Banán není vhodný při velké zátěži. BANÁN versus SPORTOVNÍ GEL

Autor

Jedním z mýtů v doplňování energie při velké zátěži je banán, který najdete na většině občerstvovacích stanovišť.

Banán není vhodný při velké zátěži. BANÁN versus SPORTOVNÍ GEL

Doplnění energie při sportu


Banán je obecně skvělé ovoce plné látek, které tělo potřebuje, ale opravdu není vhodný v průběhu závodu nebo tréninku. Ztráty glukózy při intenzivní sportovní aktivitě jsou velké, a proto je třeba energii během intenzivní zátěže správně doplňovat. Tělo při intenzivní zátěži dominantně využívá jako zdroje energie sacharidy, a proto byste je měli v průběhu aktivity dodávat ve vhodné formě.
Ztráty glukózy při intenzivní sportovní aktivitě jsou mnohdy tak významné, že překračují množství 200 g / hodinu. Během intenzivní zátěže je třeba energii řádně doplňovat rychlými cukry. Jak na to?
 

Rozšířený způsob – banán


Banán je pro mnohé sportovce rychle a snadno dostupnou variantou k doplnění energie během výkonu. Zralý banán opravdu obsahuje poměrně vysoké množství sacharidů, vitamínů a minerálních látek, konkrétně obsahuje významné množství draslíku.


Použití zralého banánu při sportu však může vyvolat hned několik problémů právě díky nevhodnému poměru mezi sodnými a draselnými ionty. Jednak se mohou (nikoliv musí) podstatně dříve dostavit svalové křeče a také lze předpokládat střevní nepohodlí. Tedy lze říci, že banán je vhodnou volbou spíše po sportovní aktivitě než během ní.
 

Námi doporučovaný způsob – CARBOSNACK GEL


Je rychlá energie ve formě gelu. Obsahuje kombinaci dvou typů sacharidů ve vyváženém poměru. Spolu s dalšími účinnými látkami je ideální pro rychlé doplnění energie a řešení energetické krize v průběhu fyzické zátěže s vysokou tepovou frekvencí. Obsažený niacin přispívá ke snížení únavy a vyčerpání a podporuje normální činnosti nervového systému. Dalším benefitem je přítomnost cholinu, který přispívá k normálnímu metabolismu lipidů. CARBOSNACK je tedy energetický gel určený pro okamžité řešení energetických krizí, pro dodání energie před nějakým náročným úsekem výkonu a pro náročné intenzivní výkony, kdy je třeba maximálně podpořit příjem energie, která je okamžitě využita na svalovou práci.


Carbosnack je pro vás připraven v lehce stravitelné formě, tedy zbytečně nebudete zatěžovat organismus trávením některých složek, jako je tomu v případě banánu a nespornou výhodou je i praktické balení znovu uzavíratelných tub nebo sáčků.


Připravili jsme pro vás vhodné balíčky produktů Nutrend na různé druhy tréninků a závodů. Podívejte se do registrace a nezapomeňte si objednat na vybraný závod Kola pro život.

Video ke shlédnutí od NUTREND
 

Pivo po závodě není regenerace. PIVO versus REGENERAČNÍ NÁPOJ
Autor

Nedílnou součástí komplexního tréninku nebo závodu je regenerace. Tělo potřebuje doplnit důležité látky nejlépe ihned po konci sportovní aktivity. Bohužel na tuto skutečnost často sportovci zapomínají nebo volí nápoje, které nejsou vhodné. Pokusíme se vám krátce vysvětlit, jak správně regenerovat.

Pokračovat ve čtení

NUTREND

Autor NUTREND

Již více než čtvrt století je společnost NUTREND synonymem úspěchů a trvalého růstu. I dokladem toho, že česká firma může dobýt svět. NUTREND je leader na trhu s produkty sportovní výživy a potravinami pro aktivní životní styl.

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé