Aktuality před závodem Ralsko MTB Tour České spořitelny 2019

Autor

Všem, kteří v sobotu 28. 9. zamíří na letošní poslední závod KPŽ do Ralska, jsou určené souhrnné předzávodní aktuality. Na startu nebudou chybět všechny hvězdy českého bikingu! Přichystaná je autogramiáda Kristiána Hynka a Jaroslava Kulhavého. Na všechny trasy se můžete přihlásit na místě.

Aktuality před závodem Ralsko MTB Tour České spořitelny 2019

CESTA DO HRADČAN
Zázemí finálového závodu Kola pro život - Ralsko MTB Tour České spořitelny 2019 se nachází na ploše letiště Hradčany mezi městy Mimoň a Ralsko.

Příjezd k registraci závodu bude možný pouze ve směru Mimoň – Ralsko Ploužnice (odbočka u světelných semaforů), ve směru od Prahy pak nejlépe sjezd Mnichovo Hradiště - Ralsko, Ralsko / Ploužnice. Vjezd na letištní plochu ve směru od obce Hradčany je zakázán!

PARKOVIŠTĚ
Parkovací plochy mají dostatečnou kapacitu a jsou umístěny přímo u registrace a startu/cíle závodu. Vjíždění auty na letištní plochu mimo vyznačené koridory je přísně zakázáno, už kvůli vaší bezpečnosti i bezpečnosti ostatních návštěvníků. Prosíme, respektujte to. Pro odkládání kol využijte Bezpečnou zónu Kooperativy, nenechávejte své věci bez dozoru.

PLÁNEK AREÁLU

ČASOVÝ HARMONOGRAM

 

PŘIHLÁŠKY A PREZENCE
Kancelář závodu bude umístěna v tradičním prezenčním přívěsu KPŽ v modrobílých barvách České spořitelny při vstupu do areálu závodu.

Prezence bude otevřena v pátek od 17:00 do 19:00 a v sobotu od 8:00 do 10:30 pro trasu B. Trasa C a D - Family jízda má posunutý čas prezence do 11:30, ČT :D Junior Trophy do 11:40. Uzávěrka přihlášek pro dětské závody je vždy 30 minut před startem jednotlivých kategorií! Časy startů dětských kategorií najdete ZDE

Pokud jste se nepřihlásili předem, můžete tak učinit na místě. Platit lze v hotovosti i kartou.

 

 

MAPY a PŘEVŠENÍ TRAS ZÁVODU
Trasa B (54 km) – 11:00 (areál zázemí)
Trasa C (34 km) – 12:00 (areál zázemí)
Trasa D -  Family jízda nezávodní (23 km) + dětský maraton ČD Cargo Junior Trophy Marathon – 12:30 (areál zázemí)
Závody ČT: D Junior Trophy a celý dětský areál je postavený na louce za betonovou plochou letiště. Děti startují po jednotlivých kategoriích od 9:00, poslední kategorie odrážedel startuje v 11:50 (Časy startu kategorií ZDE).

HRADČANSKÝ SPRINT
Pro všechny malé i velké účastníky je připravená premiéra Hradčanského sprintu České spořitelny ve dvou časových blocích, zvlášť pro děti a dospělé (9:00 - 12:00, 13:30 - 15:00). Nebojte se zúčastnit, zkuste něco nového. Vítaný je úplně každý! Více o sprintu ZDE

OBČERSTVOVACÍ STANICE.
Kromě profi občerstvovačky s produkty Nutrend se můžete těšit na občerstvovací stanici Lesů ČR, tradiční traťovky, inontové nápoje a v zázemí kromě tradičního cateringu na další místní dobroty. (Více ZDE)

 

OSOBNOSTI ZÁVODU
Závodu Ralsko MTB Tour České spořitelny se zúčastní naši nejúspěšnější reprezentanti disciplíny horských kol – olympijský vítěz, mistr světa, vítěz Světového poháru Jaroslav Kulhavý, čerstvý stříbrný medailista z MS v MTB maratonu Kristián Hynek, přední závodníci seriálu Kolo pro života Pavel Boudný, Tomáš Višňovský, Matouš Ulman, Filip Rydval, Jan Strož, Jana Pichlíková, Klára Pavelková a mnoho dalších, kteří se budou snažit vybojovat rozhodující body do individuální a týmové soutěže Prestige Trophy 2019! Závod ale udělají všichni bikeři a bikerky na startu!!!

 

AUTOGRAMIÁDA
Autogramiáda nového vícemistra světa MTB v maratonu z Grächenu 2019 Kristiána Hynka (Vitalo Future Cycling), historicky nejúspěšnějšího českého bikera Jaroslava Kulhavého (Jaroslav Kulhavý Cycling) bude připravena od 14:00 do 14:30 v zázemí závodu vedle pódia. Více jsme psali ZDE.

POČASÍ
Finále Kola pro život jak má být! Na to, že je konec září, by nám mělo počasí v Ralsku opět přát! Můžeme se těšit na sobotu bez deště s nejvyššími teplotami okolo 19°C. Více jsme psali ZDE

 

NA CO NEZAPOMENOUT PŘED ZÁVODEM

 

ETICKÝ KODEX KPŽ. CHRAŇTE NAŠI PŘÍRODU!
Závod Ralsko MTB Tour se celý koná v CHKO Kokořínsko – Máchův kraj.
Děkujeme za vstřícný postoj orgánů ochrany přírody a VLS Mimoň.
Neodhazujte odpadky mimo vyznačené zóny, třiďte odpad v zázemí, nevjíždějte vozidly do zakázaných zón a mimo silniční komunikace. Občerstvování závodníků ze strany doprovodů je zakázáno mimo servisní zóny.

 

Šťastnou cestu do Ralska vám přeje pořadatelský tým Kolo pro život a ředitel závodu Radek Patrák.

 

Kompletní informace k závodu včetně výsledků najdete také na našem CHATBOTU ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest