Big Shock pro kategorii Hobby Team Prestige Trophy

Autor

Seznamte se s týmem, který se letos zčistajasna objevil v seriálu Kolo pro život a překvapil skvělými výkony všechny konkurenty. Stal se zaslouženě vítězem Team Prestige Trophy Hobby 2018.

 

Big Shock pro kategorii Hobby Team Prestige Trophy

BIG SHOCK TEAM vznikl kolem bikových nadšenců z Varnsdorfu v roce 2009 jako občanské sdružení. Loni v prosinci, ale došlo k zásadním změnám, především k obměně členů týmu kolem zakladatele a kapitána týmu Patrika Müllera.
Tým Big Shock 2018 tvoří:
Lukáš Pitel – pracující hobby jezdec, který při závodech pravidelně prohání eliťáky a týmu přináší spoustu bodů do celkových hodnocení. Sám vybojoval celkové 2. místo v soutěži PRESTIGE TROPHY MARATON v kategorii 30-39 let! Na Lukáše ještě prozradíme, že je již druhým rokem pomocným redaktorem vybraných reportáží ze závodu KPŽ.
Jan Jenšík – neskutečný tréninkový dříč, „ladič“ a analytik, který se se svými výsledky v závodech neztrácí.
Michal Prokop – bikový módní stylista a guru, kterého v závodě nelze přehlédnout - ať už výkonem, nebo vizáží J a ještě se zlatýma rukama - všem v teamu, v případě nouze, zprovozní kola.
Jiří Švorc – zakládající člen původního teamu, kvůli svému zaměstnání na trénink moc času nemá, ale zase hrozně rád závodí a dokáže v týdnu odjet i 3 závody (někdy i o víkenduJ). Tak jak se Jirka stará o svá kola, tak to klobouk dolů.
Patrik Müller – zakládající člen původního týmu a šéf nového upgradovaného týmu se stabilní výkonností.
Ondřej Partl – kvůli pravidlům KPŽ nemohl být součástí teamu, který bojoval v týmové soutěži, ale v individuálních pořadích se neztratil.

Jak jste přišli k názvu týmu?
Od začátku fungování našeho teamu jsme finančně a materiálně podporování společností Al – Namura, spol. s r.o., která je mimo jiné výrobcem energetického nápoje a tyčinek BIG SHOCK.
 
Je to pro vás velký šok, že jste letos v soutěžní kategorii Hobby zvítězili?
Ani ne :)… Nechci, aby to znělo namyšleně, ale když jsme si stanovovali cíle na letošní sezónu, tak jeden z nich byl: Vyhrát týmovou soutěž Hobby. Samozřejmě, mohlo se stát v průběhu sezóny cokoli, ale naštěstí vše vyšlo.

Na kterém závodě se vám dařilo, který se letos nepovedl? Kde myslíte, že se rozhodlo o konečném umístění.
Nejvíce bodů jsme nasbírali na Drásalovi, ale to ještě zdaleka na vítězství nebylo. Zlomová byla až Chrudim, kde jsme se výsledkově výrazně prosadili oproti konkurenčním týmům, a to se ukázalo být pro celkové výsledky rozhodující.  Ale týmová soutěž byla napínavá až do posledního závodu.
Petrovi se nepovedli třeba Vary, kde rozštípal ráfek i sebe. Celkově se týmu méně dařilo v Hustopečích a Mladé Boleslavi.

Znáte se se svými konkurenty z dalších Hobby teamů? Jaké jsou vztahy?
S většinou konkurentů se známe. A koho ne, tak si jej pořádně prolustrujeme J)) Vztahy jsou přátelské a souboje férové.

Jak často a jakým způsobem trénujete?
Všichni jsme pracující a od toho se vše odvíjí. Máme závoďáky, kteří trénují i 6x týdně, včetně účasti na jarních soustředěních, ale většina z nás ke kolu přistupuje s rozumem a vědomím, že nás to baví. Nejvíc trénink řeší Honza, nejméně Jirka (ten jenom závodí).

Který závod KPŽ máte nejraději a co říkáte na novinku v Ralsku?
Zde jsem o odpověď poprosil Lukáše, který se jako jediný z teamu zúčastnil posledního závodu v Ralsku (ostatní se zúčastnili ČP XCM).
Lukáš: „Nejraději mám Karlovy Vary, protože je to nejbikovější závod, navíc v nádherném lázeňském prostředí. Na letišti v Ralsku se nedalo čekat nic jiného, než letecký den. Moc tyhle rychlé rovinaté závody nemusím, ale nakonec to byla krásná taktická bitva okořeněná několika zapeklitými technickými pasážemi.“

Určitě se uvidíme na Finálovém večeru KPŽ a doufáme, že také na startu v příštím ročníku…
Určitě se zúčastníme. Všichni se na Finálový večer těšíme. Konečně snad bude chvilka klidu popovídat si s kamarády, se stejným postiženímJ, které vidíme v průběhu roku jenom letecky na startu a v cíli závodu. A pro příští rok plánujeme se vybraných závodů KPŽ určitě zúčastnit.
A na závěr ještě musím (a chci) poděkovat vám, organizátorům Kola pro život za závody a zázemí, které pro nás připravujete. 

Děkujeme, máme radost a také děkujeme. Za účast, nadšení a parádní výkony. Především ale gratulujeme ke zlaté příčce.


Text: Zorka Čermáková, Patrik Müller
Foto: Archiv týmu Big Shock Team

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé