Úsměvy na letišti

Autor

Nahodit motor a pak co nejrychleji vystartovat, tak to lítalo na letišti ve Vrchlabí, které se stalo místem činu pro šestý díl ČT Déčko Junior Trophy 2019.

Úsměvy na letišti

Zatímco na přistávací ploše éra roztáčela svoje vrtule, tak hned vedle malý bikeři a bikerky roztáčeli kliky svých horských kol. Závodilo se už tradičně po krásně posečené travičce na trati dlouhé 1100 metříků, kde nechyběly ani sílu beroucí výjezdy do protilehlé stráně. Vládce hor, pan Krakonoš opět zajistil parádní počasí, kdy sluníčko, které střídavě vykukovalo zpoza mráčků, doplňoval osvěžující vánek, což více než třem stům závodníků jistě přišlo vhod.

V kategorii slečen 10 - 11 let se stejně jako v Hustopečích očekával souboj o první místo mezi vedoucí závodnicí Juniorky Zuzkou Krátkou a Babetou Kolářovou, která zase vládne Českému poháru. Podle očekávání šla po startu na jedničku Zuzka následována Babetkou.

Jenomže v průběhu závodu dochází k nečekané změně. Obě dvě favoritky nečekaně předjíždí domácí závodnice Evička Drhová a k překvapení všech si jede pro zlatou placku! Babeta bere stříbrnou a Zuzka bronz. Evča pak s úsměvem na rtu ochotně zaskočí pomoci při nejmladší kategorii jako předjezdec. Tak Eviku, velká gratulace k vítězství!

Závodit na takové těžké trati, jaká byla ve Vrchlabí, se většinou podepíše ve výrazu tváře závodníků. Při snaze vymáčknout ze sebe co nejvíc, správně projet zatáčku a hlavně neochutnat měkkost místního travnatého porostu dává pilotům tak zabrat, že už nezbývá místečko na úsměv.

Najdou se však i vzácné výjimky. Jednou z nich je závodnice z kategorie holky 8 - 9 let vezoucí číslo 6653. Tou je Laura Petrželková. Ta, jakmile viděla, že je v záběru fotografů, okamžitě nasadila úsměv a palec nahoru. A stejné gesto i úsměv od ucha k uchu opakovala každé kolo. Lauro, děkujeme.

Podobné číslo na kole, jako měla Laura, vezl na řidítkách i Mikuláš Růžička. I na jeho výrazu při stoupání vzhůru bylo patrné, že do závodu dává tenhle borec všechno. Zaťatá zubiska a přísný pohled.

Ovšem, stejně jako Laura, jakmile Mikuláš spatřil objektiv, tak nasadil přímo katalogový úsměv. Filuta jeden :) Po pár metrech však Mikuláš opět nasazuje výraz tvrďáka.

Mistry a mistryněmi, co se úsměvů na Junior Trophy týče, jsou jednoznačně špunti z kategorie odrážedel. Ve Vrchlabí bylo právě při závodu bezšlapátkové kategorie k vidění nespočet rozzářených a vysmátých tvářiček. Jednu z nich, která patří Thee Makovské předvádějící přímo výstavní radost ze závodění, přikládáme.

Obrovský důvod k úsměvu budou mít ostatně všechny děti, které příští sobotu 29. 6. přijedou na Kolo pro život do Holešova. Jednak se tam pojede sedmý díl seriálu ČT Déčko Junior Trophy, všechny děti budou míst startovné zdarma, ale hlavně už budou konečně prázdniny!!! Na všechny se moc těšíme.

PS.:  Fotky z dětského zápolení na Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO najdete už brzy na webových stránkách Kolo pro život v sekci Fotogalerie.

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest