Aktuality před závodem Praha - Karlštejn Tour České spořitelny 2018

Autor

Populární závod KPŽ startuje již zítra v sobotu 21. 7. z nového místa zázemí v Letech u Prahy!

Aktuality před závodem Praha - Karlštejn Tour České spořitelny 2018

Závod Praha - Karlštejn Tour České spořitelny byl vždy spojen s dostihovým závodištěm ve Velké Chuchli. Letos tomu tak poprvé v jeho historii nebude, zázemí se muselo z důvodu uzavírek silnic a stavebních prací v Radotíně přesunout do Let u Prahy, kde před lety bývalo zázemí závodu Trans Brdy. Takže nejezděte do Chuchle, ale do Let. ;-) S touto největší změnou souvisí i částečné změny všech tří tratí, závodních B a C i nezávodní Fitness jízdy D. Trasa B je dvoukolová.

Místo zázemí je v Letech ne v Chuchli!


„Trať je vyprahlá a suchá. Právě dokončujeme její finální značení. Všechny překážky, co na ní byly, jsme odstranili. Na trati jsou i kamenité úseky, prosím závodníky, aby na to mysleli a jeli opatrně. Opatrní by také měli být při přejezdu hlavní ulice v Letech a dojezdu do cíle, který je oproti Trans Brdům nově přímo na návsi v Letech. Fitka má trochu náročnější profil. Nejprve bude stoupat do kopce a v druhé půlce až do cíle klesat. Některá místa ve sjezdu jsou náročnější na techniku jízdy. Není to nic extra složitého, přesto i tady doporučím větší ostražitost jak dětí, tak jejich doprovodu.“ To byla slova hlavního pořadatele a stavitele trati Sváti Fořta z pořadatelského týmu seriálu Kolo pro život při dnešní obhlídce trati.

Cesta do Let a parkování
Zázemí závodu se nachází v Letech na louce u Berounky. K parkování jsou připravená dvě místa. Jedno menší je u benzinky v Letech, druhé, prostorné je za mostem u Řevnic (tradiční parkoviště pro Trans Brdy). POZOR, pořadatelé žádají závodníky, aby parkovali pouze na těchto vyhrazených parkovištích a nesnažili se parkovat v obci Lety mezi domy. Lety budou právě kvůli závodu uzavřené a pohyb vozidel zde na místě bude řídit policie! Děkujeme za pochopení. Dále upozorňujeme, že trasa C startuje již v 10:30. Upravte proto čas svého příjezdu s dostatečnou rezervou, abyste vše v pohodě stíhali.

Propozice

Prezence
Prezenční kancelář bude otevřena v pátek od 18:00 – 20:00. V sobotu od 8:00 do 10:00 (trasa C), do 11:30 (trasa B a D).
Kdo se nepřihlásil předem, může tak učinit na místě. Platba je možná i kartou.

Start

Dětské závody ČT :D Junior Trophy
Dětské závody startují v areálu zázemí od 9:00 nejstarší věkovou kategorií 12 - 13 let. Dětské závody uzavřou v 12:00 nejmladší závodníci na odrážedlech. Pozor, časy startů jsou pouze orientační, buďte s dětmi ve startovním prostoru o něco dříve!

Trasy B, C a D
Místo startu i cíle je uprostřed obce Lety - „Na Návsi“. Pozor, jako první startuje trasa C již v 10:30!!! Trasa B má naplánovaný start na 12:00. Nezávodní trasa D – Fitness jízda vyjede na trať jako poslední v 12:30.

Lety v obležení. V sobotu 21. 7. tomu nebude jinak... ;-) 

Mapy tras a profily

trasa B je dvoukolová

trasa C se jdede jednokolově

trasa D vede přes Brdy

Značení tras

Počasí
Předpověď počasí na sobotu pro Lety a jeho okolí je jedním slovem parádní. Polojasno a 30°C. Opalovací krémy s sebou! :-)

Šťastnou cestu do Let vám přeje organizační team Kolo pro život.

Kompletní, předstartovní servis aktualit je ke stažení v pdf ZDE.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé