Blue Monday aneb nejdepresivnější den v roce 2021. Jak tento den zvládnout?

Autor

Blue Monday, do češtiny volně přeloženo jako skličující, nebo smutné pondělí, je název pro den v lednu (obvykle třetí pondělí v měsíci), který britská cestovní společnost Sky Travel uvedla jako nejdepresivnější den roku. Koncept byl poprvé publikován v tiskové zprávě v roce 2005 a my vám nyní přinášíme několik tipů na to, jak tento den zvládnout. 

Blue Monday aneb nejdepresivnější den v roce 2021. Jak tento den zvládnout?

Jak na to přišli? 

Součástí tiskové zprávy byl i výpočet na základě kterého nejdepresivnější den určili.

Kde jednotlivé veličiny znamenají: W= počasí, d=dluhy , D=měsíční plat, T= čas od Vánoc, Q= čas od dob, kdy jsme vzdali novoroční předsevzetí, M= malá motivační úroveň a Na= pocit potřeby jednat.
Celé vysvětlení najdeš ZDE

Na druhou stranu, mezinárodní den štěstí bude 20. března. 

Jak to tedy dneska zvládnout? 

1. Kolo je lék na všechno. 
Doporučujeme ti, abys šel po práci na kolo. Když nestihneš vyjížďku, udělej si doma aspoň pár desítek kliků. Je obecně známo, že po fyzické aktivitě se do mozku vyplaví endorfiny a ty se pak budeš cítit lépe. 

2. Udělat něco pro sebe. 
Modré pondělí může být skvělou příležitostí, jak udělat tu jednu věc, kterou neustále odkládáš. Už dlouho si chceš udělat pořádek v cyklistických věcech? Namazat si řetěz? Dofouknout kolo? Dočíst knihu? Ať už je to cokoliv, dnešek je ideální příležitostí to napravit. Tak hurá do toho! 

3. Zavolej někomu, s kým jsi dlouho nemluvil. 
Nejdepresivnější den v roce je skvělou příležitostí, jak zavolat starému kamarádovi nebo rodině a zeptat se, jak se má. Když navíc vezmeš v úvahu, že před sotva třemi týdny skončil rok 2020, který vůbec nebyl jednoduchý, dnešek může být pro někoho opravdu těžký. Kdy naposled jsi mluvil s mámou nebo babičkou? 

4. Je to jen další pondělí. 
Je důležité si uvědomit, že se jedná jen o třetí pondělí v lednu roku 2021. Do roku 2005 o Modrém pondělí nikdo neslyšel. Pokud by se však někdo opravdu necítil dobře, není potřeba si hrát na hrdinu a je nutné vyhledat odbornou pomoc. 

5. Tour de Pharmacy. Poslední a pravděpodobně nejdůležitější tip. 
Kdo neviděl film Tour de Pharmacy, ten si snad ani nemůže říkat cyklista. Jedná se o parodický pseudo-dokument z roku 2017, který se zabývá prostředím závodní cyklistiky. Ve filmu vystupuje mnoštví hvězd: Lance Armstrong, Orlando Bloom, John Cena, Mike Tyson a další. Pokud zvládneš Blue Monday v práci, program na večer je jasný.

Budeme rádi, když nám dáš vědět, jak jsi Blue Monday strávil.

Hodně štěstí! 
 

Zdroj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Monday_(date)

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest