Aktuality před závodem Šumavský MTB maraton České spořitelny 2019

Autor

Pokud jedete zítra s kolem na Zadov na 9. podnik seriálu Kolo pro život - Šumavský MTB maraton České spořitelny, máme pro vás kompletní předstartovní informační servis.

Aktuality před závodem Šumavský MTB maraton České spořitelny 2019

„Přípravy na závod jsou v plném proudu. Vše probíhá, jak má, bez zásadních komplikací. I tady na Šumavě je sušší léto, jako všude jinde, ale v lese je příjemněji než někde dole pod kopcem ve městě a možná přijde nějaká přeháňka.“ vzkazuje Karel Hudeček z pořadatelského týmu bikerům a upozorňuje: „Závodníky a jejich doprovod žádáme o kázeň při příjezdu a parkování. Hlavní parkoviště u lyžařského areálu na Churáňově má omezenou kapacitu. Z tohoto důvodu nebudeme povolovat zabírat okolní místa vedle auta pro rozšířené zázemí závodníků. Kdo přijede později a místo by nenašel, může parkovat dole pod kopcem u sjezdovky Kobyla (Horská služba), kde se také uskuteční start hlavní trasy B. Rozhodně je ZAKÁZÁNO parkovat u krajnice na příjezdové silnici k areálu zázemí, kudy povede oboustranně trať závodu! Dále je na Churáňově a v jeho okolí (na loukách a v lese) zakázáno kempování! Děkujeme za pochopení, všechny tyto regule slouží k ochraně šumavské přírody. Velkým i malým závodníkům přeji hezký sportovní zážitek u nás na Šumavě."

JAK NA MÍSTO, PARKOVÁNÍ

 

 

 

PLÁNEK AREÁLU

INFORMACE O ZÁVODĚ A OKOLÍ, ZTRÁTY A NÁLEZY
Veškeré informace k akci, vytištěné mapky tras, výsledky ze závodu i ztráty a nálezy zde ve stanu Info Pointu umístěném při vstupu z parkoviště do zázemí.

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM, PREZENCE
Prezenční kancelář najdete hned vedle parkoviště. Zde si vyzvednete svůj startovní balíček, a nebo se na místě zaregistrujete do závodu. Bude otevřena v pátek 26. 7.: 18:00 – 20:00 a v sobotu 27. 7.: 8:00 - 11:30, přihlásit se na svoji trasu můžete nejpozději půl hodinu před startem. Platbu můžete uskutečnit kartou i v hotovosti.

 

Slosování vítězů Tipovací soutěže KPŽ  - ŠKODA AUTO pro měsíc červenec proběhne na pódiu před vyhlašováním vítězů v 16:30.

 

START
Trasa B (11:00)
– jako jediná nestartuje ze zázemí Lyžařského areálu Zadov – Churáňov, ale z parkoviště areálu Kobyla. Závodníci po startu do kopce až do zázemí mají možnost postupně získat 4 prémie a fanoušci podél silnice jim pomůžou zdolat těžký úsek svým fanděním. (Více o vypsaných prémiích ZDE)

Trasa C (12:00) – startuje za zázemí závodu

Dětské závody ČT :D Junior Trophy (9:00 – 12:00) se uskuteční po jednotlivých kategoriích od nejstarších až po nejmladší uprostřed lesa v bezprostřední blízkosti zázemí. Děti si užijí úplně jiný charakter trasy, než na ostatních závodech – pojedou po jehličím vystlaných cestičkách mezi vysokými smrky. Časy startů JT jsou pouze orientační, buďte s dětmi ve startovním prostoru o něco dříve!

Trasa D – Family jízda a ČT Cargo Junior Trophy Marathon (12:30) absolvují stejnou trať, maratonci ve věku 8 – 16 let vyrazí na trasu v první vlně v závodním tempu, rodinky a další pohodáři si užijí Family jízdu v nezávodním tempu. (Popis trasy D a další info ZDE)

 

MAPY TRAS A PŘEVÝŠENÍ
Kompletní informace o trasách, včetně mapek, převýšení a umístění občerstvovacích stanic najdete na našem CHATBOTU ZDE

 

OBČERSTVOVACÍ STANICE
Občerstvovačky jsou zakresleny v mapkách tras (Viz CHATBOT KPŽ ZDE). Nezapomeňte je využít, zejména tu vimperskou před závěrečným stoupáním do cíle. Občerstvovací stanice Lesů ČR je k dispozici také účastníkům nezávodní trase D v polovině trasy.

ZNAČENÍ TRAS

POČASÍ
Šumava bude jedním z míst, kde by nás neměly sužovat nepříjemné tropické teploty. Vypadá to, že by dokonce mohlo přes poledne zapršet. V cíli na Zadově dostane každý závodník láhev vody Rajec, k využití je pro účastníky zdarma catering KPŽ a nabízené nápoje. Dnešní podrobná předpověď od meteoroložky Aleny Zárybnické ZDE

NA CO NEZAPOMENOUT PŘED STARTEM

DODRŽUJTE PRAVIDLA KPŽ a Národního parku Šumava. Děkujeme!

 

Šťastnou cestu na Zadov vám přejí pořadatelé ze SKI klubu Šumava a organizační tým Kolo pro život!

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest