Výsledky a rozhovory s nejlepšími: Ralsko MTB Tour České spořitelny 2019

Autor

Finálový závod jubilejního 20. ročníku seriálu Kolo pro život, který se dnes uskutečnil v Ralsku, vyhrál člen týmu Česká spořitelna – Accolade Tomáš Višňovský. V kategorii žen jasně zvítězila Jana Pichlíková z formace Kross Bike Ranch.

Výsledky a rozhovory s nejlepšími:  Ralsko MTB Tour České spořitelny 2019

Tomáš Višňovský (Česká spořitelna – Accolade), 1. místo trasa B na 54 km, čas: 1:45:09 hod.: „Jsem hodně spokojený, vždyť dnes šlo o hodně! Rozhodovalo se o celkových výsledcích v kápéžetku jak mezi jednotlivci, tak týmy. Před startem jsem nebyl úplně fit, měl jsem rýmu, týden jsem neseděl na kole. Navíc jsem se dával do kupy po pádu, který jsem měl na maratonském Mistrovství světa ve Švýcarsku. Vůbec jsem proto nevěděl, jak na tom dnes budu. Ale nakonec to bylo super! Ne tedy stoprocentní, ten tréninkový výpadek byl samozřejmě znát. Hned od startu jsem do toho šel hodně aktivně. Pohyboval jsem se pořád vepředu, abych si to kontroloval. Počkal jsem si na první technický výjezd, kde jsem věděl, že se pojede lajna. Držel jsem to po celý čas full gas, co to šlo. Jediný, kdo se mě byl schopen udržet, byl Škarna (Jan Škarnitzl). Jeli jsme pak společně ve dvou a poctivě jsme se na špici střídali. Viděl jsem, že za mnou se soupeři vzdalovali. Byla to určitě i dobrá práce kolegy Matouše Ulmana, který tam hlídal tempo. Jelo jsem s dobrým pocitem. Věděl jsem, že mi stačí v cíli i druhé místo do celkového pořadí, protože mám na kontě větší počet vítězství než Bouda (Pavel Boudný). A že jsem vyhrál, to byla taková ´čerešnička na torte´:-) . Musím říci, že trať byla velmi těžká. Hodně úseků bylo fakt moc hezkých v krásné krajině. Na několika místech to ale bylo mokré a blátivé s kalužemi, tam mě to moc nebavilo. A protože tady nejsou žádné extra velké kopce, tak jsem si vůbec neodpočinul, pořád jsem musel šlapat do plných!“

 Top speed 60 km/h. Hned v úvodních metrech rozjel pekelné tempo Matouš Ulman... 

V terénu ho vystřídal kolega Tomáš Višňovský spolu s Janem Škartnitzlem.  

Druhý v cíli skončil Jan Škarnitzl (Mitas Mercedes Praha), když v cílovém spurtu nestačil právě na Tomáše Višňovského. Třetí místo zbylo na Pavla Boudného (EthicSport Team), když bezmála pětiminutovou ztrátou vyhrál dojezd sedmičlenné skupinky.

Jana Pichlíková (Kross Bike Rach Team), 1. Místo trasa B na 54 km, čas: 2:03:52 hod.: „Od začátku se jelo hodně rychlé tempo. Já se snažila se co nejlépe zabudovat do dobré skupiny kluků vepředu. Ale na kole jsem si nechala jen dvaatřiceti zubový převodník, tak to bylo na rovinatých úsecích hodně těžké, to tempo utočit. To se mi podařilo. Jen do kopců se to vždycky hrozně zpomalilo a kluci mě brzdili. V tom prvním kopci jsem musela i vycvaknout a slézt z kola, protože se to přede mnou zastavilo. Ale zbývající prudké stojky jsem všechny vyjela. Na trati bylo i hodně louží. Ve skupině se mnou jel i kamarád Petr z Horažďovic, který mě po projetí jedné velké louže dokonale ocáknul, že jsem v mžiku byla od hlavy po tretry durch mokrá :-) Místní krajina se mi moc líbí. Během jízdy jsem si udělala i chvilku času se porozhlédnout po okolí. Když jsme vyjeli na nejvyšší kopec na trati, kde byl bezvadný výhled na Bezděz a Břehyňský rybník, tak jsem ostatním klukům ve skupině zavelela - vpravo hleď. :) Do cíle nás jelo asi třináct. Kluci si to rozdali mezi sebou. Já to už ale nehrotila a jen si to v klidu užívala.“

Jan Pichlíková.

Druhou nejlepší ženou závodu byla Klára Pavelková (Sup Girls) a třetí Jana Žídeková (Cyklotrenink.com).

 

Kompletní výsledky najdete ZDE

Podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na pondělí.

 

Ralsko MTB Tour České spořitelny 2019

Muži 54 km

Ženy 54 km


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé