„Bouda“ se loučí s týmem absolutním vítězstvím

Autor

Králem seriálu Kolo pro život 2018 v individuální kategorii mužů se stal vyhlášený spurtér  Pavel Boudný. Pro většinu pravidelných účastníků seriálu bude určitě velkým překvapením, že mnohonásobný vítěz soutěží Kolo pro život - Prestige Trophy Marathon i Team Prestige Trophy po 10 letech již nebude oblékat dres stáje Česká spořitelna Accolade.

„Bouda“ se loučí s týmem absolutním vítězstvím

O 36letém rodákovi ze Slavkova se ví, že si na rozhovory moc nepotrpí. O co méně je sdílný, o to více dokáže oddřít v sedle kola a na posledních metrech před cílovou rovinkou…

Rychlejší než motorka?

Jak bys zhodnotil svoji bikerskou sezónu 2018?
Sezóna byla ze začátku dost vlažná, moc mi to nešlo, ale v průběhu sezóny jsem se do toho naštěstí zase dostal a pak to bylo dobré jako vždy. :) 

Na který závod z letošní série vzpomínáš v dobrém a na který bys nejraději zapomněl?
Nejraději bych zapomněl na první jarní starty, letos jsem se rozjížděl opravdu ztěžka. A nejkrásnější letošní zážitek z Kápéžetka byl určitě poslední závod v Ralsku.  Premiérový závod jsem dokázal vyhrát, a tak zajistit týmové i osobní vítězství v prestižních soutěžích 19. ročníku KPŽ. Jsem také moc rád, že mi podařilo důstojně rozloučit s týmem České spořitelny Accolade, jehož členem jsem byl od svých 26 let.

Pavel Boudný vyhrával už v roce 2009. Tady v cíli KPŽ v Olomouci.

Vyhovovalo ti letošní vařící počasí nebo preferuješ chladnější?Nejsem příznivec extrémních veder, to spíš vydržím bláto. Více mi vyhovuje chladnější počasí než horko. Letošní sezóna byla v tomto ohledu hodně náročná, ale to bylo pro všechny stejné…

Jak se ti líbila trasa novinky seriálu KPŽ v Ralsku?
Celá trať byla hodně specifická, neobvyklý podklad s písečnými úseky, zajímavá skaliska, spousta borovicových lesů, moc se mi také líbil start, cíl i zázemí na starém letišti. Na taková místa se člověk každý den nepodívá… Určitě skvělá volba lokality od organizátorů…

Ralsko 2018

Příští rok pro tebe bude ve znamení velké změny. Prozradíš, co po odchodu z formace České spořitelny budeš dělat?
Je to tak, jednou to přijít muselo. Po deseti letech opouštím tým, to ale neznamená, že opouštím kolo a Kolo pro život. V těchto dnech jsem již podepsal novou smlouvu se znojemským týmem, jeho pracovní název zatím zní Ethicsport cycling. Tým bude fungovat pod vedením Jiřího Křivánka a já se moc těším na nové starty v sezóně 2019.

Oslava vítězství v individuální i týmové soutěži proběhne nejspíš na Finálovém večeru KPŽ v Praze. Čím druhý den začneš novou etapu života?
Na vyhlášení se každý rok moc těším, hlavně proto, že se podařilo prvenství v soutěžích obhájit. Panuje zde vždy uvolněná atmosféra a člověk se zde setká se spoustou kamarádů z kola bez závodního vypětí. Další sportovní program bude následovat po zaslouženém měsíčním volnu. Takže se pro mě vlastně nic nemění. Znamená to, že budu ještě minimálně rok dřít :-)

Tak ať se ti v novém týmu líbí a daří!

V každém týmu vznikají přátelství. Pavel na fotografii z roku 2012 s Kristiánem Hynkem.

 

Text: Zorka Čermáková
Foto: Miloš lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé