Kolo pro život má za sebou úspěšnou premiéru na Kraličáku

Autor

V sobotu 19. června se uskutečnil zbrusu nový díl největší cyklistické MTB série v Česku Kolo pro život. Premiéru závodu Kraličák MTB Tour CARDION si nenechalo ujít přes 660 cyklistů, kteří si mohli užít perfektně připravené tratě v krásné přírodě Jeseníků. Součástí čtvrtého dílu seriálu Kolo pro život byl i bohatý doprovodný program pro rodiny s dětmi a show Bike O’Clock.

Kolo pro život má za sebou úspěšnou premiéru na Kraličáku

„Z premiéry na Kraličáku jsme opravdu nadšení. Těší nás, že jsme projekt rozšířili o novou atraktivní lokalitu a věříme, že se akce stane pevnou součástí kalendáře i do dalších let. Účastníci byli nadšení z pořádného bikování, nejmodernější lanovky v Evropě a neuvěřitelné okolní přírody,“ uvedl Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport.


Sobotní program odstartoval v 10:00 trasou B o délce 50 kilometrů a převýšením okolo 1600 metrů. O hodinu později následoval start 30kilometrové trasy C, přičemž všichni cyklisté se do závodu vydávali ve vlnách po 50 ve dvouminutovém rozmezí. V pravé poledne nasedli na kola účastníci Family jízdy. 


Zázemí vyrostlo ve Ski Areálu Kraličák (Stříbrnice), odkud se závodníci vydávali na trasu B a C a NOVA Junior Trophy Marathon. Dětské sportovní klání NOVA Junior Trophy proběhlo v druhé části areálu Hynčice pod Sušinou, kam se navíc mohli účastníci dětských závodů a Family jízdy vyvézt nově otevřenou lanovkou zdarma. Děti si užívaly celou řadu sportovních i kreativních aktivit v rámci doprovodného programu – malování na obličej, airbrush, fotokoutku, Kolo radosti od T-Mobilu či IN-Body analýzu. Sobotní den ukončila první letošní show Bike O’Clock. 


Doplňující informace k 22. ročníku série Kolo pro život jsou k dispozici na stránkách www.kolopro.cz. Seriál pokračuje 26. června legendárním závodem Bikemaraton Drásal České spořitelny.
 

Tipy na výlety Kraličák MTB Tour CARDION
Autor

Přijeďte s námi zahájit léto!

Máte chuť se s kolem nebo i bez něj zatoulat do turisticky málo objevené krajiny Jeseníků? Chcete zjistit, kde se mimojiné natáčel film Díra u Hanušovic? Přemýšlíte, kam vyrazit v polovině června na výlet a kde mají ty nejlepší borůvkové knedlíky snad celý rok? Pak vám s hrdostí představujeme luxusí novinku letošní série Kolo pro život - Kraličák MTB Tour CARDION! Vydejte se s námi do míst, kde po setmění můžete pozorovat srnky, osvěžit se skokem do místního rybníku Úžas a zajet si na ty nejlepší borůvkové knedlíky na chatu Paprsek! K cyklistickému závodu ze série Kolo pro život vám přinášíme i několik tipů na výlety, které jsme v minulých letech v této oblasti ověřili hned několikrát.

 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé