Výsledky: Apache Jestřebí hory 2018

Autor

V Úpici se dnes za ideálního cyklistického počasí konal partnerský závod seriálu Kolo pro život Apache Jestřebí hory. Vítězství z nejprestížnější trasy A naprosto suverénně získal Michal Kaněra z teamu GHOST.

Výsledky: Apache Jestřebí hory 2018

Čtvrtý závod pod hlavičkou seriálu Kolo pro život se jel v letošním roce poprvé jako partnerský. Pořadatelé dokázali do Jestřebích hod přilákat více než 500 bikerů a bikerek a dopřát jim na výběr hned z několika tras vedoucích překrásnou nedotčenou krajinou a fantastické počasí navrch.

Nejdelší 103 km dlouhá trasa A startovala již v 9:00. Po nočním dešti se vzduch krásně vyčistil a Jestřebí hory nabídly cyklistům příjemných 20 stupňů Celsia a slunce, což je pro dluhý maraton ideální teplota. Jako první dorazil do cíle osamocený Michal Kaněra z týmu GHOST v čase 4:08:41.2. Další jezdec se na úpickém náměstí objevil po dvou minutách a byl jím Roman Šťastný z týmu Rock Machine-Cyklomax. Přesně za další dvě minuty projel cílovou bránou Zdeněk Jílek (Erste Premier Petr Čech MTB). Mezi 8 ženami, které se vydaly na těžkou dlouhou trasu kralovala zcela přesvědčivě Kateřina Drhová z týmu Česká spořitelna Accolade. Pochvalu, ale zaslouží celý dámský oktet, který se nebál obrovské porce kilometrů a dojel do cíle.

Nebyla to procházka růžovým sadem :)

 

 

Protože start obou tras B i C proběhl téměř zároveň v 11:30, dříve se do zázemí závodu v Úpici dostali "Céčkaři". Ti absolvovali trasu dlouhou 39 km a její profil i délku si pochvalovali. Vynachválit si ji pochopitelně nemohl především celkový vítěz nejkratší závodní trasy, mladičký Tomáš Dudek z letošní nově vzniklé formace GAPP System - Cabtech a kadetka Lucie Hendrychová (BIKE FREAKS HOLICE), která dokázala převálcovat všechny starší účastnice.

 

 

Klasická hlavní "kápéžetková" trasa B měřila v "Jestřebkách" poctivých 58 kilometrů.  Při neúčasti tradičních es KPŽ, se s ní nejlépe popasoval Tomáš Ševců z týmu HSK cycling. Bylo to ale o fous, nebo o milimetr, nebo přesněji o 4 setiny sekundy. Ve strhujícím finiši se s druhým místem musel spokojit závodník týmu Erste Premier Petr Čech MTB, Martin Zeithammer. Na supních oba borce doplnil Jaku Mokry (Skibikecentrum.cz). Meti ženami si Jestřebí hory nenechala ujít pravidelná medailistka seriálu, Jana Pichlíková, ta si z Úpice odvezla zlatou medili a cenné body do soutěže Prestige Trophy.

Kompletní výsledky závodu Apache jestřebí hory naleznete ZDE

Příjemný závod v lůně zelené přírody doplnily dětské závody a speciální závod na elektrokolech. V tuto chvíli již úpické náměstí žije Bujarou Úpicí plnou zpěvu a tance a skvělé zábavy...

 

 

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest