V Dětském klubu se bude malovat na kameny

Autor

Kromě pátečního sportovního předkrmu pro děti (informovali jsme ZDE) se v sobotu během doprovodného programu Vrchlabí – Špindl Tour České spořitelny chystá další netradiční aktivita pro všechny přítomné děti v Dětském klubu.

V Dětském klubu se bude malovat na kameny

To, že je stan a travnaté prostranství Dětského klubu součástí všech závodů Kola pro život, už asi ví každý malý kluk a holka z našeho seriálu ČT Déčko Junior Trophy. Ve velikém barevném jehlanu probíhá po celý den pro nejmenší návštěvníky doprovodný program, nakreslit si obrázek na téma „S rodinou na cyklovýletě“ do soutěže v kreslení  si sem ale rádi odskočí i ti z druhého stupně základních škol. Stan je vybavený dětským hracím kobercem, takže se tu drobotina prohání po čtyřech s autíčky po imaginárních ulicích, holčičky vozí panenky v kočárku, mrňata se mazlí s vycpanými zvířátky, další šikulové skládají u stolků puzzle a jiné skládačky, nebo staví z kostek věže, k dispozici jsou míče, badminton, létající talíře a spousta dalších hraček a kreativních her. Letos je nejvíc vytížená nová kuchyňka, kde se u sporáku střídají malí kuchařky a kuchaři. Maminky s dětmi v kočárku určitě ocení přebalovací pult a WC s umývadlem, rozdováděné děti zase pitíčka a malé sladké občerstvení.

Sympatické asistentky každému ochotně se vším poradí, zapojí se do soutěží, a navíc se snaží vymýšlet na jednotlivé zastávky KPŽ po naší vlasti ještě něco navíc. Ve Znojmě se dlabou dýně, na podzimních závodech se vyrábí zvířátka z kaštanů, jinde si děti mohou zhotovit svoji originální záložku do knížky, ozdobu do květináče nebo větrník.

A protože právě ve Vrchlabí jsou asistentky z Dětského klubu doma, rozhodly se na sobotu 22. června překvapit děti i jejich rodiče zajímavou výtvarnou činností. V nechráněných oblastech Krkonoš nasbíraly hezké a vhodné kameny s hladkým povrchem, aby se na ně dobře malovalo. K dispozici budou očištěné kamínky různých velikostí, tvarů a barev, temperové barvy, fixy, pastelky a štětce různé tloušťky i tužka na předkreslení, nádobky na vodu a hadřík a určitě nezapomeneme ani na ustalovací sprej, aby se výsledné výtvory nerozmazaly a mohly zůstat třeba v zahrádce na dešti. Určitě nemusíme rodičům radit, aby děti oblékli přiměřeně. Nebudou potom nešťastní, že se na značkovém oblečku objevila barevná šmouha či otisky prstíků.

Vše bude přichystáno, na dětech je, aby pomalovaly na první pohled ničím zajímavý kámen podle své fantazie, inspirovat se můžou třeba tvarem kamene. Své výtvory si talentovaní autoři po oschnutí odvezou domů, aby se třeba jako těžítka stala veselou dekorací nebo milým dárkem pro kamarády či příbuzné. Výtvarná činnost přináší dětem samá pozitiva. Při malování se děti nejen odreagují, ale také dokonale zaměstnají své ruce, hlavu i fantazii. Výsledný výtvor jim potom může dlouho připomínat akci, které se zúčastnily.

Takže vzhůru do Dětského klubu! Těšíme se na kamenné berušky, kytičky, zvířátka, obličeje, abstraktní obrazce a další překvapivé nápady našich šikulů.

 

 

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest