Boubínské tipy pro turisty

Autor
Boubínské tipy pro turisty

I když jsou turistické trasy a naučná stezka v centrální části Boubína k tamějšímu jezírku uzavřené kvůli nebezpečným souším, dají se tam naplánovat i jiné trasy. Můžete třeba:

Zaparkovat v Kubově Huti nebo tam dojet vlakem a od železniční stanice vyšlápnout po modré trase k rozhledně Boubín (1362 m.n.m.), pokračovat dál a u rozcestníku na Křížkách se dát na červenou po Javoří cestě až k rozcestníku na Kubrnech. Odtud po modré

po Kubrnské cestě až na železniční stanici Zátoň nebo dále po zelené na stanici Lenora. Do Kubovy Huti se vrátíte po asi 18 kilometrech v nohách vlakem (https://mapy.cz/s/ranupokova).

Můžete se taky vydat od železniční stanice v Kubově Huti po modré stezce až k rozcestníku pod Srní hlavou, kde odbočíte na Lesnickou naučnou stezku a u rozcestníku na Kubohuťské cestě se dáte vlevo po červené, která vás dovede až do Vimperka (https://mapy.cz/s/ravurumaha). Trasa dlouhá 11,7 kilometrů nabízí výhledy a stojí za to, stejně jako zpáteční cesta vlakem do Kubovy Huti.

Z mnoha možností, kam se vydat, vybíráme také Vimperskou zlatou stezku. Od vimperského náměstí Svobody půjdete po stezce až do Kubovy Huti (https://mapy.cz/s/gebonujupu), odkud se vrátíte po desetikilometrovém výletu zase vlakem. Nebo naopak. Případně se na stezku dostanete od vlakové zastávky Vimperk-zastávka. Cestou se určitě stavte pod kláštereckým viaduktem, technickou památkou z roku 1893.  

Přejeme klidné letní šumavské putování.

Lesy České republiky jsou plné příběhů
Autor

Přečtěte si, jaký příběh vypráví třeba lesy v okolí Eliščiny studánky, která byla obnovena v rámci našeho projektu 300 studánek za 365 dní.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest