Traily Mayrau u Kladna byly slavnostně otevřeny

Autor

V úterý 20. září v 16.00 skupina dětí z kladenské Velo Akademie slavnostně projela pod bránou z březových větviček, aby tím zahájila veřejný provoz Trailů Mayrau. Mountainbikové traily jsou lokalizované do areálu hornického skanzenu Mayrau v obci Vinařice u Kladna. 

Traily Mayrau u Kladna byly slavnostně otevřeny

Je to sem jen necelá půlhodina z Prahy a lesem na kole jste tu z okraje Kladna do deseti minut. Důlní výsypka bývalého dolu byla roky opuštěná a zarostlá vegetací, zbudováním trailů, ale dostala nový význam, nový smysl a život. Jezdí sem trénovat děti, které závodí v cross country, ale zdokonalují se tu na kolech i děti, které závodní ambice nemají. Od úterý je areál volně přístupný veřejnosti, samozřejmě za dodržení provozního řádu, který je umístěn hned u samostatného vstupu na Traily tak na dvou hlavních rozcestích.  Na Traily se nevjíždí vstupem do skanzenu, mají svůj samostatný vchod vlevo od hlavní budovy.

Traily tvoří tři okruhy o celkové délce přesahující 2 km a skill park, další sekce vznikají postupně svépomocí a vize, které provozovatelé mají sahají i mimo areál skanzenu, do okolních lesů. Stávající traily budou zahušťovány o další sekce a rozšiřovány na úbočí strmé haldy.Traily slavnostně  otevřela hejtmanka Středočeského kraje Mgr. Petra Pecková a autor projektu Trailů Mayrau Martin Raufer, též jeden z trenérů Velo Akademie. Mezi asi padesátkou přítomných byli i další zástupci kraje a další zúčastnění, s těmi, kdo přijeli na kole si na trailech zajezdila skupina profesionálů z týmu Gapp System Kolofix v čele s vícenásobnou mistryní ČR a olympioničkou Jitkou Čábelickou.

Realizaci Trailů Mayrau měla na starosti společnost Local Trail s.r.o., která vytěžila doslova z minima maximum. V bagru seděl a lžící trail tvořil také Jiří Hubínek, mistr republiky v downhillu v kategorii 40 plus. Původně se měli manuálních prací chopit vězni z blízké Věznice Vinařice, které si lze na jednoduché práce najímat, do záměru však vstoupily kovidové restrikce a zákaz kontaktu s osobami vně vězení. Není však vyloučeno, že do budoucna budou vězeňské pracovní síly využity pro údržbu nebo budování dalších částí trailů.  

Fotogalerie z trailů i ze slavnostního otevření: https://photos.app.goo.gl/J8TAk1vB8qq6ZfBx9

Foto: Jerry Efeb

Kouzlo a nevšední atmosféra oderského závodu
Autor

Ne všechny závody se mohou pochlubit takovou specifickou atmosférou místa konání, jako má nadcházející MTB akce Kola pro život v Odrách. Zjevení Panny Marie, zázračná uzdravení či záhadné zmizení. To vše charakterizuje zvláštní místo zvané Mariastein neboli Panna Marie ve Skále…

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest