Rozbíjíme zažité mýty o výživě cyklistů – OPLATEK versus ENERGY BAR

Autor

To, co si dáte před startem, může ovlivnit celý váš výkon. Plněné a polévané oplatky mají vysoký obsah tuků, jiné vysoký podíl vlákniny, což při sportovní aktivitě může způsobit značné střevní problémy. Také vysoký glykemický index může vést až k nežádoucí hypoglykémii.

Rozbíjíme zažité mýty o výživě cyklistů – OPLATEK versus ENERGY BAR

Rychlá energie před závodem


Minimálně 2 hodiny před závodem bychom již neměli jíst větší jídlo z důvodu zatížení našeho těla trávením. Ale co dělat, abychom se ještě před výkonem necítili hladoví? Na závod si s sebou můžeme vzít něco lehkého, ideální je sacharidová potravina s nízkým glykemickým indexem, která bude lehce stravitelná a bude pozvolna dodávat energii potřebnou pro výkon. Těsně před tréninkem je vhodné přijmout už jen maximálně 30g – 50g sacharidů ke zlepšení výkonu, takovéto množství by nemělo mít významný vliv na produkci inzulínu. Jak na to?

Rozšířený způsob – oplatek 


Samozřejmě lze namítnou, že není oplatek jako oplatek. V první řadě bychom se měli vyhnout takovým, které jsou polévané nebo plněné čokoládou, protože takovéto mají vysoký obsah tuků a ty zbytečně zatíží naše trávení.


Jiné mohou mít zvýšené množství vlákniny, která při sportovní aktivitě může způsobit značné střevní nepohodlí. Také vysoký glykemický index díky převaze jednoduchých cukrů způsobí rozkolísaní hladiny krevního cukru, což následně může vést až k nežádoucí hypoglykémii.

Námi doporučený způsob – VOLTAGE ENERGY BAR


Jedná se o cereální tyčinku na bázi obilných vloček. Obsahuje vitamíny C a E, které chrání před oxidativním stresem a také obsahuje zinek, který ještě navíc podporuje náš imunitní systém a přispívá k normální syntéze bílkovin.
Voltage energy bar je vhodná pro doplnění energie před a v průběhu dlouhodobé pohybové aktivity. Je to praktická sbalená energie na cesty bez polevy a můžete si vybrat hned ze čtyř skvělých příchutí.

Připravili jsme pro vás vhodné balíčky produktů Nutrend na různé druhy tréninků a závodů. Podívejte se do registrace a nezapomeňte si objednat na vybraný závod Kola pro život. 

A také nezapomeňte kouknout na video, které jsme pro vás připravili 

Jak nejlépe hubnout? Základem je strava, pomůže i kolo
Autor

Asi každý, kdo se pere s nadbytečnými kily, chce zhubnout a snížit svou hmotnost, nejspíš také přečetl nepřeberné množství článků na tohle téma. Některé byly smysluplné více, jiné méně, jedna zaručená dieta končila v okamžiku, kdy startovala druhá. Jen ta kila nechtěla dolů tak rychle, jak bychom si přáli.

Pokračovat ve čtení

NUTREND

Autor NUTREND

Již více než čtvrt století je společnost NUTREND synonymem úspěchů a trvalého růstu. I dokladem toho, že česká firma může dobýt svět. NUTREND je leader na trhu s produkty sportovní výživy a potravinami pro aktivní životní styl.

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé