Cyklistická show začíná! Připravte se a užijte si vaši jízdu s klidem v mysli

Autor

Že milujete projížďky zimní krajinou s panoramaty zasněžených kopců? Proč ne! Své kouzlo tato scenérie určitě má. Ale přiznejme si, prodlužující se dny a zvyšující se teploty přeci jen dávají prostor narůstajícímu pocitu, že ta pravá cyklistická sezona začíná právě teď. Ještě, než však poprvé na jaře šlápnete do pedálů, rádi bychom vám představili společný projekt Kolo pro život a Kooperativy. Protože Bezpečnost má zelenou!

 

Cyklistická show začíná! Připravte se a užijte si vaši jízdu s klidem v mysli

Je úplně jedno, jestli se cyklistice věnujete jen volnočasově či si život bez kola nedokážete představit. Nezáleží na tom, kolik je vám let, ani na jaké úrovni se hodláte cyklistice věnovat. Cíl je jediný. Vštípit všem milovníkům jednostopých miláčků zásady prevence a bezpečné jízdy, poskytnout cenné rady, ale i náhled na cyklistiku, jakožto životní styl. My totiž kolem rozhodně žijeme. „Všem stálým a budoucím fanouškům Kolo pro život a cyklistiky obecně chceme přinést nevšední pohled na tento krásný sport z pohledu bezpečnosti, protože právě bezpečnost a prevence jsou pro nás prioritou. Rádi bychom byli pomyslným mentorem v této oblasti. Neznamená to pro nás jen poskytnutí vhodného pojištění na závod všem účastníkům, ale právě edukace a předcházení všemožných patálií a nehod při sportu i v běžném životě je naším posláním. Jsme tu proto, abychom vám přinesli onen klid v mysli, se kterým i závod Kola pro život zvládnete jako profíci,“ říká Alex Přibylová, zástupkyně sponzoringu pojišťovny Kooperativa. 

Co bude hlavní náplní?
Kolo pro život a Kooperativa pro vás připravili celoroční jízdu pod hlavním hashtagem #bezpecnostmazelenou, jejíž cílem je poradit všem milovníkům cyklistiky s celou řadou témat, která je zajímají a jenž se jim dříve nebo později budou hodit. Hlavní důraz je však kladen na bezpečnost. A tím není myšleno „jen“ dodržování obecně známých pravidel. Postupně vám ukážeme, jak se vypořádat s různými technickými problémy, dovíte se zajímavosti o správné technice jízdy, tipy, triky, ale třeba i to, jak se správně připravit na závod. 

Multimediální obsah a experti
A to zdaleka není všechno. Milovníci cyklistiky se mohou těšit nejen na rady a doporučení, ale připravujeme pro vás speciální videa, fotky, reportáže a ohlasy z celé řady akcí. Posvěcené informace vám poskytne vicemistr světa v maratonu a pravidelný účastník slavného Cape Epic Kristian Hynek a uskupení Bike O´Clock show, které sdružuje profesionální freestyle jezdce, mistry Evropy či vicemistry světa jako jsou Damjan Siriški nebo Ondra Šenk.  Veškerý obsah s vámi budeme samozřejmě sdílet na sociálních sítích Kolo pro život i Kooperativy tak, abyste měli o všem přehled a nic vám neuteklo.

Na co se můžete těšit
Každý ten moment zná. Fyzická kondice je na vaší straně, počasí je krásné, a přesto se očekávaný příjemný zážitek z jízdy promění v nezáviděníhodnou zkušenost. Cyklistika je však mnohem pestřejším odvětvím, než se na první pohled může zdát. Přemýšleli jste třeba někdy nad tím, jak správně na kole padat, aby následky na váš zdravotní stav byly co nejmenší? Věděli jste, co vše je třeba zkontrolovat před sezonou či jaká je nejvhodnější technika mazání řetězu? 

Rozhodně nemusíte mít obavu, že byste zde nenašli vhodné téma, které bude zajímat právě vás. Články a videoobsah budeme zpracovávat tak, aby byly využitelné nejen pro profesionální závodníky, ale i rekreační sportovce. Dovíte se zde rady nejen technického rázu týkající se údržby kola, ale určitě se vám bude hodit i pomoc se správnou technikou jízdy a celá řada dalších informací, které oceníte nejen vy, ale i vaše rodina či přátelé.

V našem projektu Bezpečnost má zelenou se budeme zabývat třiceti tématy, ve kterých se vám pokusíme co nejefektivnější formou poradit, jak si na kole užít opravdu ty nejlepší chvíle, ať už to bude samostatně, nebo s celou rodinou.

Cyklistická
přilba ano, či ne?
Autor

Jezdíte na kole? Pokud ano, vyřešte hned na začátku zásadní otázku: cyklistická helma ano, či ne? Odpověď je jasná: ANO. Stačí se podívat na statistiky úrazů cyklistů – zranění hlavy je tím nejčastějším. Často s tragickými následky jen proto, že cyklista neměl přilbu. Nanejvýš důležité je ale vybrat správnou, kvalitní a vhodnou helmu, stejně jako ji správně nosit.

Pokračovat ve čtení

Kooperativa

Autor Kooperativa

Žijeme různé životy. My jsme tady od toho, abychom vás pojistili. Na to, co potřebujete, a tak, jak nejlépe to umíme. www.koop.cz

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé