Tipy na výlety a bikerské vyjížďky v okolí Praha – Karlštejn Tour

Autor

Chystáte se do dějiště 8. závodu seriálu Kolo pro život na celý víkend? Chcete závod spojit s návštěvou Prahy a blízkého okolí? Pak jsme právě pro vás připravili pěší túry, cyklovýlety do blízkého okolí a obhlídku dalších zajímavých míst ve spolupráci s cestovní kanceláří CzechTourism a jejím projektem Česko jede.

 

Tipy na výlety a bikerské vyjížďky v okolí Praha – Karlštejn Tour

CYKLOTRASY 

Trasa pro parné letní dny podél Vltavy a Berounky
Krásná trasa vede metropolí po cyklostezkách přes Smíchov, Radotín, Zbraslav a Modřany. Je dlouhá 28 km a její zdolání zabere zhruba 3 hodiny. Na trase Vás čeká mnoho zajímavých zastávek včetně míst s možností koupání.


Zdroj: http://www.ceskojede.cz/routes/59-rozmanita-trasa-pro-parne-letni-dny-podel-vltavy-a-berounky

Zelený okruh Prokopským údolím
Na 16 km dlouhou trasu vyrazíte ze Smíchovského nádraží a projedete se klidnou přírodní lokalitou mezi skalami. Okouzlí vás krása přírodního parku Prokopského údolí, kde si můžete odpočinout na břehu Dalejského potoka a užívat si klid s piknikem na trávě pod stromy nebo dřevěných lavičkách


Zdroj: http://www.ceskojede.cz/routes/61-zeleny-okruh-prokopskym-udolim 

Rozlousknete záhadu Štěchovického pokladu?
Jde o jednu z nejznámějších legend naší země. Ve štolách pod kopci u soutoku Sázavy a Vltavy je prý ukrytý nacistický poklad nevyčíslitelné hodnoty - zlato, archivní materiály, ale třeba i plány létajících talířů. Už desítky let nedá tento poklad spát spoustě hledačů. Trasa začíná i končí u Davle, okruh vede přes Petrov, Hradištko a Šlechovice.


Zdroj: http://www.ceskojede.cz/routes/273-rozlousknete-zahadu-stechovickeho-pokladu

 

DALŠÍ TIPY NA VÝLETY

Sto let republiky očima pěti generací
Zajeďte si do Plzně. Výstava konaná v městě piva u příležitosti výročí 100 let republiky potěší milovníky designu. Seznámí vás s životním stylem a designem v pěti vybraných obdobích a to v konfrontaci s každodenním životem obyvatel Československa.


Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/akce/plzen-2018---sto-let-republiky-ocima-peti-generaci.aspx

Hrad Karlštejn
Hrad v gotickém stylu, který nechal vystavět Karel IV., aby zde uchoval korunovační klenoty. Kromě národního pokladu si můžete na hradě prohlédnout rovněž sbírku svatých relikvií a repliku svatováclavské koruny a mnoho dalších zajímavostí.


Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/karlstejn---za-mistrem-theodorikem-i-otcem-vlasti.aspx

Modřanská rokle
Přírodní památka, kterou prochází také naučná stezka. Nacházející se v jižní části Prahy na pravé straně Vltavy a je erozním zářezem Libušského potoka s několika místy s odkrytým geologickým profilem. Ochranářsky je význačná svými lužními porosty v okolí potoků a výskytem teplomilných lučních rostlin a společenstev na svazích.


Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/modranska-rokle---oblibene-misto-prazanu-z-praveho.aspx

Menhir a betonové křeslo u Mořinky
Za neobyčejným zážitkem se vydejte k novodobému menhiru, který stojí na kopci nad obcí a poskytuje nádherný rozhled do údolí Berounky s domečky, jako krabičkami od sirek, políčky a lesem na obzoru. Ti, co absolvují trasy B a C projedou tímto místem v rámci trasy. Pokud poodejde kousek za stromy, na východě je vidět Cukrák a Všenory. Třímetrový vápencový menhir byl na kopec nad středočeskou obcí Mořinka umístěn 31. prosince 1999 skupinou nadšenců, v čele s akademickým sochařem Petrem Váňou.  U menhiru ještě objevíte originální betonové křeslo, které je za teplých dnů příjemně vyhřáté. Sedmisetkilová betonová socha ve tvaru ušáku sem byla umístěna v roce 2003. Je 130 cm vysoká a vytvořil ji sochař Zdeněk Ruffer. Doprava křesla proběhla bez použití těžké techniky, pouze za přispění sil skupinky lidí, vozíku a lyžin.


Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/menhir-a-betonove-kreslo-u-morinky.aspx

Český Grand Canyon- Velká Amerika
Místo, kde se filmoval slavný Limonádový Joe, ale také někdejší cílová stanice nepohodlných politických vězňů. To všechno jsou vápencové lomy Velká a Malá Amerika.

Velká Amerika - český Grand Canyon je vápencový, asi 800 m dlouhý, 200 m široký a až 100 m hluboký zatopený lom. Na jeho dně se nachází dvě navzájem propojená jezírka s průzračnou vodou, která zejména v létě lákají ke koupání. Bohužel brána do lomu je trvale zavřená a plavání je přísně zakázáno.

Oblast kolem lomů na Americe je doslova prošpikovaná pověstmi a legendami. Ta nejznámější vypráví o hrůzném přízraku v německé uniformě SS jménem Hans Hagen, který se náhle vynořuje ze štol, zase se v nich beze stopy ztrácí a má na svědomí řadu záhadných úmrtí či zmizení. 


Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/cesky-grand-canyon---velka-amerika.aspx

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest