Více než závod! Oderská Mlýnice vám nabídne zážitek, který jinde nenajdete

Autor

Do Štědrého dne budou zbývat rovné tři měsíce, seriál závodů Kolo pro život však má pro vás připravený dárek už nyní. A na jedno si můžete vsadit, bude to stát rozhodně za to! Čtyřiadvacátého září na vás v Klokočůvkách u Oder čeká unikátní akce s názvem Oderská Mlýnice Lesy ČR. A čím že je celý podnik jedinečný? Atmosféru, jakou zažijete při zdolávání legendárního kopce Mlýnice, totiž nikde jinde nenajdete. A tím to zdaleka nekončí. 

Více než závod! Oderská Mlýnice vám nabídne zážitek, který jinde nenajdete

Každý milovník jednostopých strojů sledující slavné cyklistické podniky u televizní obrazovky či přímo na trati se na takové pasáže těší ze všeho nejvíce. Neuvěřitelná atmosféra, kdy borci zdolávají příkré stoupání, do kterého je ženou nejen jejich síly, ale i energie nadšených fanoušků, je vrcholem každého závodu. A asi každý z nás se někdy přistihl při myšlence, jaký to asi musí být pocit, když vás povzbuzují k maximálnímu výkonu hlasivky diváků. Konec snění, přesně takový zážitek si odnesete, pokud se zúčastníte dalšího dílu ze seriálu závodů Kolo pro život Oderská Mlýnice Lesy ČR.

Závod s tradicí datující se od roku 2001 vám v jedinečném prostředí Moravskoslezského kraje v půvabném městečku Odry nabídne na výběr tradičně z několika tratí. 

Výzvou s velkým V bude Trasa B. Ta na vás chystá sice „jen“ 54 kilometrů, ale na 1455 výškových metrech dokonala prověří vaše vrchařské kvality. Některé kopce se před vámi budou tyčit až v 17 % sklonu, a to už je úkol hodný pro opravdové bikery. Právě v tento moment přijde více než vhod podpora nadšených diváků podél trati, kteří vašim unaveným nohám dodají potřebnou energii hlasitým povzbuzováním i za pomocí bubnů či motivačních nápisů na vozovce ve stylu slavné Tour de France. Pokud si chcete připadat aspoň několik desítek minut jako skutečný profesionál, na proslulém stoupání Mlýnice tak budete mít jedinečnou příležitost.   

Stejně skvělá atmosféra, výborní fanoušci kolem trati i pořádná kopcovitá výzva. To vše přinese svým vyzyvatelům Trasa C, která ubere oproti své náročnější sestřičce něco ze své vzdálenosti, když před vás postaví 32 kilometrů a 837 výškových metrů.

O půvaby místního kraje nebudou v žádném případě ochuzeni ani děti. Trasa D - Family jízda má ve svém itineráři 12 kilometrů s 350 výškovými metry. Odměnou za táhlý kopec, který na vás a vaše děti bude čekat, se stane nádherný výhled na okolní krásy Moravskoslezského kraje. Vytouženého odpočinku se dočkáte na občerstvovací stanici na farmě Klokočov. Následující kilometry pak budou jen třešničkou na pomyslném dortu. Cesta povede již jen z kopce a váš zážitek z trasy se tak ještě více zpříjemní. Na stres z výsledku a výkonu zapomeňte, jede se čistě pro spokojenost vaši a vašich dětí. Každý z účastníků bude v cíli odměněn dřevěnou pamětní medailí. A další plus. Pokud si myslíte, že by na vás trasa byla přeci jen příliš náročná, bez obav vyrazte do akce klidně na elektrokole.
Stejnou trasu i vzdálenost nabízí NOVA Junior Trophy Maraton pro malé závodníky. O své potomky se rozhodně nemusíte obávat, do závodu můžete jako doprovod vyrazit spolu s nimi.

Nejen závod. Připravena jsou i další lákadla!

Závody Kolo pro život však tradičně přinášejí mnohem víc. Oderská Mlýnice vám mimo jiné nabídne populární pivní občerstvovací stanici "Bufec v kopcu", vhod rozhodně přijde výborné místní frgále (druh koláče vyráběného na Valašsku). Pro každého účastníka je jako vždy připraveno kompletní hygienické zázemí včetně občerstvovacích stanic na trati i v cíli závodu.

Pořádnou porci zábavy si spolu s vašimi dětmi užijete i v případě, kdy kolo nebude středem vašeho zájmu. Bohatý doprovodný program vás rozhodně zabaví. Zajímavé ceny můžete vyhrát v T-Mobile tombole, spoustu legrace vaše děti zažijí ve fotokoutku. Na stále větší popularitě si získává i pumptrack, kde se vaše ratolesti v T-Mobile Adventure zóně pod odborným dohledem naučí první základy jízdy na kole. Krásnou vzpomínkou na čtvrtou zářijovou sobotu rozhodně bude i vaše fotografie z trati v profesionální kvalitě, kterou si každý z účastníků může po závodě stáhnout. 

To a mnohem více zažijete 24. září. Klokočůvky u Oder a závod Oderská Mlýnice Lesy ČR jsou zárukou krásného dne s cyklistikou i vašimi přáteli.

Těšíme se na vás. 

Kouzlo a nevšední atmosféra oderského závodu
Autor

Ne všechny závody se mohou pochlubit takovou specifickou atmosférou místa konání, jako má nadcházející MTB akce Kola pro život v Odrách. Zjevení Panny Marie, zázračná uzdravení či záhadné zmizení. To vše charakterizuje zvláštní místo zvané Mariastein neboli Panna Marie ve Skále…

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé