Vysočina Arena už brzy dějištěm víkendového cyklistického svátku

Autor

Druhý festival seriálu Kolo pro život se blíží. Na cyklisty tentokrát čeká profesionální zázemí v dějišti Světového poháru v závodech na horských kolech. Nové Město na Moravě ožije dvoudenním cyklistickým festivalem NOVA Vysočina Arena Tour o víkendu 7. a 8. srpna – sobota bude patřit závodníkům na třech trasách, v neděli si přijdou na své rodiny s dětmi i zájemci o závod Gravel & MTB Rallye. 

Vysočina Arena už brzy dějištěm víkendového cyklistického svátku

„Účastníci NOVA Vysočina Arena Tour mají jedinečnou příležitost projet si kus trasy, kde se jezdí závody Světového poháru. Součástí sobotního programu je i UCI trasa A, která patří do kalendáře Mezinárodní cyklistické unie, a cyklisté tak mají možnost sbírat body do světového žebříčku,“ uvádí Tomáš Pravenec, ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport. 


Trasa A provede účastníky po 85kilometrovém okruhu přes Brožovu Skalku, Žákovu horu, Devět Skal a Křivý Javor, přičemž cyklisté zahájí svůj závod ze stejné startovní lajny Vysočina Areny jako ti nejrychlejší závodníci v rámci Světového poháru horských kol. Cyklističtí nadšenci se mohou těšit na velké množství technických pasáží, na krásné sjezdy v singltrecích i výhledy do nádherné krajiny Vysočiny. 


V sobotu se uskuteční ještě dva závody na 54kilometrové trase B a 32kilometrové trase C. Obra okruhy zavedou cyklisty směrem na Vlachovice, Tři Studně a dále do srdce Žďárských vrchů. Odměnou pro účastníky obou tras bude závěrečný sjezd Medlovským údolím do cíle.


Neděle bude zasvěcena rodinám s dětmi. V programu jsou profesionálně zabezpečené dětské závody od odrážedel po velké závodníky, oblíbená Family jízda i NOVA Junior Trophy Marathon. V sekci doprovodných aktivit nechybí oblíbené malování na obličej, fotokoutek, T-Mobile Adventure zóna či dětský klub, kde se zabaví i ti nejmenší. Součástí bohatého nedělního programu bude také partnerský závod seriálu Kolo pro život Gravel & MTB Rallye. 


Zájemci o dvoudenní cyklofestival NOVA Vysočina Arena Tour se mohou registrovat zde na našich oficiálních stránkách, kde najdou doplňující informace ke všem závodům, včetně map a startovacích časů. Seriál Kolo pro život pokračuje 21. srpna v Chrudimi.  
 

NOVA Vysočina Arena Tour - tipy na výlety
Autor

Přemýšlíš, co se srpnovým víkendem? Nechce se ti k vodě? V tom případě za námi přijeď do Nového Města na Moravě. Ve Vysočina Areně máš jedinečnou šanci projet si kus trasy, kde se jezdí světový pohár. Pokud se chceš poměřit se zahraniční konkurencí, trasa A je pro tebe ideální variantou! Jestli máš rád kratší trasy, vyber si z béčka nebo céčka, nebo přijeď i s rodinou. Nabalíme ti k cyklistickému závodu ještě pořádnou porci výletů po okolí, aby ses nenudil ty ani tvůj doprovod!

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé