Aktuality před závodem Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2019

Autor

Také letošní druhý závod seriálu Kolo pro život se pojede v srdci Čech. Tuto sobotu pořádně roztočíme pedály v městě automobilů - Mladé Boleslavi. Přečtěte si důležité souhrnné předstartovní informace.

Aktuality před závodem Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2019

„Trasy už máme připravené, nejsou na nich téměř žádné změny. Jedinou malinkou výjimkou je krátký úsek při příjezdu do obce Zvířetice. Místo po polňačce pojedou účastníci trasy B pár set metrů po silnici. Důvodem je svatba, která se zde ve stejnou dobu koná. Loňská novinka na trati - krátké, asi pětimetrové schody udělané v prudším sjezdu po louce k silnici od zříceniny hradu Zvířetice - zůstává i letos. Technicky zdatní závodníci to dají na kole, ostatním doporučuji raději z kola na chvíli slézt. U tohoto místa bude navíc pořadatelská služba speciálně upozorňující na náročnější místo," aktuálně referuje hlavní pořadatel 10. ročníku oblíbeného závodu Josef Hladík z MB spinning a vzápětí ještě dodává: „ Všechny účastníky závodu prosíme, aby dodržovali silniční pravidla, nejezdili na červenou na semaforech a nenajížděli ve městě na chodníky. Po dobré zkušenosti z úvodního závodu KPŽ v Dobřichovicích se těšíme, že i u nás budou cyklisté a jejich doprovod v areálu čistotní a budou odpadky odhazovat pouze v místech a do nádob, která jsou k tomuto účelu vyhrazené. Už odpočítáváme poslední hodiny do startu a těšíme se na všechny, kteří s námi přijedou naše první kulaté jubileum oslavit."

Příjezd do areálu zázemí závodu
Zázemím závodu je tradičně vystavěno v areálu Krásná louka u řeky Jizery. Do místa konání se nejlépe dostane z dálnice D10 Exit 46. Pojedete po ulici Průmyslová a dále po silnici číslo 38, kdy po cca 2 kilometrech na kruhovém objezdu vyjedete směr ulice Ptácká, která vás dovede až do místa konání. Příjezdová cesta bude značena žluto-černými šipkami KPŽ připevněnými na sloupech, dopravních značkách apod.

 

Parkování
Parkovací prostor se nachází v bezprostředním sousedství zázemí. Prosíme, dodržujte pokyny pořadatelské služby, která vás bude navigovat, kam vůz zaparkovat.

 

Prezence, propozice
Nový prezenční přívěs v barvách České spořitelny najdete při vstupu z parkoviště do areálu zázemí. Na všechny trasy je možné se přihlásit před startem v hotovosti i kartou, viz časy prezence. Předem přihlášení si u okének vyzvednou startovní balíček.

 

Start
Jako každý rok i letos bude v Mladé Boleslavi zpestřením startu hlavní trasy zaváděcí soutěžní vozidlo tovární stáje ŠKODA Motorsport. Po zavedení závodníků městem až na trasu bude závodní vozidlo vystavené v areálu zázemí u stánku ŠKODA AUTO, takže si je můžete v klidu omrknout.
Dětské závody ČT :D Junior Trophy
Dětské závody začínají na louce vedle areálu zázemí od 9:00 nejstarší věkovou kategorií a pokračují až do 11:50, kdy se koná start nejmenších „bikerů“ na odrážedlech. Přesné časy startů jednotlivých věkových kategorií dětských závodů najdete ZDE.
Trasa B
"Béčko" startuje u Zákaznického centra ŠKODA AUTO v 11:00. Cesta na start ze zázemí bude značena šipkami. Závodníci po průjezdu městem k velké radosti diváků projedou ještě zázemím na Krásné louce a teprve potom bude následovat ostrý start do přírody.
Trasa C a D
Kratší závodní trasa C i nezávodní D – Family jízda startují přímo ze zázemí na Krásné louce, trasa C v 12:00, trasa D v 12:05. Přijďte závodníky povzbudit!

Osobnosti závodu, autogramiáda
Skifař Ondřej Synek se v Mladé Boleslavi zúčastní trasy B a těší se, že se všemi závodníky opět porovná síly (rozhovor s Ondřejem Synkem ZDE). Po závodě čtyřnásobný mistr světa i Evropy předá medaile nejmenším na pódiu a v zázemí závodu se od 14:30 můžete těšit na jeho autogramiádu, které se zúčastní i Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka nadace Krása pomoci.

 

Počasí
Předpověď počasí v posledních týdnech je tak trochu nevyzpytatelné a mění se nejen ze dne na den, ale také z hodiny na hodinu.  V tuto chvíli pro boleslavsko hlásá oblačno s denními teplotami okolo 15°C. Dopoledne bez deště, odpoledne možná sprchne. Pokud bude předpověď tak "přesná", jak pro Karlštejn Tour, bude všechno úplně jinak :)))

Mapy, profily tras, souřadnice, výživové rady i další užitečné tipy nejen pro tento závod KPŽ vám letos nově přináší náš Chatbot, kterého můžete prozkoumat právě teď ZDE

Šťastnou cestu na KPŽ do Mladé Boleslavi přeje pořadatelský tým Spinning MB a organizátoři z Kola pro život!

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé