Praktické informace k Orlíku na jednom místě

Autor

Tak jsme se konečně dočkali! První cyklofestival Orlík Tour STRABAG již tento víkend. Těšíš se? My už se nemůžeme dočkat. Rohodli jsme se pro Tebe sepsat základní informace, tak ať máš vše přehledně na jednom místě. V klidu se tak můžeš připravovat na spoustu zážitků.

Praktické informace k Orlíku na jednom místě

RODINNÁ SOBOTA, 4.6.2022

Trasa D - Family jízda: délka 15 km / převýšení 326 m / start 10:00 - 12:30 / 13:01 hromadný start

Trasa, která je svojí délkou aobtížností připravena primárně pro rodiče s dětmi nebo starší ročníky. Nezpomeňte, že kdo by chtě, tak může na Family jízdu vyrazit na elektrokole! Pojeďte si společně užít přijatelnou porci km v perfektní náladě. Na trase vás čeká občerstvovačka a v cíli účastnická medaile, pití a T-Mobile tombola. Trasa D - Family jízda se nevyhlašuje, pouze vám změříme váš společně strávený čas.Trasa je vhodná pro děti od 8 let. Minimum kopců a krásné vyhledy. Co víc si přát?


Individuální formát: délka 30 km převýšení 650 m / start 10:00 - 12:30

Pro všechny, kteří si chtějí projet trať bez hromadného startu, bez závodních ambicí a odškrtnout si rozumnou vzdálenost v krásné krajině. Je jedno, kolik ti je let a jestli pojedeš na horském, nebo elektro kole. Startovat se bude v časových oknech. Trať bude perfektně vyznačena, ale bez hlídek, proto doporučujeme si trasu stáhnout i do telefonu, nebo měřícího zařízení. Čeká na tebe i jedna občerstvovací stanice, tak aby jsi mohl doplnit energii. V cíli pak dostanou všichni účastnickou medaili a zasloužené jídlo a pití. Tento individuální formát se nevyhlašuje, pouze ti bude změřen čas. Prostě pohoda podle nálady. 


Trasa NOVA Junior Trophy Marathon: délka 15 km / převýšení 326 m / start 13:00, doprovod 13:01

Marathonská trasa pro děti od 9 - 16 let. Děti mohou mít sebou tzv. Doprovod. Status doprovod získáte na prezenci při registraci. Dodržujte pravidla, které se doprovodu týkají. Trasa NJTM je totožná s trasou D - Family.


Trasa NOVA Junior Trophy: dětské závody / start od 9:00

Dětské závody od kategorie odrážedel až po žáky a žákyně ve věku 12 - 13let. 

POZOR!!! Děti které startují na dětských závodech, mají zdarma start na trase D. Číslo zůstáva stejné. 


Trasa Orlík Gravel Ride: délka přibližně 40 km / start 9:00 Rallye, 14:00 rychlostní zkouška na 11km

Dopoledne se můžeš těšit na tzv Rallye - to znamená, že na trase na tebe bude čekat několik měřených úseků. Odpoledne, dle pořadí z Rallye, se bude závodit na 10km dlouhé rychlostní zkoušce. 

Více informací na www.gravelseries.cz

Dětský a e-bike polygon 

Dětský polygon

Pro děti jsme si připravili také něco extra a nebude to s nikým jiným, než dětmi milovanými borci z Bike O’Clock! Pouze v sobotu můžeš s kluky vyrazit na krátkou trasu plnou překážek, které v Adventure Parku nenajdeš. Naučíš se tak zase něco nového a zlepšíš tak svoji techniku. Vyjížďka je vhodná i pro ty, kteří s triky teprve začínají a mohou se tak naučit např. populární Bunny hop! Opět se stačí přihlásit na místě. Pecka, ne? Sraz bude vždy v T-Mobile Adventure Parku a přesné časy vyhlásí moderátor. 

E-bike polygon

Oba dva dny od 10 do 16 hodin si můžeš v těsné blízkosti areálu na nově vyznačené krátké trase vyzkoušet stále více populárnější e-biky. Zvládneš na nich přejet i nějaké ty kořeny nebo kameny? Do ničeho Tě nenutíme, můžeš si zacházení s e-bikem vyzkoušet i na rovině. Na Orlíku není nic problém. Bude to sranda, u které se určitě potkáme, takže se nemáš čeho bát. Není třeba se registrovat dopředu, přihlásíš se na místě. 

Bohatý doprovodný program!

Na Orlíku se můžeš těšit třeba na vystoupení Zlobidel, s.r.o., společné opékání buřtů, které proběhne v sobotu přímo v areálu. Samozřejmostí je Dětská zóna s 211, kde najdeš fotokoutek, malování na obličej nebo taneční podložku. Dále si  děti mohou vyzkoušet nafukovací Ninja dráhu od České Spořitelny a nebo vyzkoušet své schopnosti v T-Mobile Adventure Parku. 

ZÁVODNÍ NEDĚLE, 5.6.2022

Neděle patří závoďákům! 

Trasa C / start 9:00 / GPX / 30km / 650m

Trasa B / start 11:30 / GPX / 56km / 1 250m

Možnost přijet s karavanem

Karavany / stanaři parkujte pouze na vyhrazeném místě! Parkování karavanů, obytných aut a prostoru pro stan je zpoplatněno 800 Kč za karavan a obytné auto a 500 Kč za stan. Cena je za celý víkend. Platí se na recepci hotelu, nebo pracovníkům hotelu na parkovacích plochách.

Parkoviště 

Mapa areálu

 

Cyklistická
přilba ano, či ne?
Autor

Jezdíte na kole? Pokud ano, vyřešte hned na začátku zásadní otázku: cyklistická helma ano, či ne? Odpověď je jasná: ANO. Stačí se podívat na statistiky úrazů cyklistů – zranění hlavy je tím nejčastějším. Často s tragickými následky jen proto, že cyklista neměl přilbu. Nanejvýš důležité je ale vybrat správnou, kvalitní a vhodnou helmu, stejně jako ji správně nosit.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest