Cyklokroužky zvou předškoláky a děti na prvním stupni

Autor

Seznamte se s celorepublikovým projektem všeobecné pohybové průpravy a výuky bezpečné jízdy na kole.

Cyklokroužky zvou předškoláky a děti na prvním stupni

Od počátku roku 2018 převzal veškerou organizaci Cyklokroužků nově vzniklý zájmový spolek Cyklokroužky, garantem projektu se stal největší seriál závodů na horských kolech – Kolo pro život. Díky velkému zájmu dětí a jejich rodičů o výuku jízdy na kole chtějí Cyklokroužky v roce 2019 rozšířit svoji činnost do dalších měst. Předpokládá se výrazný nárůst počtu nových kroužků ne v jednotkách, ale v desítkách.

Velkou výhodou Cyklokroužků je fakt, že jejich činnost probíhá při jednotlivých školách po vyučování, jednou až dvakrát týdně, v době prázdnin a o víkendu se nekonají. Kroužky vedou zkušení lektoři, kteří to s kolem umí, mají dobrý vztah k dětem a práce s nimi je baví.

Cyklokroužky nejsou jen o „nasednout na kolo a jet tam a zpět“. Lektoři dbají na rozvoj všestranné pohybové aktivity, děti se nejdříve pěkně protáhnou, rozcvičí, naučí se zkontrolovat si svůj stroj (kolo), učí se jezdit na kole bezpečně, po nejrůznějších terénech a v různých klimatických podmínkách. Pro děti vytváří bezpečné prostředí party kamarádů se stejným zájmem, ale rozhodně ne žádné bábovky. Vyjížďky na kole jsou doplněny zastávkami na vhodných a zajímavých místech, kde děti pro změnu běhají, skáčou nebo si užijí jinou sportovní aktivitu.

Veškeré informace o kroužcích, včetně možnosti registrace do stávajících Cyklokroužků nejdete na www.cyklokrouzky.cz

 

Cyklokroužky vznikly jako jedna z aktivit Cycling Talent Project, z. s. už v roce 2011. Jeho zakladateli byli vynikající cyklisté Radomír Šimůnek ml. a Jaromír Friede, kteří navázali na myšlenku legendárního cyklokrosaře Radomíra Šimůnka st. Projekt se původně zaměřil na podporu talentovaných sportovců, ale brzy se jeho hlavní aktivitou staly dětské cyklistické kroužky organizované při Základních školách po celé České republice.

První kroužek roztočil svoje kola 26. 4. 2012 pod názvem Cyklokroužek Chodovická a další vznikaly v lokalitách Louny, Slaný, Český Krumlov, Aš, Žatec a také v Praze. Projekt se v roce 2016 přihlásil do televizního programu „Prima hrdina“ a z mnoha desítek přihlášených se právě Cyklokroužkům podařilo postoupit mezi posledních sedm nejúspěšnějších celorepublikových projektů, které aktivně pracují s dětmi v jejich volném čase. Dalším úspěchem smysluplného projektu pro děti se stalo získání grantu Hlavního města Prahy na podporu a provoz nových kroužků v roce 2017.

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé