Aktuality před závodem Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny

Autor

Jaroslav Kulhavý a Kristián Hynek budou hvězdami jednoho z nejhezčích bikemaratonů v seriálu Kolo pro život. Přijeďte si i vy zajezdit a zazávodit do Karlových Varů. Zde jsou důležité informace před zítřejším startem.

Aktuality před závodem Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny

Místní karlovarští pořadatelé z A.M. bike v čele s Danem Danielčákem a Pepou Kolářem se již nemůžou dočkat soboty: „Počasí tu máme báječné a stále se zlepšuje. Trať závodu je v nejlepším možném stavu, teď už jen dokončujeme její značení. Bílé, velké naváděcí šipky z primalexu, jež jsou naší specialitou, nebudou na důležitých místech trati chybět. Nikdo by proto neměl bloudit. Trochu starosti nám dělá jen mimořádně suché květnové a červnové počasí, vody v říčce Teplé je pomálu. Naše chlouba, brod u Gejzírparku, jde zatím projít suchou nohou… Ale vodohospodáři z Povodí Ohře přislíbili, že nám pro závod trochu vody z vodní nádrže Březová upustí. Průjezd brodu by měl být tradičně s gejzíry vody. Předem má pan hrázný naše díky.“

Cesta do areálu zázemí v Meandru Ohře

Na příjezdových cestách budou velké žluto-černé naváděcí šipky. Prosíme, dodržujte při parkování pokyny pořadatelské služby. Děkujeme.


Areál zázemí

Prezence

Prezenční kancelář bude otevřena v pátek od 18:00 – 20:00. V sobotu od 8:00 do 10:30 (trasa B), 11:30 (trasa C a D).

Kdo se nepřihlásil předem, může tak učinit ještě na místě. Platba je možná i kartou.

 

 

Propozice

Dětské závody ČT :D Junior Trophy

Startují v areálu zázemí od 9:00 nejstarší věkovou kategorií. Dětské závody uzavřou v 12:00 nejmladší závodníci na odrážedlech. Pozor, časy startů jsou pouze orientační, buďte s dětmi ve startovní prostoru o něco dříve!

Trasa B a C

Trasy B a C startují z Divadelního náměstí v Karlových Varech. Béčko již v 11:00, Céčko o hodinu později v 12:00. Novinkou závodu je slavnostní zaváděcí okruh městem pro trasy B a C. Z Divadelního náměstí tedy závodníci „nevystřelí“ hned do příkrého stoupání k rozhledně Diana, ale protočí si nohy v poklidnějším tempu na kilometrovém zaváděcím okruhu po Karlových Varech.

Trasa D

Fitka má start přímo ze zázemí v areálu Meadru Ohře v 12:30. Příjemnou změnou trasy D - Fitness jízdy je dokončená cyklostezka, po které vede závěrečný úsek tratě z Doubí do cíle v parku u Meandru Ohře. Loni se zde muselo jet po frekventované silnici, letos to bude v poklidu a bezpečnější.

Značení tras závodu a výškové profily

Osobnosti na startu

V Karlových Varech se můžeme těšit na start nejlepších českých bikerů. Zlatý olympionik z Londýna a stříbrný z Ria Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing) dopoledne od 9:30 do 10:15, coby patron dětských závodů ČT :D Junior Trophy, pozdraví a odstartuje mladé bikerské naděje a v 11:00 se postaví na start hlavního závodu trasy B. Spolu s ním bude na startu Béčka i čerstvý maratonský mistr republiky Kristián Hynek (Topeak-Ergon Racing) a mistryně republiky Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech team). Hlavní závod trasy B a ceny vítězům předá jeden z nejlepších bývalých českých silničních cyklistů Antonín Bartoníček.

Jaroslav Kulhavý 

Kristian Hynek

Jana Pichlíková

 

Počasí

V Karlových Varech a jeho okolí se můžeme v sobotu těšit na parádní slunečné počasí s příjemnými denními teplotami okolo 23°C.

 

Šťastnou cestu do Karelových Varů vám přejí místní pořadatelé z A.M. bike a organizační team Kolo pro život!

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest