Orlík Tour STRABAG - Víkend na kole, který vás nadchne

Autor

Konečně! Léto začíná, aspoň to meteorologické určitě. A co může být stylovějšího než strávit první letní víkend s celou rodinou v nádherné přírodě blízko Orlické přehrady, poměřit své cyklistické schopnosti s ostatními a ještě zabavit vaše děti? Pokud se vám tato představa líbí, zaškrtněte si v kalendáři datum 4. a 5. června, tyto dny se totiž koná další díl závodů ze seriálu Kolo pro život Orlík Tour STRABAG. Čeká vás víkend, který si rozhodně užijete vy i vaši nejbližší.

Orlík Tour STRABAG - Víkend na kole, který vás nadchne

Už jste také někdy řešili dilema, jak ukojit své závodnické choutky a pořádně to natřít konkurenci, ale zároveň byste rádi strávili čas s rodinou a dětmi? Máme pro vás ideální řešení. První červnový víkend si totiž přijdete na své všichni. Sobota bude ideálním dnem k tomu, abyste strávili čas s rodinou na společné vyjížďce nebo povzbuzovali své potomky během dětských závodů. Neděle zase zcela uspokojí vaše závodnické srdce, na programu bude výběr ze dvou tras, které prověří vaši fyzickou připravenost. To vše v nádherné přírodě v blízkosti Orlické přehrady s veškerým komfortem skvěle vybavené restaurace, bazénu a dalším zázemím v areálu hotelu Orlík.
 

Bohatý program pro děti a rodiny

Nejlepší start do víkendu plného cyklistiky? Do té správné nálady vás dostane Trasa D - Family Jízda. Jak již z názvu plyne, tady nejde o žádné rychlé časy a poměřování s ostatními. Hlavním posláním je radost z cyklistiky jako takové a když ji ještě sdílíte se svou rodinou, k dokonalosti pak již nechybí nic. Vydejte se tedy na 15 kilometrovou pohodovou jízdu, bude to stát za to. Každý účastník dostane po závodě pamětní medaili, samozřejmostí je servis v podobě teplé sprchy a převlékárny. Vaše děti bezpochyby ocení populární Lesní občerstvovačky, kde si skvěle odpočinete a doplníte energii. V dlouhých zimních večerech si pak vzpomínky na pěkný víkend můžete oživit vaší fotkou ze závodu od profesionálního fotografa v tištěné či elektronické podobě. 

Pokud už i ve vašich dětech tluče to pravé závodnické srdíčko, je pro ně připravena patnáctikilometrová trasa s názvem NOVA Junior Trophy Maraton. Jako vždy se o bezpečnost obávat nemusíte, závod se jede v uzavřeném areálu s vyloučením veškeré dopravy. Vaše děti, které se na trať mohou vydat s doprovodem dospělého, určitě kromě krásné přírody ocení i jednu zajímavost. Závod se jede kolem tzv. Jedničky, neboli vily, kde se natáčela celá řada filmů včetně velmi populární Arabely. 

První závodnické zkušenosti mohou sbírat i vaši nejmenší. Připravena je pro ně Trasa Junior Trophy, kde se bude bojovat na 800 metrových okruzích v závislosti na dané kategorii. 

Pro děti jsme si připravili také něco extra a nebude to s nikým jiným, než dětmi milovanými borci z Bike O’Clock! Oba dva dny odpoledne můžeš s kluky vyrazit na krátkou trasu plnou překážek, které v Adventure Parku nenajdeš. Naučíš se tak zase něco nového a zlepšíš tak svoji techniku. Vyjížďka je vhodná i pro ty, kteří s triky teprve začínají a mohou se tak naučit např. populární Bunny hop! Stačí přihlásit na místě. 

A pozor! Vaše ratolesti se zcela jistě zabaví i v samotném areálu, kde si mohou vyzkoušet populární taneční podložku nebo otestovat po vzoru Robina Hooda své lukostřelecké nadání. Všechny děti dostanou tyto krásné medaile. 

Bomba na závěr! Rádi bychom vás pozvali k večeru na společné opekání buřtů přímo v areálu. Posedíme u ohně a řekneme si zážitky ze dne. Všichni jste zvaní! 

Tohle zažiješ pouze na Orlíku

Stále nejste rozhodnuti, jakou trasu si ze sobotní nabídky vybrat? Možná vás osloví tato, protože se jedná o variantu, která má bezesporu své výhody. Individuální formát trasy je totiž oproštěn od tradičních hromadných startů, do akce vyrazíte v pravidelných časových intervalech, v cíli třicetikilometrové trasy se dočkáte odměny v podobě pamětní medaile a občerstvení. Problémy s případnou orientací zažene dobře značená trasa, pojistit se můžete i stažením si trasy do vašeho telefonu. A žádný stres. Vítěz se zde nevyhlašuje, čas vám jako u každého závodu ale změřen bude. Ten si rozhodně dobře uložte, jako ta správná motivace do dalšího ročníku se vám to bude určitě hodit. Novinkou také je testovací E-Bike polygon, který bude přichystaný oba dva dny. Jak to bude probíhat? 10 do 16 hodin si můžeš na v těsné blízkosti areálu na nově vyznačené krátké trase vyzkoušet stále více populárnější e-biky. Zvládneš na nich přejet i nějaké ty kořeny nebo kameny? Stačí přijít na místě ke stánku. 

Gravel

Přichystali jsme si něco i pro milovníky gravelů!  Proč? Protože berany jsou nejvíc!  Dopoledne se pojede Rallye 35km s měřenými úseky a odpoledne odpálíme rychlostní zkoušku na 10km se starty po 20 vteřinách. 

Co vše navíc zažiješ pouze na Orlíku se dozvíš zde

Závodnická neděle

A nachází velký den i pro vaše závodnické srdce. Neděle je zcela zasvěcena vašim cyklistickým dovednostem, které můžete prověřit hned ve dvou variantách. Ve výzvě s názvem Trasa B, na vás čeká výživná porce 56 kilometrů s převýšením 1250 metrů. Těšit se můžete na řadu stoupání i ostrých sjezdů, které odhalí vaši techniku i sebedůvěru. Čekají na vás různé druhy povrchů, to vše samozřejmě na zabezpečených okruzích uzavřeného areálu. 
Jestli si ale přeci jen nechcete ukousnout příliš velký cyklistický krajíc, vsaďte na Trasu C, kde budete muset zdolat už přijatelnějších 30 kilometrů a vystoupat 650 výškových metrů.

Takže, jste připraveni přijmout naši výzvu? Těšíme se na vás! 
 

Tipy na výlety v okolí sobotního závodu KPŽ na Orlíku
Autor

Nechte se inspirovat výběrem zajímavých tipů na výlety a vyjížďky na kole v okolí Orlík Tour Kooperativy 2018, které jsme pro vás připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism a jejím projektem Česko jede.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest