Kolo pro život pokračuje závodem Trans Brdy s 211 na Dobříši

Autor

25. července se všichni malí i velcí nadšenci cyklistiky opět sejdou na nejpopulárnějších závodech horských kol pro veřejnost, tentokrát při příležitosti čtvrté akce sezony – závodu Trans Brdy s 211. Dobříš, malebné město ve Středočeském kraji, se tak stává novým útočištěm, kde své místo najde také celé zázemí závodu. Na prostorné louce severně od města, hned za místním Židovským hřbitovem, rozbije svoje městečko seriál horských kol pro všechny nadšené bikery. Zde bude areál se všemi stánky v partnerské zóně, bohatý doprovodný program pro děti i dospělé po celý den, občerstvení a spousta doprovodného programu, ale především start i cíl všech tras.

Kolo pro život pokračuje závodem Trans Brdy s 211 na Dobříši

Díky strategické poloze města Dobříš se závod stává lehce dostupným z jižních, západních i středních Čech. Z Plzně vám cesta zabere zhruba hodinu, podobně tak z Písku nebo Tábora, z hlavního města se do Dobříše dostanete za čtyřicet minut.

Se změnou místa jsou spojené také výrazně upravené a nové trasy, což bude jedním z největších lákadel především pro pravidelné účastníky. Vy, kteří mate chuť vyzkoušet si svou vytrvalost, neváhajte sáhnout po maratonské trase A. Ta měří 93 km s převýšením téměř 2200 m. Její kvalitu podtrhuje už jen to, že je zařazena do UCI marathon série. Dále jsou pro závodníky nachystány závodní trasy B a C, které svými parametry zapadají do standardu KPŽ a přichystají tak kvalitní bikový zážitek každému z účastníků. Béčko na Trans Brdech měří 57 km a v jeho průběhu nastoupáte na 1300 m. V menu C najdete 36 km s převýšením 750 m. Nezávodní trasa D – Family jízda provede rekreační cyklisty po jižním úpatí brdského hřebene v délce 18 km a měla by přinést výjimečně pěknou příležitost pro rodinou vyjížďku. Závody pro děti všech věkových se uskuteční přímo v zázemí závod.

Kolo pro život si také na letošní sezonu připravilo několik zásadních novinek. Vzhledem k tomu, že před každou sezonou stojí před organizátory nesnadný úkol, a to připravit celkem 15 závodů s nadstandardním zajištěním a profesionálními službami, není lehké najít takové lákadlo, které by bylo přínosem pro všechny. Letos se to ale povedlo na výbornou.

Fotky z každé trati pro všechny účastníky

Jednou z těch velkých událostí totiž nově budou fotografie ze všech závodů i tras pro všechny účastníky seriálu, a to zcela zdarma! Účastníci závodních tras A, B a C, děti ze závodů všech věkových kategorií i rodiny na nezávodní Family jízdě tak budou mít možnost stáhnout všechny fotografie a jednoduše je sdílet se svými přáteli. Služba bude fungovat na stránkách www.captainsnap.com/cs, kde se hned v pondělí po víkendovém závodě objeví všechny fotky na jednom místě. Vaše fotografie pak vyhledáte pomocí moderní funkce rozpoznávání obličeje. Na stránkách otevřete fotoaparát svého mobilu nebo počítače, vyfotíte svůj obličej a vyfiltrují se vaše fotky. Fotografie lze také vyhledat jednoduše zadáním startovního čísla do příslušného pole pro případ, že obličej by kvůli helmě a případným brýlím systém nerozpoznal.

Ninja dráha

Větší a větší ohlas si pomalu ale jistě získává překážková Ninja dráha. Nafukovací sestava pro děti všech věkových kategorií po vzoru asijských překážkových drah bývá nejvytíženější atrakcí v celém zázemí. Ninja dráha je opatřena velkým červeným tlačítkem pro start i konec, časomírou a možností vyhrát i zajímavé ceny.

Medaile pro každého z Family jízdy

Druhou velkou zprávou, kterou ocení především naši nejmenší cyklisté, jsou krom výše zmíněných fotek z dětských závodů také unikátní medaile pro všechny malé i velké účastníky nezávodní Family jízdy. A protože na Family jízdě nejde o umístění ani výsledný čas, v cíli bude čekat medaile skutečně na všechny účastníky. Medaile budou mít pro každý závod jinou podobu i tvar, proto se vám nestane, že byste doma měli dvě stejné.

Na viděnou na Dobříši,

Tým KPŽ

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé