Aktuality před závodem Praha - Karlštejn Tour České spořitelny 2019

Autor

První podnik KPŽ 2019 startuje již zítra v sobotu 27. 4. z nového místa zázemí v Dobřichovicích u Prahy! Seznamte se se všemi důležitými informacemi a nezapomeňte, že skvělý sportovní program pro děti je v místě zázemí závodu přichystaný už na dnešní odpoledne.

Aktuality před závodem Praha - Karlštejn Tour České spořitelny 2019

Závod Praha - Karlštejn Tour České spořitelny se letos poprvé stěhuje na zelenou louku u řeky Berounky v Dobřichovicích u Prahy, kde se dříve konal jiný závod KPŽ, populární Trans Brdy. 14. ročník Karlštejn Tour se také poprvé v historii stane úvodním podnikem série Kolo pro život a odšpuntuje letošní jubilejní 20. sezónu. Na rozdíl od loňského ročníku se závodní trasy vrací na své původní tratě (nejede se tedy dvoukolově jako loni), co zůstává beze změn, je vyjížďka nezávodní trasy D – Family jízda. Dopolední dětské závody ČT Déčko Junior Trophy se pojedou tradičně v bezprostředním sousedství zázemí na travnatém okruhu pod lávkou.

 

„Trať je v současné době suchá, ale na dnešní noc meteorologové hlásí déšť a ochlazení, to určitě půdu zvlhčí. Je dobře, že se nebude tolik prášit, otázkou zůstává, do jaké míry sprchne i v sobotu. Předpověď pro Dobřichovice je nakonec mnohem příznivější, než to na začátku týdne vypadalo. 15 - 17 stupňů Celsia, mráčky i slunce, možná drobné přeháňky. Určitě proto doporučujeme všem velkým i malým bikerům, aby si vzali s sebou pro jistotu i teplejší oblečení, pláštěnku a deštník. My jsme připravení nabídnout závodníkům teplý čaj na občerstvovacích stanicích. Právě dokončujeme finální značení, všechny překážky, které na trase byly, jsme odstranili. Na trati jsou i kamenité úseky, prosíme proto závodníky, aby na to mysleli a jeli opatrně. Family jízda má na Karlštejn Tour trochu náročnější profil v úvodní polovině, kdy se stoupá do kopce, zato v druhé půlce až do cíle pojedou cyklisté z kopce dolů. Některá místa ve sjezdu jsou náročnější na techniku jízdy. Není to nic extra složitého, přesto i tady doporučujeme větší ostražitost jak dětí, tak jejich doprovodu.“ To jsou slova hlavního pořadatele a stavitele trati Sváti Fořta z organizačního týmu seriálu Kolo pro život při dnešní obhlídce trati. 

Parkování, plánek zázemí
Zázemí závodu se nachází v Dobřichovicích na louce u řeky Berounky při ulici 5. května. K parkování je připraveno několik míst, viz mapka. Pořadatelé žádají závodníky, aby parkovali pouze na těchto vyhrazených parkovištích a nesnažili se parkovat v obci mezi domy. Děkujeme za pochopení.

  

Propozice k jednotlivým trasám B, C, D a ČT :D JT
Na všechny trasy se můžete hlásit i na místě v Dobřichovicích ve vyznačených časech prezence, v pátek navečer a v sobotu dopoledne.

 

Prezence
Kdo se nepřihlásil předem, může tak učinit na místě. Platba je možná i kartou. Všechny děti z Dobřichovic mají startovné zdarma, stejně jako malí špunti na odrážedlech. Dospělí obyvatelé Dobřichovic mají slevu na startovném 200 Kč.

 

Prosíme, dodržujte pravidla seriálu Kolo pro život

 

Mapy, profily tras, souřadnice, výživové rady i další užitečné tipy nejen pro tento závod KPŽ vám nově přináší náš Chatbot, kterého můžete poznat ZDE

Šťastnou cestu do Dobřichovic vám přeje organizační tým Kolo pro život.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé