Ralsko na rozloučenou: Kolo pro život čeká letošní poslední závod

Autor

Letošní série největšího cyklistického MTB seriálu v Česku míří do finále. Kolo pro život chystá akci Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO, která tradičně uzavírá nabitou sezonu – vůbec poprvé se však uskuteční jako dvoudenní festival. Nekonečná plocha letiště, spousta doprovodných aktivit a rozhodování o celkovém pořadí ve všech soutěžích. To je závod v Ralsku, který se odehraje o víkendu 2. a 3. října. 

Ralsko na rozloučenou: Kolo pro život čeká letošní poslední závod

Závěrečný díl cyklistické série Kolo pro život zavede sportovce do Máchova kraje. Účastníci se mohou těšit na stovky kilometrů zpevněných cest, které vedou bývalým vojenským prostorem, a zároveň po mnoho let netknutou přírodou. „Trasy posledního závodu patří k těm jednodušším v rámci seriálu. Vedou po nekonečné letištní ploše, neobsahují tak velké převýšení, jako ostatní tratě našeho kalendáře, a jsou vhodné pro výkonnostní i rekreační jezdce,“ říká Tomáš Pravenec ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport.

„Letošní ročník však bude přece jen jinačí – rozhodli jsme se s letošní sérií Kolo pro život rozloučit stylově, a proto se účastníci mohou těšit na dva nabité dny závodění i doprovodného programu pro celé rodiny,“ doplňuje Pravenec.  


V sobotu se uskuteční obě závodní trasy B a C, neděle bude patřit rodinným a dětským závodům i populární Gravel Rallye. Nejdelší 54kilometrová trasa B vede většinou po širokých zpevněných cestách, ale nechybí i typické písčité segmenty a krátká prudká stoupání v blízkosti pískových skal. Podobný povrch čeká i účastníky kratší 34kilometrové trasy C. 


Nezávodní 22kilometrová Family jízda s populární Lesní občerstvovačkou vede prakticky po rovině, její profil není náročný a zaujme účastníky okolní nedotčenou přírodou. Stejnou porci kilometrů najedou dětští závodníci v rámci posledního NOVA Junior Trophy Marathonu. Nedělní program bude obsahovat také závod Gravel Rallye – účastníci některého ze sobotních závodů mohou využít zlevněného startovného. 


Po oba dny ožije zázemí na Letišti Hradčany bohatým doprovodným programem – nebudou chybět oblíbené aktivity jako malování na obličej, fotokoutek, T-Mobile Adventure zóna, dětské i dospělé kolo štěstí a mnoho dalšího. Celovíkendový festival cyklistiky zkrátka slibuje zábavu pro celou rodinu. 


Zájemci o závod Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO se mohou registrovatprostřednictvím oficiálních stránek seriálu.  


 

Ralsko MTB Tour Škoda Auto - tipy na výlety
Autor

Přijeďte za námi na Máchovo jezero uzavřít letošní sérii závodů Kolo pro život! Letos poprvé proběhne Ralsko MTB Tour škoda Auto jako celovíkendový festival, na kterém si můžete užít víkend plný cyklistiky v podzimních barvách! K cyklistickému závodu již tradičně přinášíme tipy na několik výletů za poznáním po okolí kraje.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest