Cirk La Putyka: Cesty Dechberoucí akrobacie v šapitó Azyl78 na pražském Výstavišti

Autor

Právě v těchto dnech se pod střechou velkého stanu Azyl78 na pražském Výstavišti odehrává velkolepé představení Cesty. Je to zatím největší a nejnáročnější projekt v historii souboru Cirk La Putyka, v rámci kterého na jednom jevišti vystupuje více než 50 akrobatů, herců, tanečníků a hudebníků z různých koutů světa a napříč generacemi. Součástí představení je také 17 ukrajinských studentů, kterým principál souboru Rosťa Novák se svým týmem poskytl azyl před válkou.

Cirk La Putyka: Cesty Dechberoucí akrobacie v šapitó Azyl78 na pražském Výstavišti

Cesty vzdávají hold jedinečnosti cirkusového umění a jeho historii. Jsou o fascinaci cirkusovým uměním. Uměním, které je plné opravdovosti, svobody, risku, poezie, smíchu, slz, potu, bolesti a souhry. Které je plné respektu a důvěry a je tu s námi několik století. Uvidíte to, co jste ještě nikdy neviděli. Klaunské výstupy, náročná a dechberoucí čísla a skupinové choreografie.

Inscenace je rozdělena do čtyř kapitol. První se věnuje historii tradičního cirkusového umění, kterou sledujeme skrze rodinu Kludských. S láskou a fascinací řemeslem se necháváme inspirovat někdejším principálem Cirkusu Kludský Karlem Kludským, jeho stanem se třemi manéžemi pro deset tisíc lidí, jeho láskou ke slonům, největšími cirkusovými čísly a drezúrami a skutečnými příběhy. Necháváme se unést poezií cirkusu a magií cirkusové manéže. 

Druhá kapitola je o souboru Cirk La Putyka, o osobních příbězích jejích členů, o zkušenostech a o běžném divadelním chodu. Uvidíte zakládající členy Cirku La Putyka, členy nejmladší nastupující generace i mladé ukrajinské studenty, se kterými se teď dělíme o divadlo a tréninkový prostor a kteří se stali součástí company. Uvidíte naše společné hledání cesty k divákům, které trvá už více než 13 let a stále nekončí. 

V třetí kapitole reflektujeme svoji tvorbu během pandemie pod iniciativou #kulturunezastavis a touhu se přes veškeré nepříznivé okolnosti nezastavit. Opustili jsme divadla a hledali nové cesty k divákům. Kde všude jsme se setkali s cirkusem, tancem nebo divadlem? Kde všude se podařilo držet kulturu při životě? 

Čtvrtá kapitola je oslavou společného okamžiku. Oslava toho, že jsme tu po roce opět všichni spolu. Pojďte slavit s námi!

Cesty jsou v Azylu78 k vidění každý den kromě pondělků až do 14. května. A bomba na závěr, pro příznivce Kola pro život jsme si připravili slevový kód: KOLO20, který uplatníte v rámci registrace a získáte 20% slevu!

Více info a vstupenky naleznete zde: http://www.laputyka.cz/cs/inscenace/cesty

Mladá Boleslav jako město automobilů? Prim bude hrát Kolo pro život
Autor

Co se ti vybaví, když se řekne Mladá Boleslav? Řadě z nás v souvislosti s tímto středočeským městem vyvstane na mysl proslulá automobilka Škoda Auto. Čtrnáctého května se však do středu zájmu dostane úplně jiný dopravní prostředek. Další díl ze seriálu závodů Kolo pro život s názvem Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO se totiž koná právě zde a už teď ti můžeme zaručit, že se rozhodně máš na co těšit.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest