Kolo pro život čeká předposlední díl, cyklisté míří do Slezska

Autor

Kultovní závod série Kolo pro život se blíží. Již 21. ročník akce Oderská Mlýnice Lesy České republiky opět slibuje výjezd na legendární kopec Mlýnice vyzdobený motivačními slogany jako na Tour de France a skvělou závodní atmosféru, díky které se do Klokočůvku u Oder závodníci pravidelně vrací. Slezská vesnička ožije cyklistikou v sobotu 25. září.  

Kolo pro život čeká předposlední díl, cyklisté míří do Slezska

Kolo pro život míří do finále, na letošním programu jsou už jen dva podniky. Předposledním z nich je jeden z nejpopulárnějších MTB závodů kalendáře, který se uskuteční uprostřed Oderských vrchů.


„Kopec Mlýnice k sérii Kolo pro život patří už mnoho let. Právě stoupání na tomto táhlém kilometrovém úseku se bajkerům zapisuje do paměti – hlasité fandění, víření bubnů a atmosféra podobná největším světovým závodům. I díky tomu se do Oder cyklisté z celé republiky pravidelně vrací,“ popisuje Tomáš Pravenec ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport.


Zájemci mohou vybírat z dvou závodních okruhů, které odstartují v areálu Spálovský Mlýn. Delší trasa B prověří cyklisty na 54 kilometrech s převýšením přes 1000 metrů a zavede je nejprve jižním směrem na Nový Dvůr, Luboměř a Spálov a zpět k Odře, poté následuje průjezd přes Heřmánky a kolem Horky zpět do cíle. Kratší 32kilometrové céčko absolvují cyklisté okolo Spálova a Luboměře. 


Nebude chybět ani oblíbená Family Jízda (12 km), na stejné trase se uskuteční také klání NOVA Junior Trophy Marathon. Pro děti jsou připravené také profesionálně zabezpečené závody NOVA Junior Trophy od odrážedel po velké závodníky. V areálu se děti a rodiny mohou těšit na bohatý doprovodný program – malování na obličej zdarma, fotokoutek, dětský klub Kolo pro život pro nejmenší nebo pumptrack v rámci T-Mobile Adventure zóny. 


Zájemci o závod Oderská Mlýnice Lesy České republiky se mohou registrovat do 22. září. Seriál Kolo pro život vyvrcholí 2. a 3. října tradičním zavírákem v Ralsku.
 

Tipy na výlety v Odrách: větrný mlýn, rozhledna, skřítci, Petrova skála, cyklostezky, Libavá…
Autor

Využijte sobotního závodu v Odrách k dalším pěším i cyklistickým výletům v okolí. Zajímavé tipy jsme pro vás připravili spolu s cestovní kanceláří CzechTourism a jejím projektem „Česko jede“.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé