Aktuality před závodem Manitou Železné hory CARDION 2019

Autor

Legendární "Manitůčko" v Chrudimi (17. 8. 2019) otevře poslední čtvrtinu letních prázdnin. Přečtěte si důležité informace před startem zítřejšího 23. ročníku závodu. Těšit se můžete na skvěle přichystané technické trasy v CHKO Železné hory, doprovodný program a služby pro všechny účastníky. Do závodů se můžete přihlásit na místě dnes nebo zítra. Je před námi krásný sportovní sobota bez jediné kapky deště.

Aktuality před závodem Manitou Železné hory CARDION 2019

PŘÍJEZD DO AREÁLU, PARKOVÁNÍ, CESTA NA START ZÁVODNÍCH TRAS
Areál závodu
se nachází v jihozápadní části Chrudimi na travnaté ploše bývalého stadionu pro plochou dráhu v blízkosti Gymnázia J. Ressela. Za železničním viaduktem u benzinové pumpy odbočíte doleva, do Olbrachtovy ulice. Tady už na vás bude čekat pořadatelská služba a poradí vám, kde zaparkovat. Příjezd ze všech stran bude značen jednotným černožlutým značením Kolo pro život.

V blízkosti areálu zázemí závodu máte několik možností parkování. Dá se parkovat na trávě u benzinové pumpy při odbočení z hlavní silnice k areálu. Další parkovací místa jsou v Olbrachtově ulici a u budovy Gymnázia J. Ressela, cca 200 m od areálu zázemí. Stání je povoleno i na přístupové cestě. Pozor, ulice je poměrně úzká, parkujte svá vozidla co nejblíže krajnici, aby silnice zůstala průjezdná! Určitě přijeďte s dostatečným předstihem.
V ulici K Ploché dráze (u HOSPICU) je ZÁKAZ parkování!!!
Prosíme závodníky a jejich doprovod, aby dodržovali pokyny pořadatelské služby. Děkujeme.

Závodní trasy startují v centru města. Cesta na start je v mapce vyznačena modrou barvou.

 


ČASOVÝ HARMONOGRAM 


PREZENCE
Prezenční kancelář najdete u vstupu do areálu zázemí. Bude otevřena v pátek od 18:00 – 20:00. V sobotu od 8:00 do 10:30 (trasa B), do 12:00 (trasa C a D), děti nejpozději 30 minut před startém své kategorie ČT Déčko Junior Trophy.
Kdo se nepřihlásil předem, může tak učinit na místě. Platba je možná v hotovosti i kartou.

 

PLÁN AREÁLU ZÁZEMÍ

 

 

START
Obě závodní trasy B (11:00) a C (12:30) startují v centru Chrudimi na historickém Resselově náměstí. Hned po startu čeká závodníky tradiční sjezd Širokých schodů. Ti, kteří nechtějí schody sjíždět je mohou v klidu po straně svést a pokračovat pod schody dál v sedle svého "oře".
Na trase B a C je letos z důvodu rekonstrukce mostu u Sobětuch krátká objížďka. Více ZDE

Start nezávodní trasy D – Family jízdy se letos nově uskuteční přímo v zázemí závodu v 12:35. Jistě to bude úleva zejména pro rodiče s dětmi, kteří nebudou muset řešit cestu na start, snášení kol nebo objížďky centrem města. Vyrazí rovnou do terénu z areálu za Gymnáziem J. Ressela.

Dětské závody ČT :D Junior Trophy se konají přímo vedle areálu zázemí na zrenovované přírodní dráze, v kouzelném lese plném zvířátek. Děti budou po kategoriích startovat od 9:00 do 12:00. Pozor, časy startů dětských kategorií jsou pouze orientační, buďte proto s dětmi ve startovním prostoru o chvilku dřív! Více o dětských závodech ZDE 

MAPY TRAS

Trasa B 

Trasa C

Trasa D

Birell segment 

!!! Veškeré důležité informace k závodům KPŽ najdete také na našem CHATBOTU ZDE! Rychle, pohodlně, vše ve vašem mobilu včetně výsledků ze závodu!!!

ZNAČENÍ TRAS


 

Úseky beze změn směru budou na trati vyznačeny potvrzujícím plastovým pásmem (mlíkem) v barvách KPŽ

OBČERSTVOVACÍ STANICE
Organizátoři KPŽ a místní pořadatelé z Chrudimi jsou známí svým pečlivým přístupem k občerstvení závodníků. Kromě tradičních traťovek, ovoce a profesionální výživy od společnosti NUTREND se vždy na pultech objeví i něco navíc.

 

POČASÍ
Velký Manitou to letos zařídil. V Chrudimi nás čeká svěží letní den. Střídat se bude obloha s mraky se sluníčkem, a teploty se vyšplhají odpoledne až k 26 stupňům. Celý den se obejde bez srážek. Takže super.
Více ZDE 

NA CO NEZAPOMENOUT PŘED STARTEM

 

CHRÁNÍME PŘÍRODU A CHOVÁME SE SLUŠNĚ, aneb ETICKÝ KODEX KPŽ

 

 

Šťastnou cestu do Chrudimi vám přejí pořadatelé z TJ Sokol oddíl cyklistiky Chrudim a organizační tým Kolo pro život!Těšíme se na vás a přejeme si, abyste si z Chrudimi odvezli jen ty nejhezčí zážitky.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé