Juniorka ve Varech pod dohledem Kulhece

Autor

Reportáž z dětských závodů ČT Déčko Junior Trophy v Karlových Varech, které nejen ozdobil, ale také se do nich k radosti dětí naplno zapojil, bikes Jaroslav Kulhavý.

Juniorka ve Varech pod dohledem Kulhece

Karlovy Vary plus Junior Trophy rovná se start ala Le Mans. Tato rovnice platila i v sobotu 16. června, kdy se v krásném parku Meandr u řeky Ohře sešli malí bikeři a bikerky, aby si poměřili své síly již v pátém dílu letošního seriálu „Jétéčka“.  Počasí opět jako na objednávku, která zněla: v žádném případě déšť, pouze slunce, ale příjemné teploty. To jsou ty ideální podmínky pro správné závodění, které byly do puntíku splněny.

Pozdravit své následovníky přišla i mediální tvář Junior Trophy, kterou není nikdo jiný než „Kulhec", neboli olympijský vítěz Jára Kulhavý. Okamžitě byl obklíčen svými obdivovateli a pochopitelně i obdivovatelkami, takže mu nezbylo nic jiného, než se vzdát, pokleknout a nechat se zvěčnit se závoďáky. Kdo ví, třeba se na tomto snímku za deset let najde i nový mistr světa v horských kolech.

Společnou fotkou však účast Jardy u dětí neskončila, náš nejúspěšnější biker si střihnul i ostrý závod, a to včetně startu s rozběhem. Ačkoliv mu zákeřní pořadatelé na startu otočili jeho odložené kolo do protisměru, sprinter Jarda to vzal s úsměvem a jal se stíhat vedoucí skupinku borců.

A i když je Jarda v plné formě, tak na vítězného Vojtu Nováka a druhého Frantu Hanuše nestačil. Kluci dali do závodu úplně všechno, aby je červená stíhačka nedojela. I v cíli se vítěz s obavou ohlédl, jestli Jára nenasadí svůj pověstný spurt…

Bylo krásné pozorovat, jak postupně dojížděli kluci v kategorii do 11 let a v cíli si podali ruce s českou bikerskou ikonou. Jaroslav zůstal za cílovou čárou a s každým závoďákem si potřásl pravačkou. Ostatně i on za svůj výkon, stejně jako všichni, co dojeli do cíle, vyfásnul památeční medaili. Takovou ve své sbírce ještě nemá!

Karlovarská horečka jménem Kulhec pokračovala na Junior Trophy další fází. Podepisovali se přilby a dresy malých závodníků a Jarda nikoho nedokázal odmítnout. Když za ním přišly dvě malé závodnice s prosbou o společné selfíčko, Jarda se ochotně sklonil, aby se vešel do záběru cenné fotky děvčátek.

Usměvavý Jarda si poplácal i s dalšími kategoriemi na startu a popřál všem hodně štěstí v dalším závodění. Pak, chtě nechtě, musel zmizet. Né, že by se mu u dětí nelíbilo, ale čekal ho start v hlavním závodě v centru města. Předtím ještě pelášil za mechaniky, protože jako jediný na trati Junior Trophy chytil defekt a neměl s sebou potřebnou výbavu.

Kdyby byl Kulhec přítomen na nejprestižnější kategorii, kterou jsou závody odrážedel, tak by viděl, jak vypadá ta správňácká výbava na kole. Pardon na odrážedle. Žádná pumpička, ale pořádné zpětné zrcátko! Takové, jako na svém stroji vezla Kamilka Černovoká. Kdyby měl „mistr“ na svém kole tuhle vychytávku, tak by se při spurtu nemusel otáčet a bát se, že ho někdo nečekaně přespurtuje.

Pohledem na majitele medailí, které na stupně doprovodil Křemílek a Vochomůrka, se s Vámi loučíme, ale ne na dlouho.  Už příští víkend se uvidíme ve Vrchlabí, kde se pofičí závod s pořadovým číslem šest na letišti Vrchlabí – Lánov. Těšíme se na vás a nezapomeňte přemluvit rodiče na skvělou lanovkovou Fitness jízdu!

 

 Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé