Osmý podnik Kola pro život se odehraje na Šumavě

Autor

Technické tratě, těžká stoupání i nádherné výhledy. Šumava je pro cyklistiku stvořená, o čemž svědčí i nadcházející Šumavský MTB Maraton STRABAG, který se uskuteční v sobotu 31. července se zázemím v areálu Zadov-Churáňov. Šumavský závod nabízí mnoho lákadel, cyklisté si mohou vybrat ze dvou závodních tras nebo si užít tradiční Family jízdu.

Osmý podnik Kola pro život se odehraje na Šumavě

„Na Šumavu se vždycky rádi vracíme a jsme rádi, že i letos můžeme všechny cyklistické nadšence pozvat na závody v této nádherné lokalitě. Na účastníky čekají trasy v hlubokých šumavských lesích i průjezd historickým Vimperkem. Pro letošní rok jsme navíc připravili nové úseky v rámci trasy B i zcela novou trasu pro rodiny s dětmi,“ popisuje Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport.

Delší 61kilometrová trasa B s převýšením okolo 1250 metrů zavede cyklisty od sjezdovky Kobyla až do centra Vimperku a zpět k churáňovskému stadionu. Poloviční trasa C odstartuje z cílového prostoru, následuje sjezd po loukách k Lesním Chalupám přes Kamenný vrch, Kůsov či Popelnou zpět do cíle. Tradiční součástí je i 17kilometrová Family jízda, NOVA Junior Trophy a NOVA Junior Trophy Marathon. Pro rodiny s dětmi je připravený bohatý doprovodný program včetně fotokoutku, malování na obličej, T-Mobile Adventure zóny a dalších aktivit. 

Zájemci o závod Šumavský MTB Maraton STRABAG se mohou registrovat zde na našich stránkách, kde najdou doplňující informace ke všem závodům, včetně map a startovacích časů. Seriál Kolo pro život pokračuje dvoudenním cyklofestivalem v Novém Městě na Moravě (7. a 8. srpna).  
 

Tipy na šumavské výlety
Autor

K pramenům Vltavy, do pralesa, na hory, rašeliniště, hrad, rozhledny i muzea… Také před 5. dílem seriálu Kolo pro život 2020 jsme pro všechny účastníky přichystali ve spolupráci s partnerem série, Agenturou CzechTourism a její kampaní #světovéČesko, několik zajímavých tipů na výlety a aktivity v okolí dějiště závodů.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé