Výzva pro milovníky cyklistiky - ŠUMAVSKÝ MTB MARATON KOOPERATIVY čeká právě na vás

Autor

Směle si může dělat ambice na jedno z nejkrásnějších míst naší vlasti. Maličká obec v samém srdci Šumavy nese název Zadov a je bez přehánění Mekkou českého lyžování. Zdaleka ne však jen jeho. Původem sklářská a dřevařská osada totiž přináší svým návštěvníkům mnohem víc. Půvabná krajina je domovem i pro řadu dalších sportů, cyklistiku nevyjímaje.  A právě zde se v sobotu 30. července koná další prestižní podnik ze seriálů závodů Kolo pro život Šumavský MTB Maraton Kooperativy.

Výzva pro milovníky cyklistiky - ŠUMAVSKÝ MTB MARATON KOOPERATIVY čeká právě na vás

Stovky kilometrů naběhala na místních tratích několikanásobná olympijská medailistka v klasickém lyžování Kateřina Neumannová, na skokanském můstku zde začal psát historii legendární Pavel Ploc. Zadovský areál však odstartoval sportovní kariéru mnoha dalších českých sportovců. Zadov ale nabízí mnohem víc. Je totiž velmi oblíbeným a populárním místem i pro všechny milovníky cyklistiky. A předposlední červencový den tomu nebude jinak. Šumavský MTB Maraton Kooperativy totiž přinese cyklistickým nadšencům unikátní zážitek v krásných kulisách šumavské přírody. A nejen jí. Na závodníky čeká i zpestření v podobě průjezdu půvabným historickým centrem Vimperka a celá řada dalších lákadel.

Volba trasy jako základ

Pokud jste se definitivně rozhodli, že si letošní ročník nenecháte ujít, máme pro vás na výběr ze dvou variant s označeními Trasa B a Trasa C. Ať již zvolíte jakoukoliv možnost, vždy se můžete spolehnout na to, že vás čeká opravdu unikátní zážitek. Obě tratě prověří nejen vaši fyzickou připravenost, ale díky své náročnosti i technické dovednosti. Když si k tomu připočtete nádherné prostředí šumavské krajiny, máte o nezapomenutelné momenty bez ohledu na výsledek postaráno. 
A parametry obou tratí? Na Trase B na vás čeká 61 kilometrů s převýšením 1251 metrů. Výjimečnost závodu poznáte hned na prvních metrech, které budete muset zdolávat netradičně do kopce. Jízdu půvabnou krajinou vám ještě zpestří průjezd krásným historickým centrem Vimperka.
Velmi pestrá a různorodá krajina vás přivítá i v případě Trasy C. Třicet kilometrů a 769 výškových metrů prověří vaše schopnosti ve stoupáních i sjezdech, stejně tak jako při průjezdech šumavskými loukami a vesničkami. 
Férový závod zajistí hned několik věkových kategorií, které nabídnou soupeření jak třeba cyklistů ve věkovém rozmezí od sedmnácti do dvaadvaceti let, tak i ostřílených borců nad šedesát. Jako vždy vám bude k dispozici servis v podobě jídla, pití, hygienického zázemí, ale i místa pro umytí kol, úschovu vašich osobních věcí a celá řada dalších benefitů.

Rodina na prvním místě

Seriál závodů Kolo pro život však zdaleka není určen jen pro cyklistické nadšence, jejíž posláním je poměřovat síly s ostatními. Pokud hledáte akci, na kterou můžete vyrazit s celou svou rodinou a přitom pořádně provětrat své jednostopé miláčky, pak jste si nemohli vybrat lépe. Trasa D - Family jízda splní na sedmnácti kilometrech přesně to, co od ní čekáte. Nejde zde o pořadí, čas vám bude změřen jen zcela pro vaši informaci a vy se i s celou svou rodinou projedete po půvabné krajině Šumavského národního parku. A jak už z daného místa plyne, o krásná panoramata jihočeské krajiny rozhodně nebude nouze. Nemusíte mít obavu, trasa je určená opravdu pro všechny, starost si nemusíte dělat ani o jídlo a pití. Na trati se nachází dobře vybavené občerstvení, kde najdete ideální zázemí pro doplnění energie a odpočinek. Každý z účastníků Family jízdy bude v cíli odměněn pamětní medailí, další hodnotné ceny si může odvézt domů v případě, kdy se na něj usměje štěstí v T-Mobile tombole. A nezapomeňte. Na trať Family jízdy můžete bez obav vyrazit klidně i na elektrokole či s dětským vozíkem.

Závody i pro vaše nejmenší

Stejná trasa, stejné podmínky, stejná obtížnost. Ale přeci jen jeden zásadní rozdíl. Trasa s názvem Nova Junior Trophy Maraton je určena pro děti od 9 do 16 let, kteří hodlají poměřit své závodnické dovednosti s ostatními. O vaše potomky nemusíte mít obavu, na trať totiž mohou vyrazit s doprovodem a pod dohledem dospělého.

Program pro všechny

Ani ŠUMAVSKÝ MTB MARATON KOOPERATIVY nebude ochuzen o bohatý doprovodný program, který zaručeně pobaví celou rodinu. Kromě již zmiňované Family jízdy či Nova Junior Trophy Maraton si můžete spolu s parádními zážitky odnést domů nejen zmiňovanou dřevěnou pamětní medaili, ale jako trvalou upomínku máte možnost si po akci zdarma stáhnout svou fotku z trati v profesionální kvalitě. 
Vaše ratolesti si v areálu závodu jistě přijdou na své během bohatého doprovodného programu, který zahrnuje například učení cyklistických základů na pumptracku, kde jim ty správné návyky v T-Mobile Adventure zóně předají skuteční profíci ve svém oboru.

Takže nezapomeňte, 30. července se na vás těšíme v krásné šumavské přírodě na Zadově!

Tipy na šumavské výlety
Autor

K pramenům Vltavy, do pralesa, na hory, rašeliniště, hrad, rozhledny i muzea… Také před 5. dílem seriálu Kolo pro život 2020 jsme pro všechny účastníky přichystali ve spolupráci s partnerem série, Agenturou CzechTourism a její kampaní #světovéČesko, několik zajímavých tipů na výlety a aktivity v okolí dějiště závodů.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé