Originál a atraktivita! Závod Manitou Železné hory CARDION vás nadchne

Autor

Originální, specifický, plný netradičních výzev, které z něho dělají jednu z nejvíce očekávaných akcí roku. To vše nabízí další ze závodů seriálu Kolo pro život tentokrát pod názvem Manitou Železné hory CARDION. Akce se uskuteční 20. srpna v Chrudimi a cyklističtí nadšenci se mohou těšit na netradiční prvky, s kterými se na jiných závodech setkají jen zcela výjimečně.

Originál a atraktivita! Závod Manitou Železné hory CARDION vás nadchne

Pokud jste se závodu v Chrudimi v minulých letech již zúčastnili, pak máte určitě v živé paměti specifika a originalitu místních tratí. Jestli se ale jedná o vaši premiéru, čeká vás nejedno překvapení, která však budou jedním z hlavních důvodů, proč se budete do druhého největšího města Pardubického kraje rádi vracet. 


A jaké že lahůdky na vás organizátoři připravili?

Své technické dovednosti ukážete například při zdolávání několika brodů, pořádnou výzvou bude pro řadu závodníků tradiční sjezd Širokých schodů - to vše v krásných kulisách historického centra Chrudimi. A že se bude opravdu na co těšit, potvrzuje i dlouholetý účastník závodů Kolo pro život a ikona české cyklistiky Kristián Hynek. „Jedním z hlavních lákadel je nejen mimořádná kvalita závodů, ale i jejich zázemí. Když přijedete s rodinou, tak zde najdete vyžití pro všechny. A i  pro začínající cyklisty jsou závody Kolo pro život vhodné svými tratěmi, protože si je mohou zvolit podle vlastního výběru. Navíc tras je celá řada, takže si můžete vybrat podle svých ambicí a aktuální fyzické kondice tu nejvhodnější pro vás.“

Trasy pro všechny

A jaké distance jsou tedy na výběr? Nejambicióznější jezdci jistě bez váhání sáhnou po Trase B, kde své síly poměří na 65kilometrovém úseku proloženými 1589 výškovými metry. A začne se hned od podlahy. Na závodníky čeká brzy po startu sjezd obávaných a pro mnoho z nich dlouho očekávaných Širokých schodů. A to bude teprve malá ochutnávka před řadou technických pasáží vyšperkovaných několika stoupáními i sjezdy. Pokud navíc najdete během jízdy čas, budete odměněni krásnými přírodními scenériemi Českomoravské vrchoviny. 
Jestli si ale na tuto náročnou štreku nevěříte, rozhodně není třeba věšet hlavu, jen pro vás je připravena Trasa C. A ani zde nebudete ochuzeni o jedinečný zážitek ze sjezdu Širokých schodů. Obavy z technicky náročné pasáže mít ale nemusíte, pokud si na netradiční překážku nevěříte, s kolem můžete jednoduše sejít a znovu se vydat na 39kilometrovou trasu se 715 výškovými metry. 

Jedinečná Family jízda

Pokud máte obavu, že závody seriálu Kolo pro život jsou pro vás přeci jen trošku moc a vy se bikům věnujete opravdu jen jako rekreační záležitosti, tak bychom vás rádi vyvedli z omylu. Právě pro vás a vaši rodinu je určená Trasa D - Family jízda. Jednoduchých 20 kilometrů s minimálním převýšením 294 metrů jsou ideálním řešením pro všechny, kdo si chtějí vychutnat čirou radost z pohybu na kole. 
To potvrzuje i Kristián Hynek. „Tratě jsou technicky nenáročné, a i samotnou délkou jsou velmi příznivé pro začínající cyklisty. Takže jako zkouška je to skvělé jak pro děti, které se s cyklistikou teprve seznamují, tak i pro začínající závodníky v dospělém věku.“
Jednoduchá trasa, ve které nejde o umístění, ale jen a jen o váš dobrý pocit, je ideální pro rodiče s dětmi. Vyrazit do akce klidně můžete i na elektrokole či s dětským vozíkem. O jídlo a pití bude postaráno, čekat na vás bude na občerstvovací stanici na trati. Domů si každý jako příjemnou a trvalou upomínku odnese účastnickou medaili. A možná nezůstane jen u toho, své štěstí můžete vyzkoušet i v T-Mobile tombole, kde budou ve hře další hodnotné ceny.
Trať Family jízdy vám navíc může nabídnout jednu opravdu unikátní záležitost. Pokud vám bude přát štěstí, budete v závěrečné části trasy svědky výcviku výsadkových oddílů na místním letišti v Chrudimi. 
Už tradičně je pro nejmenší připravena Trasa NOVA Junior Trophy. Do akce se mohou děti vydat i na odrážedlech, vzdálenost, kterou budou muset zdolat, je odvislá od jednotlivých věkových kategorií.

Vše pro děti

Za stále rostoucí popularitou závodů seriálu Kolo pro život stojí kromě rozmanitých tratí i další fakt a tím je dokonalé zázemí nejen pro jezdce, ale především děti. Ty si v areálu mohou užít bohatého doprovodného programu včetně fotokoutku, výzvou je i pumptrack v T-Mobile Adventure zóně, kde vaši nejmenší pod dohledem profíků získají základy rovnováhy a především první vztah k cyklistice. 
Co by to bylo ale za akci, kdyby si vaše děti nemohly spolu s jedinečnými zážitky odnést i věcné dary. Kromě již zmiňované účastnické medaile to bude například jejich fotografie z trati v profesionální kvalitě. A to zdaleka není vše.

Pokud jsme vás inspirovali, jak ideálně prožít třetí srpnovou sobotu s cyklistikou a hlavně vašimi nejbližšími, zaškrtněte si datum 20. srpna, bude se rozhodně na co těšit!

Tipy na výlety, prohlídky a cyklovyjížďky v Chrudimi a jejím okolí
Autor

Jedete tuto sobotu na Manitoučko do Chrudimi? Nechte se inspirovat našimi tipy na aktivity v okolí dějiště závodu, které jsme tradičně připravily ve spolupráci s cestovní kanceláří CzechTourism a projektem Česko jede.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest