Napínavé souboje v soutěžích Prestige Trophy a Junior Trophy vrcholí

Autor

Bude to ještě pořádná řežba! Teprve poslední dva závody KPŽ v Odrách a Ralsku definitivně vyluští hádanku konečného pořadí celoročních soutěží Kolo pro život - Prestige Trophy Marathon a Team Prestige Trophy i dětského seriálu ČT Déčko Junior Trophy. Buďte u toho!

Napínavé souboje v soutěžích Prestige Trophy a Junior Trophy vrcholí

Prestige Trophy Marathon a Team Prestige Torphy jsou největší průběžné soutěže jednotlivců a týmů v závodech na horských kolech pořádané v České republice. Soutěží se každoročně účastní muži i ženy, kteří chtějí porovnat svoji výkonnost v rámci 8 věkových kategorií mužů a 6 kategorie žen a týmy v kategoriích Race nebo Hobby. Stejně jako v předchozích 19 sezónách KPŽ, i letos se na začátku října všechny body z roku 2019 sečtou a budou zveřejněny oficiální výsledky všech celoročních soutěží Kola pro život. Slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších účastníků potom proběhne 18. října na Finálovém večeru KPŽ 2019 v Praze, kde budou vyhlášeni a oceněni 3 nejrychlejší v rámci všech individuálních kategorií, nejprestižnějších 5 stupňů pro absolutní vítěze mezi muži a ženami a mezi týmy v obou kategoriích.

Adepti muži na první pětku Prestige Trophy Marathon 2019 v absolutním pořadí jsou víceméně jasní. Ovšem souboj o titul nejcennější vygraduje tuto a příští sobotu! Rozdíl mezi zatím prvním Pavlem Boudným (EthicSport Cyclig) a Matoušem Ulmanem (Česká spořitelna - Accolade) je pouhopouhých 3,5 bodu!!! Další místa si určitě přijedou pohlídat Filip Rydval, Jan Strož a Tomáš Višňovský. A pozor, pokud se některého ze zbývajících závodů KPŽ zúčastní Tomáš Višňovský a získá zlato, může být všechno jinak a absolutní pořadí pro sebe může uchvátit právě on!

Bouda?

nebo Maty?

V ženské kategorii se zdá být o královně rozhodnuto, stejně jako o stříbrné korunce. Jana Pichlíková (Kross Bike Ranch) má bezpečně našlápnuto k obhajobě absolutního titulu z loňska následovaná Kateřinou Drhovou (Česká spořitelna - Accolade). To Božena Kučerová, Klára Pavelková a Vendula Navrátilová si to teprve na nadcházejících dvou závodech rozdají v zajímavém souboji o 3., 4. a 5. místo.

Dámy na medailových místech se usmívaly už v Karlových Varech

Pěkně rušno bude také mezi týmy v soutěži Team Prestige Trophy. V kategorii Race se v pořadí na zlaté a stříbrné příčce můžeme těšit do poslední chvíle na dramatické souboje mezi tradičními obhájci absolutního titulu, týmem Česká spořitelna Accolade a borci ze zatím vedoucího týmu EthicSport cycling. Rozdíl v tuto chvíli činí necelý jeden bod!!! Ani bikeři z letos skvěle jedoucího týmu Author Master nemají zatím třetí místo úplně jisté. Na záda jim dýchá Cyklosprot Chropyně. Pátý Rajec team Race už může jet na pohodu :)


Podaří se letos historický průlom a z Finálového večera si domů odveze nejprestižnější titul tým EthicSport cycling?

Nebo si dostatek sil do závěrečných podniků KPŽ schovali členové týmu Česká spořitelna - Accolade a opět zavěsí na krk zlaté medaile?

Nohy z nášlapů nemůžou vycvaknout ani borci na čele týmové soutěže Hobby. Zatímco o prvním stupínku je rozhodnuto a přesvědčivě ho do cíle doveze Skibikecentrum.cz team, o 2., 3. a 4. místo si to rozdají týmy GAPP system – CABTECH, Skibikecentrum.cz team 2 a Rajec 100% TREK.  Jistotu nemá ani tým na 5. pozici – Velosport Domažilice, který stíhají dravci v růžových dresech Rohozec Amulet.

Borci z týmu Skibikecentrum.cz mají vítězství mezi Hobby TPT v kapse. I kdyby tomu tak nebylo, usmívají se za všech podmínek.

 

 
Lucka Hendrychová

Poslední duo dětských závodů ČT Déčko Junior Trophy 2019 také definitivně seřadí umístění dětí v rámci kategorií 6 – 7, 8 – 9, 10 – 11 a 12 – 13 let. Kluci a děvčata mají navíc na poslední akci v Ralsku unikátní možnost získat za závod místo jednoho jeden a půl bodu. O to budou klání na dětském okruhu u letiště Hradčany dramatičtější. Nezapomeňme ale, povzbuzení a pochvalu si zaslouží úplně všichni, kteří dojedou do cíle.

 

Těšíme se na férové boje na Oderské Mlýnici a na Ralsko MTB Tour a držíme všem závodníkům palce!

Kompletní seriálové výsledky všech soutěží najdete ZDE

  

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé