Kolo pro život míří do Berouna Beroun ožije cyklistikou: Kolo pro život čeká sedmý díl

Autor

Novinka minulé sezony série Kolo pro život se vrací. Sedmý závod největšího cyklistického MTB seriálu v Česku zavítá 24. července do Berouna. Akce, která má za sebou loňskou úspěšnou premiéru, láká účastníky na den plný sportu – na programu jsou dvě závodní trasy B a C, nezávodní Family jízda i klání pro děti všech věkových kategorií. Online registrace na závodní trasy Bikemaraton Beroun Kooperativy se uzavírá 21. července. 

Kolo pro život míří do Berouna Beroun ožije cyklistikou: Kolo pro život čeká sedmý díl

Přestože organizátoři Kola pro život loni váhali, zda v tak náročném roce závod do Berouna přesunout, jejich rozhodnutí se jednoznačně vyplatilo. „Celkově se této premiéry účastnilo přes 1500 cyklistů, včetně rodin s dětmi. Do závodů se přihlásili nejen místní obyvatelé, ale i bikeři z druhé strany republiky, což nás moc těší. Jsme rádi, že i v letošním roce nebude tento závod chybět v kalendáři Kola pro život,“ říká Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport.

Závodní trasy B a C i nezávodní Family jízda odstartují z Husova náměstí. Nejdelší trať B zavede cyklisty na 51kilometrový okruh plný dlouhých prudkých stoupání i hravých klesání, což dokonale prověří jejich kondici. Středně dlouhá trasa C (35 km) je ideálním kompromisem pro všechny, kdo si chtějí užít příjemnou jízdu krajinou Křivoklátska. Family jízda (21 km) nabídne jedno delší stoupání a následné rovinky a sjezdy. Nebude chybět tradiční Lesní občerstvovačka i pamětní dřevěné medaile pro všechny zúčastněné. Tradičně se uskuteční také dětské závody NOVA Junior Trophy pro všechny věkové kategorie. Součástí akce je i bohatý doprovodný program – fotokoutek, malování na obličej, IN-body analýza nebo pumptrack v T-Mobile Adventure zóně.

Hned pět letošních akcí Kola pro život zahrnuje speciální Dětské sportovní dny, jejichž program bude zaměřený na bezpečnost silničního provozu, všeobecnou pohybovou průpravu a edukaci. „Tyto sportovní dny se uskuteční vždy v pátek před akcí. Jsme rádi, že se i v tomto roce můžeme zaměřit na program pro ty nejmenší účastníky a připravit pro ně nejen zábavné, ale i poučné aktivity,“ dodává Pravenec. 

Zájemci o závod Bikemaraton Beroun Kooperativy se mohou registrovat prostřednictvím oficiálních stránek seriálu www.kolopro.cz, kde najdou doplňující informace ke všem závodům, včetně map a startovacích časů. Seriál Kolo pro život pokračuje 31. července na Šumavě
 

Tipy na výlety v okolí Berouna
Autor

Také v roce 2020 jsme pro účastníky jednotlivých závodů Kola pro život přichystali ve spolupráci s tradičním partnerem seriálu, Agentura CzechTourism a její kampaní #světovéČesko, několik zajímavých nápadů na výlety a aktivity v okolí dějiště závodů.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé