Jedinečný zážitek výjimečného závodu. Nenechte si ujít Gravel and MTB Rallye Vysočina

Autor

Učarovala ti jízda na Gravelu? Zamiloval jsi se do jednoduchosti svého štěrokletu, a chceš ho pořádně provětrat? Tak to jsi na správném místě! Druhá zastávka Gravel Serie proběhne 8. srpna na Vysočině. Partnerský závod seriálu Kolo pro život v nádherných kulisách Nového Města na Moravě Gravel and MTB Rallye Vysočina ti nabídne přesně to, co hledáš. V pohodové a přátelské atmosféře si můžeš vyzkoušet, jak jsi na tom oproti své konkurenci, anebo si prostě jen tak užít kilometry v sedle vašeho stroje. To vše v jedinečném formátu závodu!

Jedinečný zážitek výjimečného závodu. Nenechte si ujít Gravel and MTB Rallye Vysočina

Vysočina Arena. Místo, které je v myslích fanoušků spojeno s nejedním úspěchem především českých biatlonistů. Právě zde se v neděli 8. srpna v 8:00 koná prezentace závodu Gravel and MTB Rallye Vysočina. A lepší místo si cyklistický nadšenec ani přát nemůže. Svou výkonnost můžete otestovat na technických tratích Nového Města a zda se na ně vydáš na horském (krosovém) kole, či zvolíš gravel, je již čistě na tobě. V každém případě se můžeš těšit na parádní zážitek, na který budeš dlouho vzpomínat.

Na své si přijdou opravdu všichni. Vybírat si můžeš z šesti kategorií rozdělených podle pohlaví, věku a typu kola, které budeš preferovat. A další výzva se pro tebe skrývá v závodě typu Rallye, který znáš především z motoristických podniků. Pokud tě láká vyzkoušet si její specifika, pak právě teď budeš mít ideální příležitost. 

Jak vše probíhá?

Na závod se můžeš registrovat online a to nejpozději do 4. srpna. V ceně 700 korun budeš mít zajištěno nejen startovné, ale i občerstvení. Pokud termín nestihneš, nevadí, registrovat se můžeš i na místě za cenu o 90 korun vyšší. A další plus. Jestli jsi se zúčastnil i jednoho ze závodů v sobotu 7. srpna, bude tě účast stát pouhých pět set korun.  


Prezentace se koná v neděli v 8:00, vše důležité pro závod se dozvíš na instruktážní schůzce o 30 minut později, start závodu je naplánován na devátou hodinu. Na vyhlášení vítězů se můžeš těšit zhruba v 15 hodin.

Specifika závodu

Na většině akcí se můžeš setkat s klasickým typem závodu typu Start - cíl, kdy cyklisté startují hromadně ve stejný čas. Ve Vysočina Areně ti pořadatelé nabízí trošku něco jiného, o to zajímavější to však pro tebe může být. 

Pod názvem Rallye se skrývá varianta, která se skládá z měřených jednotlivých úseků a tzv. transferů. Na transfery se budeš vydávat v předem určených jednotlivých skupinkách a v daném čase. Transfery slouží k přesunu závodníků z cíle jednoho měřeného úseku k druhému a doba strávená tímto přesunem se do celkového času samozřejmě nezapočítává. Do jednotlivých měřených částí se však už budeš vydávat na vlastní pěst, a to v intervalech 30 až 60 sekund na pokyn startéra. A kolik takových úseků, kdy budeš muset prokázat kvalitu a zašlapat konkurenci do země, vlastně bude? To se od pořadatelů dovíš nejpozději v den závodu při předstartovní přípravě. Celý okruh s měřenými úseky i transfery měří asi padesát kilometrů.

Zázemí i odměna pro nejlepší

Ať již závod pojmeš čistě jako společenskou událost s kamarády, či budeš chtít svým rivalům ukázat, kdeže je jejich místo, bude o tebe postaráno. Na trati budou k dispozici samoobslužné občerstvovací stanice, podávání nápojů či jídla však během závodu možné nebude. Součástí startovného pak je i teplé jídlo v cíli a samozřejmě sprchy. A odměna? Na medaili a věcné ceny se mohou těšit tři nejlepší závodníci z každé ze šesti vypsaných kategorií. Poznámka na závěr. Závod je vypsán jako samostatný podnik, jeho výsledky se tedy nezapočítávají do žádného ze seriálů závodů.

Takže rozhodně neváhej, osmého srpna se na tebe těšíme ve Vysočina Areně!

Gravel bike udělá z nudných cest pestrou paletu zážitků
Autor

Předem přihlášení si vyberou prezenční místo dle trasy
a přiděleného startovního čísla. Zde obdrží sáček se
startovním číslem s nalepeným čipem, fazetami a lístky
na jídlo, pití a do tomboly.
Registrovaní na místě zaplatí příslušnou částku u okénka
pro Příchozí, kde obdrží výše zmíněný sáček.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé