Cyklokroužky přivezou do Plzně dopravní hřiště

Autor

Přijeďte s dětmi do Plzně v pátek 31. 8.! V areálu zázemí sobotního 12. podniku seriálu Kolo pro život - Plzeňské MTB 50 Kooperativy bude přichystaný skvělý sportovní i doprovodný program, který obohatí výuka a trénink jízdy a chůze na dopravním hřišti, zdavověda od ZPMV, skákací hrad a trampolína i další pohybové aktivity.

Cyklokroužky přivezou do Plzně dopravní hřiště

Další díl celorepublikového projektu Cyklokroužky se uskuteční v pátek 31. srpna odpoledne. V parku za Obchodním centrem Plaza bude od 16:00 do 19:00 připravený program plný pohybu pro předškoláky a mladší i starší žáky, vítané jsou především děti z Plzně a okolí, bikeři a bikerky z Junior Trophy  i dospělý doprovod. Zájemci absolvují společnou rozcvičku, vyzkouší si nejrůznější sportovní disciplíny a otestují svoji fyzickou kondici.

Pro děti bude navíc v prostorách U rampy připravené mobilní dopravní hřiště se zkušenými instruktory. Malí i velcí zájemci mohou také vyzkoušet cyklistickou jízdu na dřevěné pumptrackové dráze, navštívit stánek partnera akce - Zdravotní pojišťovny ministrestva vnitra ČR (211), kde se dozví a v praxi vyzkouší, jak ošetřit běžná zranění při úrazech na kole, Česká spořitelna přiveze skákací hrad a trampolíny. Pro všechny návštěvníky bude přichystané občerstvení, večerní opékání vuřtů, hudba k tanci a poslechu. Veškeré sportovní aktivity jsou pro děti zdarma, každý malý sportovec si navíc domů odnese hezký dárek.

Disciplíny všeobecné pohybové průpravy:

  1. Trénink rovnováhy  
  2. Sed/leh na žíněnce 
  3. Člunkový běh mezi kužely
  4. Skok z místa
  5. Hod na cíl
  6. Kotouly na žíněnce
  7. Koordinace
  8. Síť + balóny

Cyklistické disciplíny:

  1. Pumptrack- mobilní překážková dráha cca 50 m
  2. Slalom na kole

Před začátkem školního roku určitě vzbudí zájem novinka Cyklokroužků - velké dopravní hřiště. Na prostoru 18 x 30m se budou děti učit základním pravidlům silničního provozu. Hřiště disponuje semafory (pro chodce i pro řidiče), nebudou chybět přechody pro chodce, kruhový objezd, stezka pro cyklisty a samozřejmě dopravní značky. Mezi nimi nemůžou chybět ty nejdůležitější: Stůj!, Dej přednost v jízdě!, Kruhový objezd, Přechod pro chodce, Hlavní silnice, Začátek a Konec stezky pro cyklisty a chodce, různé zákazové značky a další. 

Asistenti nejdříve jízdu a všechna stanoviště vyzkouší, vysvětlí pravidla silničního provozu přítomným a až poté děti, ale i dospělí, budou moci vstoupit nebo vjet na hřiště, které simuluje běžný provoz dopravy. Děti nemusí být nutně přímými účastníky silničního provozu, mohou třeba vyzkoušet práci policisty (policejní čepice, plácačka a vesta v místě k zapůjčení) a za nesprávné chování rozdávat pokuty hříšníkům formou razítka na ruku :).

Přijďte do Plzně den před bikerskými závody Kolo pro život a ČT Déčko Junior Trophy a vyzkoušejte s dětmi něco nového! Složit hlavu ve stanu, přívěsu nebo chatičce mají přespolní v nedalekém Autocampu Ostende Plzeň Bolevák. V obchodním centru, které je z parku jen pár kroků vzdálené nabídne veškeré vybavení pro školáky a předškoláky. Ideální příležitost spojit příjemné s užitečným.

Kolo a helmu s sebou, omezené množství kol a helmy možno zapůjčit na místě v Půjčovně Kolo pro život. 

Těší se na vás Cyklokroužky.cz

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé