Kolo pro život jde do finiše. Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO rozhodne o šampionech

Autor

Jdeme do finále! Prvního října se v kouzelném prostředí Máchova jezera v Ralsku uskuteční poslední díl ze seriálu závodů Kolo pro život  Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO. Veškeré tajenky týkající se konečného pořadí najdou své odpovědi symbolicky právě v půvabném kraji slavného českého básníka Karla Hynka Máchy. Pokud tedy ještě na toto datum nemáte plán, neváhejte, ideálnější způsob, jak si užít cyklistickou pohodu v kulisách babího léta, nenajdete.

Kolo pro život jde do finiše. Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO rozhodne o šampionech

Milujete vyrovnané souboje a hodláte svým konkurentům ukázat, že i když jsou sice v pořadí prozatím před vámi, nemají vůbec nic jistého? Anebo si chcete prostě jen užít krásného podzimního počasí v romantickém prostředí Libereckého kraje? Ať již patříte do jedné či druhé kategorie, poslední letošní závod Kola pro život Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO uspokojí opravdu každého cyklistického nadšence. 

Bitva elity

Bude to jízda! Trasa B nabídne svým účastníkům rychlou šedesátikilometrovou trať s převýšením 692 metrů. Své síly budete s ostrou konkurencí porovnávat na širokých zpevněných cestách v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Nepůjde však jen o rychlost. Vaši technickou připravenost prověří i písčité úseky či příkrá stoupání. Pokud na to budete mít dost času a především sil, budete se moci pokochat krásnými panoramaty místních lesů, které trasa protíná. Velmi vyhledávaným je i výhled na slavný hrad Bezděz a jeho okolí, které se stalo předlohou pro Ljubu Štíplovou a její Čtyřlístek.

Přesně poloviční vzdálenost nabídne Trasa C. Na třiceti kilometrech si budete muset poradit s nepříliš náročným stoupáním v podobě 293 výškových metrů, pokud jde o půvab okolní krajiny, ochuzeni nebudete vůbec o nic. Zvlášť výšlap na Velkou Bukovou a následný výhled na okolí Máchova jezera bude odměnou pro všechny. 

Vše pro rodiny

Krajina Karla Hynka Máchy však má co nabídnout i vašim dětem. Vždyť co může být větším lákadlem než místa, kde se odehrávaly, aspoň podle autorky, příběhy slavného Čtyřlístku? Vaše děti tak můžete vzít na trasu plnou inspirace skrývající se pod názvem Trasa D - Family jízda. Kde jinde budou mít možnost projet se kolem ikonických míst jako je Blaťák (Máchovo jezero) či se podívat na hrad Bezzub (Bezděz)? Jak se stalo dobrou tradicí, na osmnáctikilometrové trase s mírným stoupáním nejde o čas ani o umístění, ale jen o vaši radost z jízdy. Samozřejmostí je občerstvovací stanice, která na vás na trati čeká. Každý z účastníků závodu dostane v cíli jako příjemnou vzpomínku na první říjnový den dřevěnou pamětní medaili. 

Jak důležité jsou pro závody Kolo pro život rodiny s dětmi, potvrzuje i česká cyklistická legenda Kristián Hynek. „To, na čem by se mělo pracovat, je dětská základna. Ale hlavní je chuť, která mezi lidmi k amatérské cyklistice je a doufejme, že to podpoří i profesionální část cyklistiky. Tu je potřeba trošičku nakopnout, protože cyklistika je nádherný sport a bylo by fajn, kdyby se jí věnovalo více dětí.“

Zábava a radost ze závodů i pro nejmenší

Stejnou trasu, jakou má na programu Family jízda, si užijí i malí cyklističtí závodníci na tradiční NOVA Junior Trophy Marathon, které se mohou dle jednotlivých kategorií zúčastnit i děti na odrážedlech. O jejich bezpečnost se obávat nemusíte, na trať můžete bez obav vyrazit spolu s nimi.

O děti je maximálně postaráno i v zázemí závodu v Dětské zóně s 211, kde na ně čeká bohatý doprovodný program. T-Mobile tombola, malování na obličej, fotokoutek, fotografie z trati v profesionální kvalitě, tanečný podložka či lukostřelba, to je jen malá ochutnávka z celé řady dalších lákadel. Velkou radost si malí cyklističtí nadšenci užijí v Adventure zóně na pumptracku. Zde se vašim dětem budou věnovat opravdoví experti, kteří jim předají ty nejlepší cyklistické základy. Den plný zážitků pak završí slavnostní vyhlášení na velkém pódiu či dospělé kolo radosti o zajímavé ceny.

Samozřejmostí pro všechny účastníky je veškerý potřebný servis v podobě hygienického zázemí, stravování, možnost umytí kola a úschovy zavazadel či cenností.

Pokud jsme vás inspirovali, jak strávit první říjnový den, je to pro nás ta nejlepší zpráva. Těšíme se na společné setkání v Ralsku!

 

Cyklistická
přilba ano, či ne?
Autor

Jezdíte na kole? Pokud ano, vyřešte hned na začátku zásadní otázku: cyklistická helma ano, či ne? Odpověď je jasná: ANO. Stačí se podívat na statistiky úrazů cyklistů – zranění hlavy je tím nejčastějším. Často s tragickými následky jen proto, že cyklista neměl přilbu. Nanejvýš důležité je ale vybrat správnou, kvalitní a vhodnou helmu, stejně jako ji správně nosit.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest