Cyklistická paráda v Brdech! Show v krásné české krajině vás nadchne

Autor

Léto je v plném proudu, doba dovolených vrcholí, počasí až na výjimky láká vyrazit do přírody. A pokud i vy patříte mezi nadšence, kteří si krásy naší vlasti vychutnávají ze sedla kola a ještě přitom chtějí poměřit síly se soupeři, pak jste na správném místě. Ani o letních měsících totiž nebudete ochuzeni o další z podniků seriálu závodů Kolo pro život. Tentokrát vás v sobotu 16. července zveme na akci s názvem Trans Brdy 211! A jak se stalo naší milou tradicí, opět můžete dorazit s celou svou rodinou, zábava spojená s pohybem v přátelské atmosféře je zaručena.  

Cyklistická paráda v Brdech! Show v krásné české krajině vás nadchne

I v krásné krajině Brdské vrchoviny se můžete těšit na výběr ze tří tras. Ti z vás, kteří své ambice neskrývají, jistě bez dlouhého rozmýšlení zvolí nejnáročnější výzvu s označením Trasa A, která měří bez šesti rovných sto kilometrů a převýšením 2023 metrů. Silná mezinárodní konkurence a trať plná technických pasáží, těžkých výstupů i dlouhých sjezdů dokonale prověří vaše schopnosti. Pokud na to budete mít dostatek sil, rozhodně se pokocháte i krásnou krajinou brdských lesů s nádhernými panoramaty. V nabídce je hned několik kategorií dle věku jezdců a jezdkyň.  

 
Jestli však přeci jen dojdete k závěru, že není třeba měřit síly s cyklistickými kometami a raději budete hledat schůdnější řešení, pak vám jistě přijde vhod Trasa B. Na vás a váš stroj bude čekat 63 kilometrů dlouhá štreka a přeci jen příjemnější převýšení dosahující hodnoty 1398 metrů. O co však budete ochuzeni na nastoupaných či ujetých kilometrech, to zůstane zachováno v podobě krásné brdské krajiny, bezpečných tras a neméně natěšených soupeřů. 

Bylo by toho na vás i přesto trochu moc? Nevadí. V takovém případě jistě oceníte třetí soutěžní variantu s názvem Trasa C. Pětatřicet kilometrů a 813 výškových metrů budou pro ty ambicióznější dokonalou přípravou pro možnou budoucí volbu náročnější trasy. I tady vás však neminou technické pasáže, jenž dají zabrat vám i vašemu kolu. Jedním si však můžete být jisti. Zážitek, který si z této zvolené varianty odnesete, nebude o nic menší než u předcházejících dvou. Zábava a tuhý boj s konkurencí je zaručena. 

Kolo pro radost

Seriál Závodů Kolo pro život si ale klade i další cíl. A tím je přilákat do svých řad nejen bikery, kteří to hodlají své konkurenci pořádně natřít, ale i ty, jenž si chtějí užít opravdu jen čirou radost z jízdy bez tlaku na čas či výsledek. A mezi ně samozřejmě patří i ti nejmenší. Přesně pro ně a jejich rodiče je připravena jako na každé z akcí Trasa D - Family jízda. Pohodových a nenáročných osmnáct kilometrů a necelých tři sta nastoupaných metrů vám přinesou přesně to, co od takové vyjížďky čekáte. Relax a nezapomenutelné chvíle s vašimi nejbližšími, to vše v půvabném prostředí brdské krajiny.
Velmi vítaným zpestřením pak je občerstvovací stanice, která na vás bude čekat zhruba v půli cesty a kde můžete doplnit potřebnou energii pro zbývající část trasy. V cíli bude každý odměněn pamětní medailí. A pozor. Na nenáročnou trať může vyrazit opravdu každý. Pokud vás totiž limitují jakékoliv překážky, není problém zapůjčit si elektrokolo a celou trasu si opravdu užít.

Jestli už i ve vašich potomcích bije to správné závodnické srdíčko, k dispozici jsou jim dětské závody NOVA Junior Trophy. Čas jim bude měřen stejně jako u profíků, celou akci bude mít pod palcem zkušený moderátor a vaše děti si tak odnesou ten pravý zážitek, a hlavně motivaci do dalších let strávených právě třeba v sedle cyklistického kola. 
Jste na prvním místě

Důležité upozornění na úvod. Zázemí k závodům najdete kousek od Prahy v Dobřichovicích, kde o vás bude postaráno s maximální péčí. Po dojetí bude pro účastníky v depu Kooperativy k dispozici teplá sprcha i místo na převléknutí. Patřičné péče se dostane i vašemu jednostopému miláčkovi, kterého můžete v depu umýt. Za svůj výkon si pochopitelně zasloužíte něco dobrého na zub, což na vás také čeká v zázemí závodu. To vše je zahrnuto v ceně startovného.

Doprovodný program

A pochopitelně nejde zde jen o cyklistiku. Pro vás i vaši rodinu je k dispozici bohatý doprovodný program. V areálu Dětská zóna s 211 si vaše ratolesti mohou vyzkoušet třeba stále populárnější taneční podložku, své indiánské vlohy pro změnu prověří v lukostřelbě. Trvalou vzpomínkou vám bude i fotografie ze závodu od profesionálního fotografa a to z každé trasy či kategorie, které se zúčastníte. Skutečným zážitkem pro děti bude i dětské vyhlašování výsledků na velkém pódiu, kde si budou vaši nejmenší připadat jako opravdoví profesionálové. Samozřejmostí je losování o hodnotné ceny. 

Takže nezapomeňte, 16. července v Dobřichovicích se na vás těšíme!
 

Tipy na výlet v okolí Dobřichovic
Autor

Uvažujete o tom, že byste přijeli na  Praha - Karlštejn Tour České spořitelny a chtěli byste spojit individální účast s pěkným výletem, nebo procházkou? Případně chcete po projetí Family jízdy vyrazit s rodinou prozkoumat okolí Dobřichovic, které je ideální k prozkoumání hned několika míst Českého krasu.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé