Konec žebříčků na Strava segmentech?

Autor

Vedení nejrozšířenější sociální sítě se sportovním zaměřením se rozhodlo přistoupit ke kroku, který zřejmě výrazně změní způsob využívání aplikace pro její uživatele, kterých je na STRAVĚ v současnosti registrovaných více než 50 milionů.

Konec žebříčků na Strava segmentech?

Změny, které se dotknou i vás:

Od začátku nového roku je zřejmé úsilí, kterým se tým vývojářů zasluhuje o inovace v uživatelském prostředí aplikace. Mezi nejzásadnější novinky patří GAP (Grade Adjusted Pace) – běžecké tempo přizpůsobeno výškové profilu, automatické srovnání tréninků, při kterých jste absolvovali stejnou trasu, rozšíření možností analýzy cyklistického tréninku s wattmetrem, porovnávání aktivity v aktuálním měsíci s předchozím, Routes – sdílení tras od uživatelů anebo možnost synchronizace s hodinkami Apple Watch.

Premium využití

Strava dlouhodobě nabízí využití v základní bezplatné verzi, anebo v rozšířené podobě zhruba za sto padesát korun měsíčně. Do této doby hlavní rozdíl mezi oběma verzemi představovala možnost detailnější analýzy tréninkových dat a nově také zmiňovaná funkce Routes.

Nový způsob sledování segmentů

Jednou z hlavních devíz STRAVY a také důvodem její popularity je možnost sledování segmentů. Tedy ukazatel, za jaký čas jste projeli, nebo proběhli určitý úsek, segment, jenž někdo před vámi vytvořil a porovnání vašeho výsledku s ostatními uživateli. Nejnovější aktualizace zpřístupňuje podrobnější sledování vašeho výkonu na segmentu pouze platícím uživatelům. Znamená to, že v bezplatné verzi již dále nemůžete provést analýzu vašeho průjezdu či proběhnutí segmentu v porovnání s cizím výkonem, jak jste mohli do teď, ale také již nemáte možnost kompletního sledování výsledků. Vidíte pouze deset nejlepších výkonů, váš čas ale nikoliv umístění a tabulku nemůžete nijak filtrovat.

Kam STRAVA směřuje?

Od tohoto kroku si vedení STRAVY slibuje větší procento platících uživatelů. Cílem by mělo být zdokonalování aplikace, aby sloužila jako komplexní tréninkový nástroj pro ty, kteří ji chtějí plně využívat a zároveň nelitují toho ji finančně podpořit. Určitě zajímavé bude sledovat co se bude odehrávat teď a jestli se očekávání vedení STRAVY naplní anebo naopak STRAVĚ ubydou uživatelé a budou vyhledávat aplikace, které jsou zcela zdarma. Používáte STRAVU nebo upřednostňujete jiné aplikace? Dejte nám vědět.

Zdroje:

https://bikerumor.com/2020/05/18/strava-makes-it-easier-to-see-your-training-progress-simplifies-subscriptions-for-all/

https://www.strava.com/subscription/whats-new?btn=3hEN9XMDiT7uQIkNW2m3JJ&par=5NqAxGeN5iAQdZqRz3aAjR

Šimon Souček

Autor Šimon Souček

Milovanou házenou vyměnil za kolo, nyní se pravidelně účastní závodů Kolo pro život. Jeho aktivní zájem o sport ho zavedl ke studiu na UK FTVS.

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé