Pivo po závodě není regenerace. PIVO versus REGENERAČNÍ NÁPOJ

Autor

Nedílnou součástí komplexního tréninku nebo závodu je regenerace. Tělo potřebuje doplnit důležité látky nejlépe ihned po konci sportovní aktivity. Bohužel na tuto skutečnost často sportovci zapomínají nebo volí nápoje, které nejsou vhodné. Pokusíme se vám krátce vysvětlit, jak správně regenerovat.

Pivo po závodě není regenerace. PIVO versus REGENERAČNÍ NÁPOJ

Regenerace po sportovním výkonu


Po intenzivním fyzickém výkonu je důležité naše tělo správně regenerovat obnovit zásoby glykogenu, zastavit rozklad bílkovin a nastartovat proteinovou syntézu. Také nesmíme zapomenout na doplnění minerálních látek a rehydrataci organismu. Jak na to?


Spousta sportovců si po závodě dá vytouženou odměnu ve formě piva s argumentem, že pivo obsahuje přece vysoké množství sacharidů, které tělo potřebuje k regeneraci. Pojďme si ale ukázat i úskalí tohoto lahodného moku v souvislosti se sportem.
 

Rozšířený způsob – pivo


Asi největším problémem je obsah alkoholu. Tento snižuje míru svalové proteosyntézy, a tím zhoršuje regeneraci svalů. Diskutovaná je i otázka rehydratace, protože pivo má diuretické účinky. Nízká dávka alkoholu sice nemusí mít výrazný vliv na rehydrataci organismu, ale u vyšší dávky je tento negativní vliv již znatelný. Dále to znamená další zatížení organismu, protože naše tělo musí odbourávat alkohol. Nejen že nám tím pivo prohloubí pocit únavy, ale také pocit plnosti.
A položme si otázku, jak se pak vlastně dostaneme domů? Protože alkohol nepatří dle zákona ani na kolo ;).
 

Námi doporučovaný způsob – REGENER


Mimořádně účinná kombinace sacharidů, aminokyselin, vitamínů (C, E) a minerálů (selen, hořčík), speciálně vytvořená pro podporu kvalitní a rychlé regenerace po intenzivním sportovním výkonu. Všechny tyto látky naše tělo potřebuje pro správnou regeneraci svalů.


Vysoký podíl sacharidů nám optimálně doplní glykogenové zásoby a množství přijatých tekutin nám skvěle rehydratuje tělo. Optimální je ihned po fyzickém výkonu rozmíchat dávku 75 g ve 450 ml vody a vypít po částech, v průběhu 20-30 minut a obsah následně zapít dalšími 200 ml vody. Tento výrobek je navíc zcela bez umělých barviv a obsahuje i blahodárný extrakt z ginkgo biloby.


Připravili jsme pro vás vhodné balíčky produktů Nutrend na různé druhy tréninků a závodů. Podívejte se do registrace a nezapomeňte si objednat na vybraný závod Kola pro život. 

Mrkněte na další video, které jsme si pro vás připravili. 

Cyklistická
přilba ano, či ne?
Autor

Jezdíte na kole? Pokud ano, vyřešte hned na začátku zásadní otázku: cyklistická helma ano, či ne? Odpověď je jasná: ANO. Stačí se podívat na statistiky úrazů cyklistů – zranění hlavy je tím nejčastějším. Často s tragickými následky jen proto, že cyklista neměl přilbu. Nanejvýš důležité je ale vybrat správnou, kvalitní a vhodnou helmu, stejně jako ji správně nosit.

Pokračovat ve čtení

NUTREND

Autor NUTREND

Již více než čtvrt století je společnost NUTREND synonymem úspěchů a trvalého růstu. I dokladem toho, že česká firma může dobýt svět. NUTREND je leader na trhu s produkty sportovní výživy a potravinami pro aktivní životní styl.

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé