Pozvánka na závod Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO

Autor

Už se to blíží! Třetí závod seriálu Kolo pro život 2018 v Mladé Boleslavi se pomalu hlásí o slovo. A měl by opět stát za to! Škodovácká bikerská chlouba startuje v sobotu 12. května, ale pořadatelé zvou na speciální program pro děti už v páteční podvečer.

Pozvánka na závod Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO

Zázemí celého podniku je umístěno na ideálním místě, v prostorném a bezpečném přírodním areálu Krásná louka. Zde se nachází celé stanové městečko Kolo pro život se všemi stánky partnerů a službami pro závodníky, včetně prezence, cateringu, jídelny, nepostradatelného DEPa Kooperativy se sprchami, mycími boxy pro kola, bezpečnou úschovnou kol, mechaniky, pódium a také velké zázemí pro děti s nabitým celodenním doprovodným programem pro malé i velké. Zde na zelené travičce Krásné louky proběhnou za mohutného fandění diváků a rodičů dopolední dětské závody na kolech ČT Déčko Junior Trophy v 6 věkových kategoriích, v pravé poledne odtud odstartuje kratší závodní trasa C na 31 km a nezávodní vyjížďka trasy D – Fitness jízdy na 20 km. Také páteční večerní program se odehraje na stejném místě.

Trať v Mladé Boleslavi se od dvou předchozích (v Dobřichovicích a Hustopečích) dost liší. Těžko by tu cyklisté hledali strmé kopce vzhůru, které donutí člověka seskočit z kola a tlačit, úmorné táhlé výjezdy s vrchařskými prémiemi nebo kaskadérské sjezdy. Krása všech zdejších tras spočívá v pravém opaku. Tady se sjedou všichni milovníci rychlých, technicky nenáročných povrchů. A co si budeme povídat, takových bikerů, kteří rádi a bez překážek sviští kupředu mírně zvlněnou krajinou jako tryskáč, je čím dál tím víc… Jedinou libůstkou na trati, kde se jezdci, a to pouze ti na hlavní trase, více zapotí, je stoupání na zříceninu Zvířetice. Odměnou jim za to bude průjezd hradním příkopem a kochání se při pohledu na monumentální ruiny hradu. Navíc májový termín, kdy příroda ukazuje svoji neuvěřitelnou sílu a doslova před očima zdobí pole, louky a sady svěží jarní zelení a barevnou harmonií prvních jarních květů, je dalším přitažlivým faktorem, který každý rok přiláká na startovní čáru populárního závodu stovky a možná opět tisíce velkých a malých příznivců horských kol. Vždyť loňská rekordní účast se zastavila na celkovém čísle 2102 startujících! 

Na 9. ročník Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO zvou do města automobilů (a také kol) pořadatelé ze sdružení Spinning MB, organizátoři z Kolo pro život, z.s. a titulární partner závodu a hlavní partner celé série KPŽ – společnost ŠKODA AUTO.  Josef Hladík, který stojí v čele pořadatelského týmu od prvního ročníku, má v těchto dnech plné ruce práce: „Všechny trasy závodu jsou totožné s těmi loňskými. Neusínáme ale na stereotypu, roztáčíme nový ročník „Bolky“ a přistupujeme k němu stejně poctivě, jako by to bylo poprvé. Myslím, že skvělý bude nejen fičák pro dospělé, ale také páteční večer pro děti a jejich rodiče. Loni jsme pro cyklistický potěr premiérově přichystali večerní závod s čelovkami, oheň s kytarou a opékáním vuřtů, všem se to moc líbilo. Letos chceme večerní program ještě trochu rozšířit.“

 

Jeden z nejstylovějších startů v celém seriálu KPŽ zažijí účastníci hlavní trasy B na 53 km. Peloton vyrazí z centra od Muzea ŠKODA AUTO a městem ho protáhne zkušený jezdec ŠKODA Motorsport za volantem legendárního vozu ŠKODA FABIA R5 až do areálu na Krásné louce. Zde závodníky čeká skvělá fanouškovská atmosféra a ostrý start do terénu. V cíli na Krásné louce se fanoušci krásné cyklistiky mohou těšit na neuvěřitelné výkony a dramatické spurty jezdců v závěrečných desítkách metrů pod cílovou bránu. Velký otazník visí nad absolutním vítězem 2018. Bude to opět Pavel Boudný z týmu Česká spořitelna Accolade, který drží posledních 6 titulů z mladoboleslavské trasy nebo se někomu podaří famózního spurtéra sesadit? Přijeďte se podívat na vlastní oči, vezměte s sebou horské kolo a přihlaste se na tu trasu, která vám vyhovuje nejlépe. Do 14. dubna je on-line registrace do závodu nejlevnější, elektronicky se ale můžete hlásit až do 9. 5. Další přihlášení je možné i na místě.

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé