Tohle zažiješ pouze na Orlíku!

Autor

Orlík…magická lokalita, na kterou se každoročně těší snad všichni, kdo ji v rámci KPŽ poznali. A protože my nejsme výjimkou a Orlík milujeme, rozhodli jsme se do programu našeho cyklo festivalu zařadit několik netradičních disciplín a formátů. V následujících řádcích jsme si pro Tebe připravili krátké shrnutí aktivit, na které se můžeš těšit a které nejsou běžnou součástí našich jednodenních akcích. Čeká Tě víkend plný cyklistiky a zábavy! 

Tohle zažiješ pouze na Orlíku!

Základem programu jsou klasické trasy B a C, rodinná Family jízda, dětské závody NOVA Junior Trophy a také prodloužený NOVA Junior Trophy Marathon. No a teď ty extra parády!

Individuální formát (sobota)

V sobotu se můžeš zúčastnit pohodového individuálního formátu, který závodníci mohou pojmout jako rozjetí na nedělní závod anebo je to ideální příležitost, jak strávit s rodinou společný čas na kole. Startuje se v časových oknech, trasa je bezpečně vyznačena a nebude chybět ani občerstvovací stanice. Každý účastník pak dostane v cíli pamětní dřevěnou medaili! Trasa se nevyhlašuje, pouze Ti změříme čas. Prostě na pohodu  Tento formát si možná pamatuješ z Karlštejna, kde jsme tím v loňském roce otevírali sezonu. Na tento formát se lze registrovat online i na místě. 

Gravel (sobota)

Z naší pomyslné dílny sportovních cyklo projektů v nedávně době vyjel poslední žhavý kousek – Gravel Series.  Proč?  Protože berany jsou nejvíc! Premiéra nebude nikde jinde, než v sobotu na Orlíku, jelikož okolní lesy a přehrady nabízejí famózní prostředí. Připraveno bude celkem 5 měřených úseků a den bude rozdělen do dvou částí – dopolední a odpolední. 

Dopoledne se pojede Rallye 35km s měřenými úseky a odpoledne odpálíme rychlostní zkoušku na 10km se starty po 20 vteřinách. Můžeš mrknout na samostatný web www.gravelseries.cz

Testovací E-Bike polygon (sobota i neděle)

Oba dva dny od 10 do 16 hodin si můžeš na v těsné blízkosti areálu na nově vyznačené krátké trase vyzkoušet stále více populárnější e-biky. Zvládneš na nich přejet i nějaké ty kořeny nebo kameny? Do ničeho Tě nenutíme, můžeš si zacházení e e-bikem vyzkoušet i na rovině. Na Orlíku není nic problém. Bude to sranda, u které se určitě potkáme, takže se nemáš čeho bát. Není třeba se registrovat dopředu, přihlásíš se na místě. 

Dětský polygon (sobota i neděle)

Pro děti jsme si připravili také něco extra a nebude to s nikým jiným, než dětmi milovanými borci z Bike O’Clock! Oba dva dny odpoledne můžeš s kluky vyrazit na krátkou trasu plnou překážek, které v Adventure Parku nenajdeš. Naučíš se tak zase něco nového a zlepšíš tak svoji techniku. Vyjížďka je vhodná i pro ty, kteří s triky teprve začínají a mohou se tak naučit např. populární Bunny hop! Opět se stačí přihlásit na místě. Pecka, ne?

Možnost přijet s karavanem 

Máte v rodině karavan? Přijeď už v pátek s celou rodinou nebo kamarády a užijte si kempování přímo v areálu. Přichystáno bude speciální parkoviště. Celý víkend na Orlíku s kolem, jak to pěkně zní! 

Společné opékání buřtů

Bomba na závěr. Všechny vás zveme v sobotu odpoledne k ohni, kde si opečeme buřty a dáme si dle chuti pivko nebo limonádu. K pohodovému víkendu na Orlíku nám to přišlo jako dobrý nápad. Můžeme probrat dojmy z programu, pobavit se o taktice na neděli a nebo jenom pozorovat táborák.

Tak co na to říkáš? Program napěchovaný cyklistikou! Každý dle libosti a nálady. 

Těšíme se!

Tým KPŽ
 

Orlík Tour STRABAG - Víkend na kole, který vás nadchne
Autor

Konečně! Léto začíná, aspoň to meteorologické určitě. A co může být stylovějšího než strávit první letní víkend s celou rodinou v nádherné přírodě blízko Orlické přehrady, poměřit své cyklistické schopnosti s ostatními a ještě zabavit vaše děti? Pokud se vám tato představa líbí, zaškrtněte si v kalendáři datum 4. a 5. června, tyto dny se totiž koná další díl závodů ze seriálu Kolo pro život Orlík Tour STRABAG. Čeká vás víkend, který si rozhodně užijete vy i vaši nejbližší.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé