Znojmo ožije cyklistikou, Kolo pro život přináší třetí víkendový festival

Autor

Už tento víkend se do Znojma vrací jeden z nejoblíbenějších podniků cyklistické MTB série Kolo pro život. Tradičně hojně navštěvovaný svátek cyklistiky na jižní Moravě letos proběhne jako dvoudenní víkendový festival s programem pro celé rodiny. Znojmo Burčák Tour České spořitelny se uskuteční 4. a 5. září.  

Znojmo ožije cyklistikou, Kolo pro život přináší třetí víkendový festival

Nejočekávanější závod celého seriálu je opět tady. Pohostinná jižní Morava, rychlé a jednoduché trasy podél vinohradů a sadů, bohatý doprovodný program pro celé rodiny a zázemí krásném areálu Louckého kláštera. To vše a mnohem víc čeká na účastníky cyklistického festivalu Znojmo Burčák Tour České spořitelny, který první víkend v září zavítá do Znojma. „Akcí žije opravdu celý region. Závodu ve Znojmě se každoročně účastní nejvíce cyklistů z celého seriálu Kolo pro život a moc nás těší, že se sem vrací závodníci ze všech koutů republiky,“ uvádí Tomáš Pravenec, ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport.


Sobotní program patří závodění – pro účastníky jsou připravené trasy B a C. Béčko o délce 58 kilometrů startuje z Masarykova náměstí, pokračuje po Vídeňské třídě a vede přes Šibeník, Kamennou horu, Jaroslavické rybníky a Vrbovec do cíle v Klášterní ulici. Tam také začíná i končí kratší 32kilometrová trasa B. Oba okruhy vedou cyklisty rovinatým a velmi rychlým terénem, součástí jsou oblíbené průjezdy vinicemi. 


Neděle pak bude zasvěcena rodinám s dětmi. V programu jsou profesionálně zabezpečené dětské závody od odrážedel po velké závodníky i oblíbená Family jízda, která účastníky zavede na příjemnou 21kilometrovou projížďku s dvěma občerstvovacími stanicemi s místními specialitami. Mezi doprovodnými aktivitami nechybí oblíbené malování na obličej, fotokoutek, T-Mobile Adventure zóna či dětský klub, kde se zabaví i ti nejmenší. 


Zájemci o závod Znojmo Burčák Tour České spořitelny se mohou registrovat na našich oficiálních stránkách, kde najdou doplňující informace ke všem závodům, včetně map a startovacích časů. Seriál Kolo pro život pokračuje akcí Plzeňská MTB 50 Kooperativy 11. září. 

Poznejte Znojmo a jeho okolí na kole i pěšky
Autor

Ve spolupráci s partnerem seriálu Kolo pro život, cestovní kanceláří CzechTourism a projektem Česko jede, jsme pro účastníky zítřejších závodů KPŽ ve Znojmě připravili zajímavé tipy na výlety a projížďky na kole.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé