Cyklisté v městě automobilů: Kolo pro život zamířilo do Mladé Boleslavi

Autor

Druhá zastávka největší cyklistické MTB série pro veřejnost Kolo pro život pokračovala tento víkend v Mladé Boleslavi. Do města automobilů zavítalo v sobotu 14. května přes 1400 nadšených cyklistů, páteční den před akcí patřil Dětskému sportovnímu dni s účastí 300 dětí z místních škol. Všechny trasy oblíbeného podniku Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO startovaly poprvé přímo z areálu Krásné louky. 

Cyklisté v městě automobilů: Kolo pro život zamířilo do Mladé Boleslavi

„Druhá letošní zastávka série Kolo pro život v nás opět zanechala hlubokou stopu, všichni si své trasy a aktivity v areálu užili na jedničku. Počasí jsme před sezonou objednali a přes 1400 sportovců tak mělo parádní den plný pohybu,“ uvádí Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport. „Nepolevujeme v přípravách, už brzy nás čeká jedinečný dvoudenní cyklofestival na Orlíku.“


Druhou akci 23. sezony projektu Kolo pro život provázelo krásné počasí. Vůbec poprvé všechny trasy startovaly přímo z Krásné louky, přičemž závodníci na 51kilometrové trase B se na trať vydávali ve vlnách po 50 ve dvouminutových intervalech a kratší 31kilometrová trať C startovala hromadně. Vítězem elitní kategorie se stal Lubomír Petruš z D2 Mont Merida Cycling Team, ženám kralovala Lenka Fridrichová. 


Rodiny s dětmi opět mohly vyrazit na oblíbenou Family jízdu s populární Lesní občerstvovačkou, součástí nabitého sobotního programu byly i dětské závody NOVA Junior Trophy se „spirálou“ pro všechny věkové kategorie. Děti z Mladé Boleslavi navíc mohly startovat zcela zdarma. 


Pro všechny účastníky bylo připravené kompletní zázemí – cyklistické depo, půjčovna, teplá sprcha či možnost umytí kola. Sportovní den doprovázel i bohatý program, který zahrnoval fotokoutek, malování na obličej v dětské zóně s 211, IN-body analýzu či populární T-Mobile Adventure Park. 


Doplňující informace k 23. ročníku série Kolo pro život jsou k dispozici na stránkách www.kolopro.cz. Seriál pokračuje prvním letošním cyklofestivalem, a to o víkendu 4. a 5. června na Orlíku.  
 

Tipy na výlety v okolí Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO
Autor

Ve spolupráci s agenturou CzechTourism a jejím programem „Česko jede“ jsme pro účastníky sobotního Kolo pro život připravili několik zajímavých tipů na výlety a vyjížďky po okolí i na prohlídky přímo v Mladé Boleslavi.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé