Majk na cestách v neděli vyrazí z Brna do Singapuru. Kolo mu pokřtí mistr světa a Český slavík

Autor

Na šest měsíců trvající cestu dlouhou téměř třináct tisíc kilometrů vyrazí v sedle kola v neděli Michal Kamermeier alias Majk na cestách. Z Brna pojede do Singapuru. První kilometry absolvuje 12. března v pravé poledne po slavnostním startu z brněnského náměstí Svobody.

Majk na cestách v neděli vyrazí z Brna do Singapuru. Kolo mu pokřtí mistr světa a Český slavík

„Všechno mám nachystané, kolo prošlo servisní prohlídkou a je v perfektním stavu stejně jako cyklista,“ říkal při vidině porce prvních kilometrů Majk na cestách.

Na trasu s cílem Singapur vyrazí po hodinovém programu na náměstí Svobody. Popřát Majkovi cestu bez defektů přijde tým neziskové organizace Dnes pomáhám, protože za každý ujetý kilometr Michal Kamermeier přispěje korunu těžce nemocným nebo hendikepovaným dětem z projektu Jedna se počítá.

Majka na cestách vyprovodí Jiří Ježek a Daniel Hůlka

Mezi hosty slavnostního startu budou i dvě význačné osobnosti. Čtyřiapadesátiletý zpěvák a herec Daniel Hůlka, který v roce 1998 vyhrál anketu Český slavík. A pak Jiří Ježek. Bývalý profesionální cyklista se pyšní šesti zlatými medailemi ze čtyř paralympiád a šesti tituly mistra světa.

Majk na cestách se těší, že cesta z Brna do Singapuru bude i velkým zážitkem z hlediska poznávání místních kulinářských zvyků.
Majk na cestách se těší, že cesta z Brna do Singapuru bude i velkým zážitkem z hlediska poznávání místních kulinářských zvyků.

Hodinový program uzavře křest Majkova kola Škoda MTB 29, na němž vyrazí směr Singapur. První kilometry může kdokoliv Michala Kamermeiera v sedle kola doprovodit. Záleží jen na chuti a nadšení cyklistických fanoušků. Ovšem připojit se pomyslně k Majkově boji o zdolání všech nástrah trasy můžete i kdykoliv v dalších týdnech či měsících. A za každý ujetý kilometr poslat příspěvek na transparentní účet charitativního projektu Jedna se počítá.

Majk na cestách pojede z Brna do Singapuru směrem na Bálkán. Pak bude pokračovat do Turecka, následně přes Arménii a Gruzii do Íránu až do Spojených arabských emirátů nebo Ománu. Letecky se přesune do Hanoje. Z Vietnamu zamíří přes Laos, Thajsko a Malajsii do Singapuru. Cíle by měl v ideálním případě dosáhnout v polovině září.

Majk na cestách o plánu stravování během cesty do Singapuru: Těším se, že půjde i o kulinářský zážitek
Autor

Životní zážitek v sedle kola absolvuje v následujících šesti měsících Michal Kamermeier. Borec pod přezdívkou Majk na cestách se chystá pokořit cestu z Brna do Singapuru. Pojede více než dvanáct tisíc kilometrů a trase bude přibližně šest měsíců. Kromě technických příprav, plánování a řešení financí se jednatřicetiletému Majkovi honí hlavou myšlenky i na podobu stravování během neobvyklé cesty.

Pokračovat ve čtení

WeLoveCycling

Autor WeLoveCycling

WeLoveCycling.cz je online magazín, který Vám přináší zajímavé příběhy nejen ze světa cyklistiky. 

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest