Best Of Kolo pro život 2018

Autor

Centrum pohybové medicíny rozpohyboval Finálový večer Kolo pro život. V historii závěrečných večerů největšího českého bikerského seriálu určitě patřil k těm nejvydařenějším.

 

Best Of Kolo pro život 2018

Pátek 19. října patřil nejrychlejším bikerkám a bikerům 19. ročníku seriálu Kolo pro život. Ti si spolu se svými nejbližšími, kamarády a také partnery seriálu přijeli užít do Centra pohybové medicíny Pavla Koláře na pražském Chodově hezký večer, převzít zasloužená ocenění, sklidit potlesk přítomných v nabitém sále a také se v kruhu přátel a týmových kolegů pobavit. Tradiční akce se odehrála v duchu „Best Of“, což v praxi znamenalo výběr toho vůbec nejlepšího z předešlých programů Finálových večerů KPŽ a také z letošní cyklistické sezóny. U stropu moderního vzdušného sálu blikotala světla v barvách KPŽ, slavnostní vyhlašování bylo propojeno skvělými čísly bubeníků a bubenic Tam Tam Batucada, oslňujícími kostýmy a kreacemi rozvlněných brazilských tanečnic a zábavným vystoupením populárního kouzelníka ve fialovém oblečku, Richarda Nedvěda.

Program oficiální části večera odstartovalo po půl sedmé oblíbené moderátorské duo Kolo pro život a Junior Trophy, Michal Berka a Lukáš Beděrka: „ Vítáme vás na Finálovém večeru, bez elasťáků v slavnostních róbách vám to moc sluší.“ Za moderátorským pultíkem ve tvaru kouzelnického klobouku oba spíkři shrnuli uplynulou úspěšnou bikerskou sezónu, zavzpomínali na „Best Of“ ročníku 2018. Pro Michala byl nezapomenutelný dojezd eliťáků do cíle posledního závodu v Ralsku, který ale prošvihl, protože závodníci byli strašně rychlí. Radost mu udělala celkově nejvyšší účast v historii KPŽ, ale také účast manželky v 6 a malého syna Mišky v 11 podnicích KPŽ a ČT Déčko Junior Trophy. Lukáš jakožto moderátor dětských závodů byl zase ohromený účastí dětí na závodech v Mladé Boleslavi, kde se statistiky vyšplhaly na číslo 520 malých cyklistů a cyklistek.

Ani letošní večírek si nenechal ujít nejúspěšnější český biker a tvář seriálu Kolo pro život 2018, Jaroslav Kulhavý. Jára se letos zúčastnil hned několika podniků KPŽ, ale za ten nej považuje zavírák v Ralsku: „Nic jsem od závodu neočekával, byl jsem nachlazený a mimo formu, ale nakonec to byl velký zážitek z jízdy. Start na letištní ploše to byl doslova letecký den, překvapila mě i nádherná příroda, různé povrchy trati. Samozřejmě nezapomenu ani na speciálně upravené dětské kolo, na kterém jsem musel odjet závod s dětmi. :)“

 

Zástupce generálního partnera seriálu České spořitelny, ředitel regionu jihozápad, Petr Peškař poděkoval všem za účast v seriálu a připomněl historické propojení České spořitelny s cyklistikou v roce 1994 a se seriálem od roku 2000. V letošním ročníku se oblíbená „spořka“ zaměřila v Modré zóně pro děti na oslavu 100 let založení Československa zábavnou formou, určitě potěšily i slevy na startovném pro klienty peněžního ústavu. Pan Peškař nakonec slíbil, že se kromě fotbalu a hokeje v 20. ročníku KPŽ zúčastní 4 – 5 závodů na kole. Ředitel úseku marketingu a vývoje produktů Kooperativa, Jindřich Skrip měl radost hned ze dvou letošních čísel – první se týkalo počtu návštěvníků DEPa Kooperativy, které se těší obrovské oblibě, a také historicky nejvyšší účasti na závodě ve Znojmě – 2800 bikerů a bikerek – jehož titulární partnerem je právě pojišťovna Kooperativa. Vedoucí marketingu Škoda Auto, Petr Janeba, který si letos vyzkoušel závodní trasu Plzeňské MTB 50, nejdříve všem popřál, aby si své výhry i celý večer hezky užili a pokračoval: „S našimi auty jsme vždy tam, kde se něco hýbe a děje, těší nás zájem klientů i fakt, že se aktivity na našem stánku v zázemí KPŽ cyklistům líbí.“ 

Po úvodních slovech začal dvouhodinový radostný maraton vyhlašování všech soutěží letošní série. První ocenění si domů odnesla závodnice na odrážedle Natálka Dlesková – vítězka Finálové hry KPŽ 2018 v kategorii Mládež a děti.  Čtyřletou Natálku pochopitelně více než poukaz na 30 000 Kč od SportObchodu potěšil obří chlupatý medvěd, se kterým se hned chtěla vyfotit. To kolega tipař roztomilé závodnici ze stejné soutěže, Alexey Komanov si svoji výhru bude užívat určitě dennodenně a spoustu let. První vítěz - cizinec v historii soutěže Finálová hra Kolo pro život převzal z rukou Petra Peškaře klíčky od nablýskaného nového vozu ŠKODA Fabia Combi, který do soutěže i letos věnovala Česká spořitelna a který si také hned z večera sympatický vítěz odvezl domů. Nadšení z výhry bylo obrovské, vždyť bílá škodovka je Alexeyovým prvním vlastním autem, Kooperativa navíc přidala roční pojištění a ŠKODA AUTO upomínkové předměty! Není divu, že kvůli tomuto jedinečnému okamžiku přerušil účastník letošních tří závodů KPŽ dovolenou ve Španělsku, oblékl kvádro a přijel si vůz osobně vyzvednout.

Mezi tím už světla ramp osvítila nedočkavé tváře 15 vítězů dětské soutěže v kreslení „Navrhni si svůj dres“. Právě tyto děti letos dokázaly, že umí nejen sednout za řidítka svého biku, ale také hezky kreslit. Odměna od České spořitelny a organizátorů za krásné návrhy je každoročně stejná: originální cyklistické dresy ušité společností LAWI podle návrhů jednotlivých kreslířů. Výtvarníky potom vystřídali na pódiu tři šikulové z Chupa Chups pumptracku, kteří si vysloužili nádherné helmy v designu Chupa Chups a plnou tašku sladkostí. 

V tu chvíli už v zákulisí chystaly hostesky obrovské tašky plné sportovních dárků a her, aby je spolu se zástupci generálního partnera a hlavních partnerů KPŽ předali děvčatům a klukům z ČT Déčko Junior Trophy, kteří byli letos na kole nepilnější a obsadili ve čtyřech starších věkových kategoriích nejvyšší příčky. Všechny děti i jejich rodiče dostali navrch ještě další prezent v podobě originální trofeje a vystoupení trapnomagika Richarda Nedvěda, který dokáže rozesmát svými triky snad úplně každého. 

Po nejúspěšnějších jezdcích a jezdkyních z řad zaměstnanců a zaměstnankyň Finanční skupiny České spořitelny si pro poukaz na zájezd Tour de France 2019 od ŠKODA AUTO přišli Jana Pilátová a Zdeněk Hübner. Diváci si zase na chvilku odpočinuli od tleskání při skvělé hudební a taneční vsuvce a už tu byl zlatý hřeb večera, kdy na stupně vítězů nakráčeli nezvykle vymydlení hrdinové závodů KPŽ, kteří nasbírali ve svých věkových kategoriích individuální soutěže Prestige Trophy Marathon a ve dvou kategoriích týmové soutěže Team Prestige Trophy 2018 nejvíce bodů.

Ovace při vyhlašování jednotlivců nebraly konce, a hlasité povzbuzování, potlesk a veselý pískot nabraly grády při vyhlašování pěti nejúspěšnějších týmů kategorií Race a Hobby. Borci dokonale zaplnili stupně i celé pódium a dlouho si užívali společnou radost v poletujících konfetách a cvakání fotografů. Staronovými absolutními vítězi individuální soutěže se stali Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech Sport) a Pavel Boudný (Česká spořitelna Accolade). Své vítězství v kategorii Race týmové soutěže dokázali zopakovat závodníci a závodnice z formace Česká spořitelna Accolade. Jediní, kteří se na nejvyšší absolutní stupínek uměli vyšvihnout úplně poprvé, jsou jezdci týmu Big Shock, kteří zvítězili v Team Prestige Trophy Hobby.

Po deváté hodině se rozproudila volná zábava. DJ nasadil nejdřív chytlavé pecky pro tancechtivé holčičky a kluky. S dětmi křepčil jako malý dozelena ohozený Ondra Lampík Pour, ale několik děvčat v krásných šifonových sukních ho dokonale utancovalo a nemínilo odejít ze stupňů na podiu. Letos se parket zaplnil i dospělými páry, které to roztáčely za doprovodu videoprodukce ještě líp než na kole. Fantastické zvedačky při tklivém songu z Hříšného tance si dovolilo hned 5 párů. Ostatní návštěvníci po dlouhém vyhlašování vyrazili k vvbranému občerstvení, jiní vzali útokem bar. U improvizovaného fotokoutku se spoustou rekvizit se vydováděl úplně každý a fotografie na památku bude ještě dlouho připomínat opravdu vydařený závěrečný večer.

 

Text: Zorka Čermáková
Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest