Cyklistická show i zábava v prvotřídní kvalitě. Plzeňská MTB 50 Kooperativy čeká právě na vás

Autor

Milujete cyklistiku a poměřování sil s ostatními, zároveň byste ale chtěli strávit čas se svými nejbližšími a poskytnout vašim dětem maximální porci zábavy? Pak pro vás máme tip, který toto všechno nabízí. Důvodů ke spokojenosti však budete mít mnohem víc. V sobotu 10. září se koná další díl ze seriálu závodů Kolo pro život Plzeňská MTB 50 Kooperativy. Louky v bezprostřední blízkosti jednoho z nejstarších dochovaných kostelů na území Plzně sv. Jiří budou svědky akce, na kterou budete rádi vzpomínat hned z několika důvodů.

Cyklistická show i zábava v prvotřídní kvalitě. Plzeňská MTB 50 Kooperativy čeká právě na vás

Na jedno se můžete spolehnout. Každý ze seriálu závodů Kolo pro život vám přináší nejen originální a profesionálně připravené tratě, ale svým zázemím nabízí jedinečnou zábavu pro všechny cyklistické nadšence. A nejen pro ně. Přesně toho je důkazem i podnik na loukách u Kostela sv. Jiří, kde druhou zářijovou sobotu odstartuje Plzeňská MTB 50 Kooperativy. Ovšem pozor, to zdaleka není vše. Pořadatelé pro každého z účastníků závodu přichystali opravdovou lahůdku a tou je zlevněné vstupné do ZOO a Dinoparku. Obě lákadla se nachází nedaleko zázemí závodu a vy tak máte zajištěno, že si vaše ratolesti užijí spousty zábavy.

Jak významnou roli hrají v závodech seriálu Kolo pro život děti a rodina, potvrzují i slova vítěze slavného Cape Epic Kristiána Hynka. „Akce pro děti je to, co ze závodů dělá komplexní rodinnou záležitost. Dříve se mě to netýkalo, teď už několik let ano, protože mám dva syny. Takže velmi oceňuji, že jsem si během sezony vždy našel čas jet závody Kolo pro život. Vždy jsem je bral jako zpestření, společenskou akci a zároveň dobrou tréninkovou průpravu pro velké závody ve světě,“ říká cyklistická legenda.

Co na vás čeká?

Jak tedy jednotlivé cyklistické výzvy vypadají a z čeho si můžete vybírat? Na své si přijdou především milovníci technických pasáží, obě závodní trasy vás v tomto ohledu prověří se vším všudy. Polní cesty a technické sjezdy lesním terénem vám neodpustí nic, o to větší výzvou však jsou. 
Tou největší bude tradičně trasa B s pětapadesáti kilometry a převýšením rovných tisíc metrů. Na trase C se budete muset vypořádat s o sedmnáct kilometrů kratší distancí a 722 výškovými metry. Že budete měřit síly se svými vrstevníky vám jako vždy zajistí hned několik věkových kategorií.
Raději byste si však užili pohodovou vyjížďku s rodinou a dětmi? V takovém případě jistě zvolíte Trasu D - Family jízdu s osmnácti kilometry a mírným převýšením 342 metrů. Odměnou vám budou nejen půvabná panoramata plzeňského kraje, ale především radost z pohybu bez tlaku na čas či umístění. Hlad a žízeň rychle zaženete na lesní občerstvovačce, která pro vás bude připravena zhruba v polovině trati. Vítězem je každý, v cíli vašim dětem udělá určitě radost účastnická medaile.
Pokud vaše ratolesti začínají cyklistice teprve přicházet na chuť a sbírají první zkušenosti například na odrážedle, pak mohou bez obav vyrazit na Trasu NOVA Junior Trophy. 

Zázemí, zábava i bohatý doprovodný program

Kvalitní servis pro všechny účastníky se stal samozřejmostí každého ze závodů. A ani tady tomu nebude jinak. Svůj stroj budete moci umýt v Depu Kooperativy, pro každého z cyklistů bude k dispozici veškeré hygienické zázemí. Zde budete moci na některém z občerstvení doplnit i vydanou energii. 
Pokud ale vaši nejmenší nemají chuť soutěžit s ostatními, nebo jsou na ně trasy přeci jen náročné, vůbec nevadí. Právě pro ně je v areálu závodu připravena Dětská zóna s 211. Spoustu zábavy si užijí například v populárním fotokoutku, radost udělá i malování na obličej. Především pak malé slečny si rády vyzkouší taneční podložku, kluci zase určitě nepohrdnou lukostřelbou. Pokud budete mít trošku štěstí, celou řadu zajímavých cen můžete vyhrát na dětském i dospělém kolu radosti. V T-Mobile Adventure zóně mohou budoucí cyklističtí šampioni nasát první zkušenosti na pumtracku, to vše pod dohledem profesionálů, kteří jim pomůžou s nezbytnými základy. Pro účastníky KPŽ je přichystáno zlevněné vstupné do ZOO a Dinoparku, které se nachází nedaleko zázemí.

Velkým zážitkem pro malé cyklisty bude bezesporu i vyhlášení vítězů dětských závodů na velkém pódiu, kde si váš potomek bude připadat jako skutečný profesionál. A když mu navíc zdarma stáhnete i jeho fotografii z trati v profesionální kvalitě, nebude jemu ani vám k naprosté spokojenosti chybět nic.

Takže 10. září na loukách u sv. Jiří se na vás těšíme!
 

Tipy CzechTourism na cyklistické i pěší výlety v okolí Plzně
Autor

Pravidelné informace o zajímavostech v dějišti nadcházejícího závodu i jeho okolí jsme připravili také před Plzeňskou MTB 50 Kooperativy (1. 9. 2018), ve spolupráci s cestovní kanceláří CzechTourism a projektem Česko jede.

 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest