Bikemaraton Beroun České spořitelny

Autor

Zatímco dva úvodní podniky letošní sezony se dají v rámci seriálu Kolo pro život považovat za tradiční, jako třetí v pořadí v letošní sezoně přibyde do kalendáře největšího cyklistického seriálu v Česku žhavá novinka. Bude jí Bikemaraton Beroun České spořitelny. Můžete se těšit na zcela nové trasy, jež vás provedou krásnou přírodou levého břehu řeky Berounky, zhruba na půli cesty mezi hrady Křivoklátem a Karlštejnem.

Bikemaraton Beroun České spořitelny

‚‚Jsme velmi rádi, že jsme náš projekt mohli rozšířit o novou lokalitu. S vedením města probíhala velmi vřelá jednání a oboustranný zájem o spolupráci tak logicky vyústil v nový závod Kola pro život konaný v jednom z nejhezčích měst České republiky‘‘, říká Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu.

Celá akce se uskuteční v sobotu 18.7. a startovat se bude v centru Berouna, tedy přímo před radnicí největšího správního celku CHKO Český kras. V dopoledních hodinách odstartují závodní trasy B a C, stejně jako závody pro děti všech věkových kategorií. Detailní informace k trasám včetně podrobných map tratí, časy jejich startů a další podrobnosti najdete vždy aktualizované na stránkách seriálu www.kolopro.cz v sekci každého závodu.

Bikerské uskupení Bike o’clock v Berouně

Atraktivní program je nachystán také pro děti. Obstará jej známé uskupení Bike o‘clock v čele s Damjanem Siriškim, extrémním akrobatem na MTB kole. Tuto partu znáte i z televizní show Československo má talent, kde se svými kousky postoupili až do finálové desítky. V rámci Bike academy, kterou také najdete v areálu závodu, budou po celý den pilovat své dovednosti na pump tracku a věnovat se dětem. Celý dětský program pak vyvrcholí tombolou a vyhlášením vítězů, v rámci kterého Damjan a jeho parta uspořádají fenomální světovou show na kolech.

 

Zázemí závodu naleznete v areálu Autokempu Beroun Na Hrázi, kde proběhnou dětské závody všech věkových kategorií, během dne zde budou dojíždět do cíle závodníci tras B, C i D a v odpoledních hodinách se tu postupně uskuteční vyhlášení vítězů ze všech tratí. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, oblíbenou tombolu, občerstvení po celý den a spoustu partnerských stánků.

Kolo pro život si také na letošní sezonu připravilo několik zásadních novinek. Vzhledem k tomu, že před každou sezonou stojí před organizátory nesnadný úkol, a to připravit celkem 15 závodů s nadstandardním zajištěním a profesionálními službami, není lehké najít takové lákadlo, které by bylo přínosem pro všechny. Letos se to ale povedlo na výbornou.

Fotky z každé trati pro všechny účastníky

Jednou z těch velkých událostí totiž nově budou fotografie ze všech závodů i tras pro všechny účastníky seriálu, a to zcela zdarma! Účastníci závodních tras A, B a C, děti ze závodů všech věkových kategorií i rodiny na nezávodní Family jízdě tak budou mít možnost stáhnout všechny fotografie a jednoduše je sdílet se svými přáteli. Služba bude fungovat na stránkách https://www.captainsnap.com/cs/albums, kde se hned v pondělí po víkendovém závodě objeví všechny fotky na jednom místě. Vaše fotografie pak vyhledáte pomocí moderní funkce rozpoznávání obličeje. Na stránkách otevřete fotoaparát svého mobilu nebo počítače, vyfotíte svůj obličej a vyfiltrují se vaše fotky. Fotografie lze také vyhledat jednoduše zadáním startovního čísla do příslušného pole pro případ, že obličej by kvůli helmě a případným brýlím systém nerozpoznal.

Medaile pro každého z Family jízdy

Tou druhou velkou zprávou, kterou ocení především naši nejmenší cyklisté, jsou krom výše zmíněných fotek z dětských závodů také unikátní medaile pro všechny malé i velké účastníky nezávodní Family jízdy. A protože na Family jízdě nejde o umístění ani výsledný čas, v cíli bude čekat medaile skutečně na všechny účastníky. Medaile budou mít pro každý závod jinou podobu i tvar, proto se vám nestane, že byste doma měli dvě stejné.

 

Tipy na výlety v okolí Berouna
Autor

Také v roce 2020 jsme pro účastníky jednotlivých závodů Kola pro život přichystali ve spolupráci s tradičním partnerem seriálu, Agentura CzechTourism a její kampaní #světovéČesko, několik zajímavých nápadů na výlety a aktivity v okolí dějiště závodů.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest